3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 8 561
  • 597
  •   3
Отговори
# 390
  • Бургас
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?
Подсушавам банята с моп - стени и под, пускам вентилатор и когато се налага / веднъж седмично/ почиствам с препарат за котлен камък или с дезинфекциращ универсален препарат.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Почиствам периодично с дезинфекциращ универсален препарат или с парочистачката.

# 391
Подсушаване след всяко използване на банята, пускане на вентилатора, проветряване

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
В кухнята и банята поддържам ред, като често минавам с почистващи препарати по плотовете и мивките. Винаги оставям повърхностите сухи и подредени след употреба.

# 392
  • София
За предотвратяване на влага и мухъл в банята

Вентилация – винаги проветрявам след къпане.

Подсушаване – избърсвам стените и пода с гумена шпатула или суха кърпа след душ.

Анти-мухъл препарати – периодично минавам фугите със сода + оцет или специален препарат против мухъл.

🧽 Навици за чиста баня през цялата година

Ежеседмично забърсвам мивки, батерии и огледала, за да не се натрупват котлен камък и петна.

Използване на препарати против варовик (или лимонена киселина/оцет) за душове и батерии.

Подреждам на козметика и аксесоари в кутии или кошници – по-малко бъркотия, по-лесно за почистване.

Мивки и плотове – бърсане след всяко готвене, за да не остават мазнини и петна.
Абсорбатор – включвам винаги при готвене, за да намаля влагата и миризмите.
Кош за боклук – редовно го мия и проветрявам, за да няма миризми.
✨ Личен ритуал: В края на седмицата правя “15-минутен блиц” – бързо минаване на баня + кухня: забърсвам огледала, мивки, плотове и проверявам за остатъци храна.

# 393
Подсушавам банята с моп след всяко къпане. Често чистя кухнята и използвам препарати с доказано действие.

# 394
  • Плевен
Проветрение и подсушаване.

Редовно почистване ня бялата техника, не трупам съдове в мивката на принципа "Когато имам време ще ги измия", нищо излишно се оставя по плотове, маси, мивка....., а веднага се прибира където му е мястото.

# 395

Вентилация, подсушаване, почиствам с препарати.

Банята почиствам основно един път седмично, кухнята - електроуредите веднага след ползване, също и плотовете, останалата част един път седмично или, ако се налага по някаква причина.

# 396
Подсушаване след всяко използване и проветряване - имаме 2 прозореца за целта.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година? почистване ежедневно след използване.

# 397
Винаги след къпане оставям вратата на банята отворена, вентилаторът е задължителен

Редовно почиствам с качествени препарати, гледам да са без много дразнещи и алергенни съставки

# 398
Приех с голямо нетърпение предизвикателството да тествам почистващите препарати на Ajax!

Признавам си, имам забързан начин на живот и с чистенето вкъщи през повечето време смогвам с най-необходимото. Понякога по ъглите, зад мебелите, по различните повърхности има захабяване и се налага по-основно почистване.

В същото време страня от битова химия с много агресивни съставки. Ajax ме изненадаха много приятно още когато получих продуктите, защото всички бяха с по 97 до 99% състав с естествен произход!

С най-голям интерес тествах първо Ajax Multi-Purpose. Харесвам мултифункционалните препарати, защото предпочитам да не се затрупвам вкъщи с много и различни флакони, така че този продукт със сигурност бих използвала дългосрочно.

Използвах го върху кухненския плот, който в ъглите и около лайсните беше доста запрашен и захабен. Напръсках леко, изчаках броени секунди и после отстраних всичко с гъба, без грубо търкане. Махна с лекота дори пръски мазнина, които бяха останали по повърхностите. Хареса ми лекият портокалов аромат.

Обезмаслителят за кухня Ajax Degreaser Kitchen се справи за секунди с много зацапан котлон. Имам навика да готвя по 2-3 ястия наведнъж, заради начина ни на живот и ангажираност. Виждате как изглежда котлонът след това... С обезмаслителя пръснах два пъти, отново изчаках съвсем малко време и забързах с кърпа. Стъклената повърхност буквално светна, без нужда от търкане.

В трапезарията масата ни е със стъклен плот и нямах търпение да тествам Ajax Crystal. Масата ни е красива и създава усещане за простор в помещението, но поддържането е трудно. Всеки пръстов отпечатък, всяка прашинка или следа от поставена чаша се виждат, а ако само забърша с влажна кърпа остават неприятни следи.

Със спрея на Ajax пръснах, забърсах и резултатът буквално беше на кристална чистота:

Универсалният препарат и препаратът за душ също действат по същия начин, а именно ефективно и същевременно бързо. Повърхностите стават видимо освежени. Същевременно много ми хареса това, че нито един от препаратите няма агресивен аромат. Като добавим към това изключително високият процент естествени съставки, мисля, че вече имам дългосрочен доверен помощник за по-чист и свеж дом!

# 399
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята? - отварям прозореца широко след всякомкъпане, дори и през зимата.
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година? - всяко нещо да си има място и да не става претрупване по откритите повърхности.

