3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 9 794
  • 709
  •   2
Отговори
# 630
  • плевен
 Пускам прахосмукачка на два дена,почиствам прах всеки ден с препарат за мебели,обирам паяжини. Старая се всичко да е на мястото си,за да е по лесно почистването.

# 631
  • Пловдив
Всекидневната при нас е съчетана с кухня, така че задачата не е много лесна Simple Smile Опитвам всички дреболии да бъдат прибрани и всяка сутрин преди работа въвеждам ред, за да ни е по-приятно вечер

# 632
Прахосмукачка робот пускам   ежедневно да  чисти и мие .Падреждам сутрин преди работа,забърсвам прах през два дена, сменям цветята във вазата.

# 633
  • Бургас
Всеки ден прахосмуча и забърсвам с мопа.

# 634
Подреждам и почисвам на момента, според мен така се поддържа по-лесно всяко помещение. Вещите се връщат по местата си задължително, тъй като нося очила с висок диоптър и намирането им без тях би било предизвикателство, ако не са поставени на местата си.

# 635
Вкъщи всекидневната е място за гледане на телевизия, игра и занимания. Най-големият "замърсител" са играчки, моливи и тетрадки, чаши и опаковки от снакс след някой филм или предаване. Подреждаме предметите след всяка игра, почистваме опаковки след всеки филм, забърсваме ако се направи мръсно. Това е правило за целия дом - преди да легнем всичко трябва да е подредено, макар и не идеално чисто.

# 636
  • София
Имам навика и мъжът ми да се включва в почистването, както и детето, но незаменим ми е роботът. Даже забавлява и котарака Simple Smile Срещу прах имаме пречиствател на въздуха.

# 637
Пода почиства робота, а аз почиствам плота с кърпички за кухня.

# 638
  • София
Правило „2 минути“ – ако нещо може да се оправи за под 2 минути (прибиране на чаша, изхвърляне на боклук, сгъване на одеяло), го правя веднага.
Малки зони за ред – например кошница до дивана за дистанционни, кътче за ключове до вратата. Така нещата изглеждат подредени, дори да са много.
2–3 минути преди сън – кратко „вечерно прибиране“: подреждане на масата, измиване на чашите, изключване на излишни лампи. На сутринта е много по-приятно.
Мини-почиствания – докато чакам кафето да стане или нещо да се затопли, бърша плота или приберам съдове.
Аромати и светлина – свеж въздух от кратко проветряване, ароматна свещ или лампа с топла светлина моментално променят усещането за уют.
Минимализъм в действие – колкото по-малко излишни предмети стоят на повърхности, толкова по-чисто изглежда помещението без усилие.

# 639
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?- Постояно прибирам по нещочко, което не е на мястото си. Когаго забележа, че нещо се е зацаполо повечко го почиствам. Напомням на мъжа ми и деето да почистват по нещичко ако може....

# 640
  • Някъде там
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята? За щастие банята ми е с прозорец. След душ задължително проветрявам и забърсвам пода. Банята чистя всеки ден с препарат.Като отделям и ден от седмицата за по-дълбоко почистване.
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Чистя всеки ден, като през дните от седмицата отделям по един специален ден за да направя дълбоко почистване на всяка стая и помещение в апартамента ни. Понеделник : кухня, вторник: детска, сряда: баня, четвъртък: терасите. Всеки ден минавам с прахосмукачка, бърша прах, пода мия всеки ден. Имаме домашен любимец и за мен е  важно да поддържам чисто.

# 641
  • София
Какви малки навици или методи прилагате, за да поддържате всекидневната подредена и уютна между големите почиствания?

Робот-прахосмукачка всеки ден. Веднъж или два пъти семично - голямата прахосмукачка. По секцията минимум "прахосъбирачки", за да е по-удобно да почиствам праха (не ми се получава напоследък с трите фурии..). Постоянно ги уча, че като помислят за "нова" играчка, това автоматично означава, че "старата" си отива на мястото (и това не ми се получава много много...). Като тръгна от едната стая към другата, се оглеждам дали има нещо, което мога да прибера на мястото му.

# 642
  • у нас
Всекидневно почистване на плотовете, прибиране на дрехи, почистване на пода, задължително забърсване на праха няколко пъти през седмицата.

# 643
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Във всекидневна, съчетана с кухня, и ползвана денонощно за домашен проектантски офис, подредено и уютно са оксиморони. Пускам робот, бърша прах и се опитвам ежедневно да вкарвам поне малко ред във всичките папки и чертежи.

# 644
  • София
Гледам да е подредено, да няма разхвърляни дрехи и учебници. Роботът го пускам почти ежедневно.

Общи условия

Активация на акаунт