3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 9 198
  • 671
  •   3
Отговори
# 615
Имам прахосмукачка-робот и оставям на нея да се грижи за чистотата на всекидневната, аз забърсвам прах и измивам ламината с препарат. Един-два пъти седмично и пускам безкабелната прахосмукачка.

# 616
  • Велико Търново
Малките навици са част от големите.
Имам "Режим на чистене Simple Smile" може да звучи твърде пунктоално, но всъшност е много удобно.
Чисти се 2 пъти в седмицата цялата къща - сряда и неделя, а през останалите дни е просто ред и дисциплина - всеки подрежда след себе си, всеки си поставя нещата на местата и никога не се оставят съдове в мивката или посуда по плота и масата. Ако нещо отнема 1 2 3 мин да се оправи и почисти, просто се прави на мига, а не се оставя за сряда или неделя Simple Smile

# 617
  • Пловдив
Всеки ден пускам робот прахосмокачка за сухо и мокро почистване. Прах бърша веднъж седмично. Подреждам всекидневно.

# 618
  • Ruse, Bulgaria
С 5-минутна вечерна рутина всяка вечер преди лягане: събирам разпилени неща (възглавници, дистанционни, чаши), избърсвам масата или повърхностите, ако има нужда, подреждам одеялата или завивките.

# 619
Слагам нещата на място веднага, минавам с прахосмукачка за 5 минути и вечер изчиствам масата/кухнята, малки стъпки, но държат реда.

# 620
И аз съм от тези, които ежедневно чистя прах, ежедневно пускам прахосмукачка или робот, кухнята след всяко готвене, мивката също многократно чистя.

# 621
Моят малък навик е да проветрявам всекидневната сутрин, разклащам възглавниците на дивана и винаги прибирам дреболиите на мястото им. Това веднага създава уют.

# 622
  • Плевен
По принцип така съм дресирала всички вкъщи, че всяко едно нещо което не се ползва, моментално да се прибира/поставя на мястото му. Прах забърсвам един, най-много два пъти през седмицата през пролетно-летния сезон тъй като живея съвсем наблизо до Скобелевия парк в гр. Плевен и няма никакъв автомобилен поток освен на живущите наоколо и атмосферният въздух не е така прашен и замърсен като в останалите части на града. Есента и зимата само при видима нужда.

# 623
във всекидневната се опитвам да подреждам ежедневно и да забърсвам праха, но с малко дете и купища играчки и 'аксесоари' е почти невъзможно. примирили сме се. гледаме да има къде да се сяда и да се върви спокойно без да се бутат и настъпват неща.

# 624
  • гр. Кюстендил
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?

Всеки ден пускам прахосмукачката да обере прахоляка и боклучетата, ако има, и събираме с детето всяка вечер играчките в коша. Избягвам да има много предмети във всекидневната като цяло. Имаме само тв шкаф с телевизор, маса и холова гарнитура + зона за детето с играчки и килимче и за това ми е лесно да я поддържам уютна и подредена

# 625
Старая се да връщам нещата на правилните им места, за да е подредено, както и да помоля всеки да си почиства след себе си. Фен съм на минимализма и гледам да нямаме излишни мебели / места за почистване.

# 626
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?

Бързо забърсване на праха, прахосмучене през ден и подреждане на големите неща.

# 627
  • Вдън горите тилилейски
Всичко се прибира по местата след ползване (в най-лошия случай се скрива в някой шкаф Simple Smile ) и прохосмукачката-робот е незаменима за ежедневни почиствания.

# 628
  • София
Пускане на прахосмукачка и бърсане на прах.

# 629
Стараем се да няма излишни вещи оставени на показ, всяко нещо да се прибира на мястото си. Ежедневно се старая да пускам робота или да измивам с моп пода - така не се трупа прах.

Общи условия

Активация на акаунт