Промоции на книги - тема 23 - Цундоку, трупаме книги без срам

• 27 379
  • 360
  •   1
Отговори
# 195
Не че имам намерение да влизам в ролята на защитник, обаче преводите на Любомир Гиздов от шведски и на Галина Меламед от френски, са чудесни.

# 196
sky if love Аз не съм се изказала като някакъв велик капацитет по темата, и съм далеч от мисълта, че знам всичко. Не съм си помисляла и за секунда, че издателствата трябва да удовлетворяват прищевките на всеки отделен читател. Сиела са си в правото да издават, какъвто си искат “бълвоч”, било то защото е популярен в Тик Ток , или защото има “сладка” корица, но и аз съм си в правото да не одобрявам избора им на книги. Това че те са търговци на първо място, пред това да го правят от любов към изкуството на писането и четенето, мисля е пределно ясно на всички тук. Те да си издават, аз ще си решавам, дали ще ги подкрепям. Капка в морето съм за тях.
Точно Блажев е по бълването на пепел и жупел. Като почна войната в Украйна плюеше по хората, които качваха в неговата група, че четат руска литература (включително и класически, не пропагандна), наричаше ги “копейки” и ги блокираше (да не споменавам и че тяхното издателство се обяви срещу празнуването на 3-ти март). Негова си е групата, да си налага цензурата. Както казах, вече не съм в тази група и не съм достатъчно информирана, за да се изказвам. Може нещата да са се променили и той да е станал много мил и драг. На Алеята цяла редица от фенки се бяха наредили да си говорят с него. Да е жив и здрав.

# 197
Е, какво като са се обявили против това 3 март да е национален празник? Имат право да заемат позиция.
Скрит текст:
Ако помните, имаше кампания 24 май да стане национален празник, нещо, за което и аз съм ЗА.  Сто пъти по-добре, отколкото националния празник на България да е ден, в който се кланяме на друга държава. Абсурдно и нелепо. След половин век "национален празник - 9 септември", се натресохме на 3 март.
24 май е дата, символизираща нещо, което "и ний сме дали на света" и се възхвалява България, а не друга държава.

Иначе за Сиела... мога да похваля и някои книги на Надя Хашими и Азар Нафизи.

Блажев може да си прави с групата каквото си иска. Тя вече има над 300 хиляди членове и е малко тъпо по 10 пъти на ден да се пуска корица на "Нишка" или както беше преди с "Мамник", сега с новата му книга на В.Попов, дето първо излязла в сторител, после ще е и на хартия. През 10 мин. едни и същи корици се публикуват. Трябва някой да филтрира тези повторения, че много хора се дразнят.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 11:27 от diziler

# 198
  • Разпиляна във въображението
Аз на Блажев ревютата на книги не вярвам изобщо.

Има достатъчно издателства, където да се открие книга, която ни допада. Открили ниша, към която има интерес - запълват я. И това ще мине.

# 199
  • България
Докато отмине тази мода съвсем ще се откажа от четене на фентъзи.
Връщам се към класика и исторически романи и добавям криминални, но от по-старите автори.
И така вече започнах да следя промоции на този тип книги.
Сигурно ще довърша започнатите фентъзи поредици, но към нови едва ли ще се насоча.
Да не споменавам и цените на книгите и ако са дълги поредици, съвсем ми се отщява.
Още не съм си купила последната от Летописите на Сандерсън. Confused

# 200
Темз също е много злобна. Не ми харесва Сиела по принцип, заради романите, които издават последно време. Безумно много правописни грешки имат и изобщо преводите са ужас.
Видях пост, когато бях в групата в който едно момче направи на нищо Ташева. Естествено на другия ден човека го нямаше в групата. Блокирали са го. Един познат толкова мрази Блажев, че го нарича " глист".  🤭 Всички там са такива, явно.  Намерили са се.

# 201
  • София
Аз на Блажев ревютата на книги не вярвам изобщо.

То да беше само на него...
Повечето книжни блогъри и инфлуенсъри пишат коректни и нищо-не-казващи ревюта. Наскоро пак го бяхме коментирали това.
Толкова много думи трупат и накря не става ясно изобщо дали им е харесала или не.
Важното е алъш-веришът да върви Simple Smile

Темз ми е мила и визуално е много приятна.
Не съм забелязвала и прояви на неуравновесено поведение от нейна страна.
Което не може да се каже за Милена Ташева например..

Само това име - "Темз" - не спира да ме учудва.. На река Темза ли е кръстена?

# 202
Блажев на моменти ме дразни с изказвания, както и Темз, но пък него по интервюта и нея в подкасти ги харесвам. Ташева не искам да я коментирам, държанието е винаги все едно читателите на издателството са кръгли идиоти.

Да напомня - от днес е промоцията в Хермес, -30% на техни книги + до -70% на други.

# 203
  • София
Блажев и аз го харесвам. Слушала съм го в подксати, много земен, уравновесен, ерудиран и приятен ми се струва. Групата отдавна съм я мютнала да не получавам съобщения, защото на ден се генерират страшно много и еднотипни. МИлена Ташева и на мен ми е много противна. Сиела е голямо издателство и имат много направления. Блажев като гледам отговаря за по-стойностните книги, неходужествена литература, исторически....Ташева е по "бозата" (за мен е боза, ясно че за всеки влак си има пътници).

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 10:21 от Дидка-бандитка

# 204
Тотално вече не вярвам на никакви ревюта. Когато една книга е нова, издателствата изпращат на ВСИЧКИ т.н. книжни блогъри, млогъри и т.н., които в повечето случай преписват анотацията. Зачетох се веднъж в едно книжно ревю, блогърката 3!!! пъти беше объркала името на автора на книгата и отдолу висеше хвалебствен коментар от издателството. Ми, не, мерси!

# 205
  • София
Тотално вече не вярвам на никакви ревюта. Когато една книга е нова, издателствата изпращат на ВСИЧКИ т.н. книжни блогъри, млогъри и т.н., които в повечето случай преписват анотацията. Зачетох се веднъж в едно книжно ревю, блогърката 3!!! пъти беше объркала името на автора на книгата и отдолу висеше хвалебствен коментар от издателството. Ми, не, мерси!

Аз вярвам само на хора БЕЗ обвързаности с книгоиздаването и в литературните среди.
Аз си пиша ревюта за собствено удоволствие. Книги-подаръци от издателства не получавам, а сама си ги купувам. Работя в съвсем друга сфера и съм независима от издателства.
Мога да си позволя да имам собствено (често неласкаво, но честно) мнение за книгите, които чета Simple Smile

# 206
  • София
Happy Mijjj , бих се радвала да прочета твой ревюта. Удобно ли е да споделиш къде ги качваш ? Благодаря

# 207
  • София
Happy Mijjj , бих се радвала да прочета твой ревюта. Удобно ли е да споделиш къде ги качваш ? Благодаря

Споделям ги тук, в темата "В момента чета...", както и на една страница във фейсбук.
Пратих ти я на ЛС, за да не се  счете за реклама Simple Smile

# 208
На издателство Еднорог има седмица на Антъни Хоровиц и книгите му са намалени от 20 до 40%

# 209
Миж, може ли и на мен да пратиш твоята страница?

Иначе за Темз си мислех,че се казва Теменуга ама се представя за Темз Grinning
Наскоро разбрах,че просто това е името и.

Общи условия

Активация на акаунт