3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 10 276
  • 735
  •   3
Отговори
# 480
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?

За мен домът е уют, топлина и комфорт.
Изключително много държа на чистотата вкъщи. Всеки ден пускам прахосмукачка, подреждам възглавничките в хола, оправям леглата, сменям кърпите, частично забърсвам прах където е нужно, сменям кърпите, проветрявам и пръскам с ароматизатор.
Обичам да ми е чисто и полагам усилия в тази посока! 💚🩷❤️

# 481
Пускам робота и минавам с кърпа за прах.

# 482
Подреждам и почисвам на момента, според мен така се поддържа по-лесно. Само с прахосмукачка почиствам всички помещения едновременно.

# 483
Прахосмукачка и моп всеки ден защото имаме бебе и прави чудеса с солетите 😁, прах с кърпа и препарат ,а прозорците 1 път м месеца ,тъй като не сме на оживена улица .

# 484
Всеки ден бърша прах и пускам прахосмукачка. Понякога пускам и робота даже.

# 485
  • Сф
Малки почиствания редавно. Смяна на украса според сезона, различни акценти - сега например букет сухи цветя, няколко есенни листа по пердетата, подходяща покривка. Обожавам художествени дреболийки!

# 486
Всекидневно пускане  на прахосмукачка,подреждане и бърсане на праха 1-2 пъти седмично.

# 487
  • София
Организирам семейството да помага и да не ми усложнява почистването, като всеки се грижи за неговата територия. Използвам мощни качествени продукти.

# 488
Оставям вратата на банята отворена след ползване и не оставям мокри кърпи в банята.Почиствам фугите с разтвор от оцет и вода поне веднъж месечно.
Измивам плочките и пода.
Почиствам на тоалетната с препарат.
Дезинфекцирам мивката и крановете.

# 489
Често почистване на килимите с прахосмукачка.

почистване на гладки повърхности с мокри почистващи кърпи,

забърсване на прах.

# 490
  • София
През ден пускам прахосмукачка,бърсане на прах през 3-4 дена.

# 491
Старая се редовно да чистя различни стаи, но истината е, че се натрупва по-бързо, отколкото насмогвам.

# 492
Изградила  съм си ежедневни малки навици и методи,които ме улесняват за подържадането на всекидневната между големите почиствания.Съсредоточавам се върху зоните,които най-често се използват и най-бързо се разхвърля,като отделям сутрин по 10-15 мин. за оправянето на леглата,подреждане на разхвърляни дрехи и предмети,почистване на прах по мебелите,минавам с подходящ препарат пода с моп.Така обстановката във всекидневната отново изглежда приятна и уютна.

# 493
  • Пловдив
Имам котенце и ежедневното почистване е важно. Обирам праха, изтупвам покривалата, чистя с прахосмукачка.

# 494
Опитвам се всичко да е подредено и всяко нещо да е на мястото си. Малко е сложно и често невъзможно, тъй като децата оставят играчките си навсякъде, но и в това има чар и топлина.
Въпреки това се старая всеки ден да пускам прахосмукачка и да забърсвам праха.

Общи условия

Активация на акаунт