3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 9 198
  • 671
  •   3
Отговори
# 495
Всеки ден минава с прахосмукачката и подреждам. Веднъж седмично, а ако има нужда и повече пъти минавам праха и забърсвам пода с моп.

# 496
Пускам прахосмукачка, когато преценя, нямам определени дни. Ако е нужно и всеки ден, следва почистване на подовете с препарат, бърсане на прах от мебелите/ за щастие нямам много/. Прахосъбирачки вкъщи няма. Килим имам едни и е голям, пролетно време отива на пералня, слага се късна есен.

# 497
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?
Основното нещо е нещата да се прибират по местата им след като са използвани. Почистване, когато е необходимо, забърсване на прах. За уюта- малко декорация и цветя.

# 498
  • Там...
Постоянство и пак постоянство. Ако се затрупат неподредени или занемарени места, после е по-трудоемко, отнема повече време и действа супер демотивиращо.

# 499
Почти нямаме килими и прахът не се задържа и се вижда. Минавам с моп през два-три дни, разчиствам хартии, дрехи и разни дреболии да не се натрупват по маси и столове.

# 500
Гледам да поддържам подредено, чисто и уютно. Минавам с мини прахосмукачка, когато видя някъде замърсяване.

# 501
  • София
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?

Прахосмукачка-робот всеки ден и поне 2 пъти в седмицата почиствам с голямата прахосмукачка. По секцията гледам да има максимално малко джундурийки, за да се почиства по-лесно  - с 3 деца не ми се получава много. Опитвам се постоянно да уча децата да оставят/прибират на място играчките им - и това не ми се получава много... Simple Smile

# 502
Метене, обиране с прахосмукачка, обиране на праха.

# 503
През ден  пускам прахосмукачка и минавам с моп, опитвам се да не е разхвърлено.

# 504

Ако трябва да съм чесна, трудно ми е! С дете на три годинки , докато изчистя едната стая, в другата вече е за чистене.
Но успявам,когато баща му го изведе някъде за час-два.
 Обичам да слушам музика и да си почиствам бавно и полека . 🥹

# 505
Всъщност, за да изглежда нормално домът на работещите хора, задължително е нужно да се правят малки почиствания между по-основните. Кухнята я почиствам, доколкото мога, по време на готвене, банята - след ползване. Прах се забърсва и се минава с антистатик почти ежедневно, защото живеем на нисък етаж и запрашеността е по-висока. През ден пускам прахосмукачка-робот, така два пъти миене на под седмично с препарат, са достатъчни. Глади се в момента, в който изсъхнат дрехите.

# 506
  • оттам, откъдето започва България

Почиствам с вертикалната прахосмукачка (когато видя, че е необходимо).

# 507
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?

Подсушаваме след всяко къпане, проветряваме редовно.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?

Редовно почистване, използване на препарати, които работят, по-малко вещи, за да става всичко бързо и лесно.

# 508
Гледам да е подредено и всяко нещо да е на мястото си. Също така се обира праха, прахосмукачка, парцал.

# 509
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
АЗ съм страшно подредена и всяко нещо у дома си има място, съответно с разхвърлянето няма проблеми.Два пъти седмично се пуска прахосмукачка и моп и се бърше прах.

Общи условия

Активация на акаунт