3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 4 686
  • 365
  •   4
Отговори
# 90
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?

проветрявам на вентилатор и отворена врата след всяко къпане. При нужда използвам препарат против мухъл.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?

банята и кухнята се почистват след всяко къпане/готвене. В кухнята въобще не чистя допълнително, евентуално някой шкаф по време на готвенето, но банята и тоалетната, освен след всяко къпане, почиствам/дезинфекцирам по-основно веднъж седмично. Когато е поддържано, това почистване отнема минути и не е никак неприятно или ангажиращо.

# 91
  • София
Винаги след баня включваме влагоабсорбатора, защото засега не съм открила друго решение.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Редовно почиствам с мощни препарати, използвам и услугите на фирма.

# 92
  • софия
За всичко това чистя с качествени препарати и държа банята суха, доколкото е възможно.

# 93
След ползване на банята подсушавам душ кабината и оставям вратата отворена, за да се проветрява.
Банята почиствам веднъж седмично (обикновено събота или неделя), а кухнята - винаги когато видя, че нещо не е на мястото си го поставям, където трябва. Така ми е по-лесно да намирам нещата и не ми се налага да извършвам "голямо" подреждане. При всяко готвене забърсвам плота, около котлоните, фурната. Отнема кратко време, ако се прави редовно.

# 94
Вентилатора работо постоянно, само вечер го спирам.
Опитвам се да мия банята 1 седмично, за да не се натрупва котлен камък.

# 95
Предотвратявам мухъл в банята като я подсушавам и проветрявам редовно. Чистя я основно всяка седмица.
В кухнята чистя ползваните уреди след всяко готвене, както и забърсвам плотовете, масата, това е всеки ден. Това е единствената хитринка.

# 96
За да предотвратя мухъла в банята , винаги след къпане подсушавам всички плочки ,огледала и паравани .Задължително всичко в банята се чисти основно веднъж седмично .
А кухнята според мен най- лесно се поддържа а ежедневно забърсване и подреждане .

# 97
  • гр. Кюстендил
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята? - тъй като банята ни е новоизградена, ако мога така да се изразя, настоях да имам прозорци вътре и успяхме да сложим дори средно-големи такива. Лятото изсъхва страшно бързо, зимата изпитвам леки затруднения, но винаги след къпане се подсушава с моп, до колкото е възможно. Ако случайно се появи мухъл, веднага го почиствам и за сега не ми се е налагало да третирам с препарат.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година? -
старая се често да почиствам, дори и по-набързо, основните неща в банята и кухнята - тоалетната, мивката, душа и плочките около него. В кухнята - котлоните. Гледам да не ги оставям за дълго време мръсни, защото после ще ми бъде по-трудно да ги изчистя. Използвам един multi-purpose препарат, пръскам с него и почиствам леките петна и така поддържам ред и чистота. Вече за по старателно почистване си използвам специализирани препарати.

# 98
  • София
Имаме вентилация, която ползваме винаги по време на къпане и след това, както и подсушаваме помещението. Оставяме и вратата на банята отворена през останалото време. При почистване ползвам антибактериални и антимухъл препарати.

Навик ми е да почиствам веднага след като нещо се изцапа, както и почиствам често и редовно със съответните препарати, защото банята и кухнята са двете помещения, най-цапащи се и най-трудни за поддръжка.

# 99
  • In The Middle Of Nowhere
Ползвам подходящи препарати и попитам водата след къпане.

Редовно почистване, защото когато дълго се отлага след това става по-сложно. За всички помещения се отнася 🙂 Както и редовно подреждам, изхвърлям боклука често.

# 100
Банята ни е без прозорец и това определено затруднява борбата с мухъла и влагата. Затова на първо място избрах подходящ вентилатор, който да има голяма всмукателна сила. Винаги се къпем на включен вентилатор и го оставяме да работи поне 2 часа след къпане. Понякога отваряме и вратата към коридора, което не знам доколко е правилно, но гони парата по-бързо. И не на последно място, веднъж в седмицата почиствам банята основно като използвам подходящи препарати. Веднъж в месеца пък третирам.зоната около душа с препарат против мухъл. Всичко светва и дори най-малките петънца изчезват.
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година? В банята задължително почистване веднъж седмично + използване на препарати, които са предназначени за баня и против котлен камък и мухъл.
В кухнята почиствам плота по няколко пъти на ден - колкото пъти е използван за приготвяне на храна. Веднъж седмично махам всички уреди, които стоят върху него, за да почистя и пространствата под тях. Веднъж месечно чистя филтрите на абсорбатора и фурната с обезмаслител. Не е приятно, но когато препаратите са качествени, всичко става бързо и с отличен резултат. Blush

# 101
  • Сф
1,Ритуали и навици- чистя по- често и с доказано качествени препарати.
2,Против мухъл и влага в банята- чесга проверяване и няколко пъти годишно почистване със силен препарат против мухъл.

# 102
И нашата баня е без прозорец, и затова сме я оборудали с вентилатор, който оставяме да работи и след ползването ѝ; също така я оставям отворена за по-добро проветрение.

Естествено редовно почистване със съответните препарати, които улесняват процеса;

# 103
За да избегна мухъл и влага в банята винаги проветрявам и подсушавам повърхностите, а за ред и чистота в банята и кухнята разчитам на малки ежедневни действия като бързо забърсване и миене на съдове веднага след употреба.

# 104
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?- по време на къпане пускаме вентилацията, а след това вратата стои отворена известно време.
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?- ползвам препарати за баня, против мухъл, котлен камък, обезмаслител за готварската печка. Колкото по-често се чисти, толкова по- лесно следващия път, но за съжаление невинаги имам нужното време Sad

Общи условия

Активация на акаунт