3 зони, 1 мисия: Голямото есенно почистване с Ajax!

• 7 482
  • 448
  •   1
Отговори
# 435
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?
За да не се появява мухъл, винаги след баня подсушаваме и проветряваме, като не забравяме и да пуснем вентилатора, докато се къпем.
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Редовно почистване и дезинфекциране с препарати. И тъй като имаме 3 бани, изискващи доста време си имаме график за почистването им, в който се включва цялото семейство.

# 436
"Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?
За радост имам прозорец и стои постоянно отворено. Естествено се събира влага някаква, но се научих и да оставям вратата леко открехната. Също така винаги почивам водата с моп. Най-големият ми проблем не е влагата в котления камък.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?"
Опитвам се възможно бързо да разтребвам и никога да не се оставя разхвърляно, за да е натрупа за чистене. Често претърсвам всичко, дори и след малко ползване, за да ми отнеме сега 1 Мин, а не след 1 седмица - половин час, когато вече има засъхнало нещо или натрупани много неща... Например шкафчетатаа в кухнята не ги чисти накуп, а когато видя петна по някое, набързо само това с гъбата. И вече няколко пъти в годината всички. Общо взето най-добрия трик е да не се оставя всичко изцапано и да се отлага чистенето да е накуп..

# 437
  • Sofia
Банята ни е в апартамент ново строителство и съответно няма прозорец за проветряване след къпане което налага ползване на вентилатор в банята за бързо извеждане на влагата както и изсушаването и. Винаги след баня де попива пода с моп. Банята почистваме с подходящи продукти, което спомага за предотвратяване на появата на мухъл поне до този момент и се надявам това да продължи и занапред. За другите помещения в апартамента включително и кухнята се проветрява по няколко пъти на ден, като в кухнята проветрявам и докато готвя въпреки аспиратора. Почиствам с подходящи продукти и се опитваме да я пазим места и  подредена доколкото е възможно.

# 438
  • София
Старая се още при душ да включвам вентилатора, ако ми е студено то непосредствено след ползване.

Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?
Редовно почистване с препарати.

# 439
Имаме прозорец на банята, а също и вентилатор. Ползваме ги след всяко къпане.

Ако все пак се появи, третирам с препарат против мухъл.

# 440

Въпреки немалкия прозорец в банята, който стои целогодишно отворен (през зимата го затваряме само, докато вземаме душ), пак се образува мухъл по тавана. Етажът над нас е необитаем, може би това допринася за образуването на мухъла. Обикновено през пролетта се налага да пръскаме със специализирани препарати.

Банята обикновено  я почиствам всяка седмица, а след душ с перото обирам водата от стените и с мопа водата от пода. Това правят и другите членове от семейството ми.
В кухнята винаги е  по- разхвърляно, отколкото ми се иска. Вечер прибирам и подреждам, за да не ме дразнят чинии и прибори са сутринта. Стремя се да поддъжам добра хигиена целогодишно.

# 441
Задължително забърсвам влагата след всяко къпане, отворен прозорец или врата до пълното изсушаване.
А за почистване на банята и кухнята ползвам най-добрите препарати и кърпи. Не допускам да се натрупва мърсотия, защото после по-трудно се почиства.

# 442
  • Русе
За предотвратяване на мухъл и влага в банята е нужен добър влагоабсорбатор,защото нямаме прозорец.Подсушавам след всяко къпане и чистя през ден.

# 443
Изсушаване след всяко къпане. Основно почистване един път на седмицата.
редовно почистване и подходящи почистващи средства.

# 444
Препарат срещу плесен -  ползвам го веднъж седмично като превенция, проветряване, влагоабсорбатор през зимата.

# 445
От години се боря с махала, в банята. Най-доброто е да боядиса тавана с по-добра боя за влажни помещения и редовно проветряване, особено след къпане.

# 446
В банята се предпазвам от мухъл и влага с избора на подходящ вентилатор и оставянето му да работи поне 15 мин след баня.

Любима за чистене ми е банята - напръсквам с препарат, измивам с душа, почиствам стъклените/ огледални повърхности.

В кухнята най-често готвя и чистя паралелно.

# 447
Какви съвети и трикове имате за предотвратяване на мухъл и влага в банята?- Приветряване на помещението, премахване на плесен и мухъл с препарат рефовно
Какви са вашите ритуали или навици, за да поддържате ред и чистота в банята и кухнята през цялата година?Редовно почистване

# 448
  • София
- добра вентилация, подсушаване на плочките,оставям вратата отворена.

- Чистя редовно с препарат против котлен камък,антибактериален препарат за почистване на плочки и от време на време използвам обезмаслител.

Общи условия

Активация на акаунт