# 400
  • Велико Търново
Скрит текст:
Приех с голямо нетърпение предизвикателството да тествам почистващите препарати на Ajax!

Признавам си, имам забързан начин на живот и с чистенето вкъщи през повечето време смогвам с най-необходимото. Понякога по ъглите, зад мебелите, по различните повърхности има захабяване и се налага по-основно почистване.

В същото време страня от битова химия с много агресивни съставки. Ajax ме изненадаха много приятно още когато получих продуктите, защото всички бяха с по 97 до 99% състав с естествен произход!

С най-голям интерес тествах първо Ajax Multi-Purpose. Харесвам мултифункционалните препарати, защото предпочитам да не се затрупвам вкъщи с много и различни флакони, така че този продукт със сигурност бих използвала дългосрочно.

Използвах го върху кухненския плот, който в ъглите и около лайсните беше доста запрашен и захабен. Напръсках леко, изчаках броени секунди и после отстраних всичко с гъба, без грубо търкане. Махна с лекота дори пръски мазнина, които бяха останали по повърхностите. Хареса ми лекият портокалов аромат.

Обезмаслителят за кухня Ajax Degreaser Kitchen се справи за секунди с много зацапан котлон. Имам навика да готвя по 2-3 ястия наведнъж, заради начина ни на живот и ангажираност. Виждате как изглежда котлонът след това... С обезмаслителя пръснах два пъти, отново изчаках съвсем малко време и забързах с кърпа. Стъклената повърхност буквално светна, без нужда от търкане.

В трапезарията масата ни е със стъклен плот и нямах търпение да тествам Ajax Crystal. Масата ни е красива и създава усещане за простор в помещението, но поддържането е трудно. Всеки пръстов отпечатък, всяка прашинка или следа от поставена чаша се виждат, а ако само забърша с влажна кърпа остават неприятни следи.

Със спрея на Ajax пръснах, забърсах и резултатът буквално беше на кристална чистота:

Универсалният препарат и препаратът за душ също действат по същия начин, а именно ефективно и същевременно бързо. Повърхностите стават видимо освежени. Същевременно много ми хареса това, че нито един от препаратите няма агресивен аромат. Като добавим към това изключително високият процент естествени съставки, мисля, че вече имам дългосрочен доверен помощник за по-чист и свеж дом!

След направеното ревю, наиситна нямам търпение да свърши работния ден и да отида да си купя препаратите Ajax за да светнат всички поръвхности и в нас Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 16:57 от Moderator2

# 401
Скрит текст:

Уау, страхотни резултати.
По темата - почистване, подсушаване, вентилация и проветряване.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 16:57 от Moderator2

# 402
 Пускане на абсорбатора.

Подсушаване на повърхносттите и почистване с парочистачката редовно.

# 403

Винаги след баня пускам вентилатора и отварям прозореца, за да се проветрява.

Редовно почистване след всяко готвене, децата също се включват както в приготвянето на храната, така и в чистенето.
Забърсвам плота след всяка употреба и помиствам ежедневно

# 404
Като домакиня и архитект винаги съветвам, че малките детайли и отношение правят живота ни по-лесен. Ето мойте трикове :

🛁 В банята – за борба с влага и мухъл

🛀 Вентилация

Винаги отваряйте прозореца или включвайте вентилатора поне 15 минути след къпане.

Ако няма прозорец, инвестирайте във влагоуловител или по-мощен вентилатор.

🛀 Подсушаване

Избърсвайте стените и пода след душ с гумена шпатула или кърпа.

Не оставяйте мокри кърпи и постелки – сменяйте ги редовно.

🛀 Антимухъл защита

Веднъж месечно почиствайте фугите със смес от сода и оцет или специален антимухъл препарат.

Проверявайте силикона около ваната/мивката – ако почернее, по-добре е да го смените.

🍳 В кухнята – за чистота и свежест
- Мазнини и пара

Ползвайте абсорбатор при готвене, за да не се натрупват мазнини и влага по шкафовете.

Почиствайте редовно филтъра на абсорбатора.

-Повърхности и уреди

Избърсвайте плота и масата веднага след готвене – не оставяйте петна да засъхнат.

Веднъж седмично забърсвайте хладилника отвън и дръжките на шкафовете.

Всеки месец правете "голямо почистване" на фурната и микровълновата.

- Мивка и отпадъци

Не оставяйте съдове за дълго – мийте или ги слагайте в миялната веднага.

Почиствайте сифона с гореща вода, сода и оцет – предотвратява миризми.

Изнасяйте боклука ежедневно (особено органичния).

- Малки навици

Дръжте кърпи и гъби сухи – сменяйте ги често.

Подреждайте шкафовете на всеки сезон – изхвърляйте продукти с изтекъл срок.

Слагайте лимонова кора или сода в хладилника за свеж аромат.
Съвети и практики събирани през времето, ако на някой му трябва съвет за вентилатор за баня нека ми пише ще дам модел и марка изпитани във времето.

Общи условия

Активация на акаунт