🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 14 510
  • 534
  •   4
Отговори
# 525
Аз се включвам по темата със спането. Също заспивам рано - след 21ч, към 21:30 рядко. Съответно и ходенето до тоалетна е между 2 и 4 пъти нощем. Има моменти се будя в 2... В 4.. днес в 5 и няма заспиване. Всяко завъртане започва да тежи, придържам корема, не ми е удобно, пия Магнерот 2х1, но усещам тежест в прасците. А вече на съмване си имам и хубави тазобедрени болки. Слагам възглавница под корема, между краката, то като след 30-40 Мин се завъртя не мога да се донаместя... Така ще е... Леко започва на моменти и кръста да ме боли, да видим как ще е занапред.
Вие мислите ли да си поставяте ваксина против коклюш между 27 и 34 седмица ли да беше...? 🤔

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 08:18 от Sunshine..@

# 526
  • София
Това будене в 2-3-4 е ужасно. Все едно денят е два пъти по-дълъг. Тази нощ в 2.30 ч. отворих очи и реших, че няма да стане тая работа, взех 3 мента,глог и валериан (АГ-то каза, че може) и се събудих към 7 вече мнпо-добре.
Няма да слагам ваксина сега. С АГ-то изобщо не сме го обсъждали.

MS, това може да е натрупване на газове. Понякога болката е доста силна. И гроздето, и ядките образуват много.

# 527
И моите проблеми със съня си останаха. Събуждам се в 4 и до 7ч. будувам, понеже почнах да работя от вкъщи си доспивам до към 9.30-10. Знам, че прогестерона ми разбърка циркадния ритъм, но се чудя дали ще се нормализира това в бъдеще.
 Моят бебко вече е около 1 кг, доста активен и реагира на шум, звуци. Вече е голям и на ФМ като и АГ потвърдиха, че има къси краченца. Физиологично са в норма, не  отклонение, а по-скоро генетична особеност. Първоначално се бях притеснила, понеже за момче не е много приятно. Но да ни е жив и здрав!
Относно покупките, започнахме да трупаме по-малко. Количката и столчето са на maxi cosi, много съм доволна. Козметика и дрешки съм си купила вече. Остана креватчето, много харесах тези на Bellamy и Snuz във Вис виталис. Комплект за изписване от 10 части няма да купувам, а нещо по-семпло памучно с одеялце. Търся спално бельо и оставям удивена от цените и това което се предлага. Аз искам чист памук/муселин, а големите магазини ми излизат с предложения на бельо с щампи и некачествени продукти на безбожни цени.
Чаках черния петък, а то се оказа че почти няма такъв за бебешки неща.

# 528
Да ви питам вас, че не искам да чета из chatGPT (понеделник съм на консултация и ОТНОВО ще питам АГ): след като забременяхте, като ви налегнаха хормоните и наедряха гърдите имахте ли промяна, смисъл все едно бучици на някой от каналите в гърдата? Не знам дали го обясних добре. На една от първите консултации казах на АГ, че на едната гърда усещам (преди 1 год бях направила мастопатия - запушване на каналите от хормоните за стимулация за ин витро} и пак така усещах на едната гърда.. тя ми вика нормално е, даже е добре, означавало че вс се развива добре. Само че аз си мисля, че не ме разбра точно. Попринцип не ме боли, не ми създава дискомфорт, на моменти според мен отново от хормоните, но все се чудя ок ли е или пак да взема да й кажа).

# 529
Аз лично не мога да кажа дали е нормално, но нямс лошо да направиш консултация с мамолог. Аз ходих преди седмица, защото ми беше включен в пакета за ЖК.

# 530
Това в коя седмица го има включено, изследването в кой месец си ? Мисля че и СГ може да каже, или да прекрати на ехография, не знам защо предишния път не ме отрази по темата... Но ти реално си плащаш този пакет ЖК, а не по здравна каса който е, нали?
Аз лично не мога да кажа дали е нормално, но нямс лошо да направиш консултация с мамолог. Аз ходих преди седмица, защото ми беше включен в пакета за ЖК.

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 10:01 от Sunshine..@

# 531
Следя се в болница Надежда, не ходя никъде по ЗК. Прегледа направих в 22г.с. Обясниха ми, че е възможно да има изменения по време на бременност, но аз винаги бих се застраховала с един преглед. Контрилно ми казаха да отида след раждането, 2-3 след като е спряло кърменето.

Това в коя седмица го има включено, изследването в кой месец си ? Мисля че и СГ може да каже, или да прекрати на ехография, не знам защо предишния път не ме отрази по темата... Но ти реално си плащаш този пакет ЖК, а не по здравна каса който е, нали?

# 532
  • 🌊
Аз издъних ОГТТ-то като иобщо не успях да изляза от нас. Като в реклама на Уринал и аз не можех да изляза от тоалетната и се паникьосах страшно, защото имам 30 минути ходене пеша, 3 часа седене и още 30 минути пеша.... а аз едва издържах 10 минути на крак в нас, коремът веднага се стегна и мачът беше свирен. Хванаха ме хормоните и цялоо нещо ми изглеждаше като края на света и че аз съм най-некадърната майка.
Но имам зъбобол, някаква пъпка, която се появи поради падналата имунна система и недоспиване.

Поне вече с ръка на сърцето мога да кажа, че сме купили почти всичко голямо - останаха бебешката количка и аксесоарите, камерата и раздни дребни неща от козметиката. В Попи-то видях, че сме купили около 70 неща и това са само официалните.

# 533
А аз отворих вис Виталис,Хиполенд и Комсед с надеждата да купя нещо на черен петък и избрах 2 биберона, шише, еднократни пелени за преобуване и май др не и затворих сайтовете и толкова... Срамота нищо да не мога да си харесам 😆
Аз издъних ОГТТ-то като иобщо не успях да изляза от нас. Като в реклама на Уринал и аз не можех да изляза от тоалетната и се паникьосах страшно, защото имам 30 минути ходене пеша, 3 часа седене и още 30 минути пеша.... а аз едва издържах 10 минути на крак в нас, коремът веднага се стегна и мачът беше свирен. Хванаха ме хормоните и цялоо нещо ми изглеждаше като края на света и че аз съм най-некадърната майка.
Но имам зъбобол, някаква пъпка, която се появи поради падналата имунна система и недоспиване.

Поне вече с ръка на сърцето мога да кажа, че сме купили почти всичко голямо - останаха бебешката количка и аксесоарите, камерата и раздни дребни неща от козметиката. В Попи-то видях, че сме купили около 70 неща и това са само официалните.

# 534
  • 🌊
И при мен беше така, но реално и от там нямах какво да взема много.  От Рая взех бамбуково одеало и противонамокрящи протектор за коша за новородено (само там намерих). От Хипо четки за почистване, държач за биберон и една плюшена патка за прегръщане. За повечето неща ошушках Озон, там чакам 4 поръчки, цял керван ще се вие пред нас.

Общи условия

Активация на акаунт