3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 6 957
  • 438
  •   4
Отговори
# 405
За щастие в банята имаме прозорец, който отварям винаги след баня. И въпреки всичко понякога се появява мухъл. За мен е важно веднага да се третира с хубав и качествен препарат.

# 406
Винаги след баня подсушаваме плочките, за да изсъхне по-бързо.
Трикове нямам, просто се старая да чистя редовно с препарати.

# 407
  • Хасково
Подсушавам банята и отварявам вратата.
Веднъж седмично почиствам основно банята и кухнята с подходящи препарати

# 408
За мухъла веднага след намокряне на банята, пускам вентилация и вратата постоянно седи открехната за проветрение. Въпреки това се образува и периодично се налага и напръскване с препарат, също и с пара.
Кухнята поддържам всекидневно, като на момента почиствам всичко, което ползвам. Периодично по-старателно и подробно по ъгълчета и т.н.

# 409
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?
Добра вентилация на помещенията, чрез инвестиране в добри абсорбатори/вентилатори и отваряне на прозорци. Подсушаване на плочките под душа, забърсване на плота и мивката.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Не оставям нищо просто да стои на маса/плот/повърхност. Всеки предмет си има място и след използване се връща там. Чистотата поражда чистота. Честа обработка с подходящ препарат за да не се появяват неприятни миризми.

# 410
След душ винаги забърсват с гумена чистачка и оставям пуснат вентилатора за поне 15–20 минути.

Банята и кухнята почиствам всяка седмица. За банята използвам препарат проти мухъл, а за кухнята обезмаслител. За да има ред в кухнята веднага след готвене мия всички използвани съдове и почиствам отново ако има нужда.

# 411

Подсушаване и проветряване.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?

Редовно почистване и поддръжка

# 412
Ужасно е, толкова мразя банята, че не ми се описва 🤣 За мое нещастие ми се налага да отстранявам мухъл, но с помощтта на сода и лимони, защото от препаратите против мухъл ми става лошо. Търкане, плакнене, подсушаване и после след всяко къпане се включва влагоабсорбатор (любимия ми помощник) За хигиена на банята си пръскам препарати, които след това обирам само с перо (подсушавам) и готово.
За кухнята е по-лесно, всяка повърхност се минава с подходящия за нея препарат, мокра кърпа, суха кърпа и блести. Естествено с тийнейджър готвач не изкарва дълго чисто, но и той се учи да почиства след себе си 😁🍀

# 413
за да предотвратим появата на мухъл, винаги при къпане или след това пускаме вентилатора, за да помогне да се махне влагате, а душкабината я забърсвам с чистачката за стъкла, хем да не се образуват петна от изсъхнали капки, хем да изсъхне по-бързо банята.

за да поддържаме чисто, бърша прах, минавам с прахосмукачката, после мия пода и почиствам фаянса... от време на време почиствам с парочистачка малко по-основно.

# 414

Подсушаване веднага след къпане. Имам късмета банята да е с голям прозорец, който стои отворен целогодишно. Въпреки всичко мухълът пак намира своето място понякога.

Подреждане и почистване след всяко ползване и на двете помещения.

# 415
Съветът ми е проветряване. Банята е непрекъснато отворена, когато е свободна
Нямам ритуали и навици  - почистване при нужда и възможност. Препарати, които използвам са универсални такива.
В крайна сметка има и други неща освен чистенето 🙂
[/quote]

# 416
След ползване на банята оставям включен вентилатора, както и вратата отворена. Подсушавам и пода.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година? - позачиствам където видя, че има нужда.

# 417
  • Хасково
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята? Най-важното е да се подсуши банята след ползване и проверяване прозорец и/или мощен вентилатор.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година? Някои се ужасяват от почистване на банята, аз се успокоявам като го правя. Водата в нашия град е "изключителна" и ми коства повече усилия за поддържане, но с правилните препарати и редовно почистване резултатите са на лице.
Кухнята - почистване след ползвание, когато се ползват правилните препарати и не е занемарено е лесно.И за кухнята и банята предпочитам препарати за които не се налага да използвам ръкавици.

# 418
Редовно подсушаване след всяко къпане.

Ежедневно почистване с подходящи препарати.

# 419
След ползване на банята е задължително подсушаването и включване на вентилатор.
В кухнята редовно почистване след готвене и миене.

Общи условия

Активация на акаунт