🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 3 529
  • 141
  •   5
Отговори
# 75
На мен първата ми каза, че около 20-22 г.с. Ще е втори преглед и 3 за изписването на 45 дневния болничен. При другия не ми искат пари и ходя всеки месец, но прегледа траеше точно 2 мин 😂

# 76
Мислех си и аз, че може да е следващия път, аз тогава същия ден живот и здраве ще съм ходила сутринта на фетална. Дали ще се съгласи да остави този безплатен преглед за другото посещение 🤔
На мен първата ми каза, че около 20-22 г.с. Ще е втори преглед и 3 за изписването на 45 дневния болничен. При другия не ми искат пари и ходя всеки месец, но прегледа траеше точно 2 мин 😂

# 77
Мен на всеки преглед до сега ме е гледал с видеозон и от познати знам, че този лекар на всеки преглед гледа безплатно с видеозон, но не ми мери килограмите и кръвното.

# 78
Момичета, как сте с кръвното? Меря си го всеки ден на двете ръце като най-високите стойности досега са били 110/70, а най-честите 100/60. Само че всеки път при АГ го измерват около 140/70 и тя вече започна да се притеснява и да обмисля да ме праща на кардиолог. Реално не се притеснявам или нещо подобно преди преглед, имам ѝ доверие, но явно на подсъзнателно ниво ми е напрегнато. Самата аз съм медицинска сестра и много добре знам за "кръвното на бялата престилка", което се получава в лекарските кабинети. Не ми се иска да отида на кардиолог притеснена, там също да измерят завишени стойности и да пия напразно лекарства, при положение, че вкъщи ми е ниско и дори ми прималява от ниското кръвно доста често.

# 79
Аз скоро не съм си го мерила в нас, но вчера на прегледа гледам ми писала 110/70 (въпреки, че беше описала в направлението "прегледа" още в 10ч, а аз влязох в 14:39 на преглед). Мери ми го на място, но не погледнах колко е. На ФМ преди месец, пак показа 110/70, а в нас бях 90/50
Момичета, как сте с кръвното? Меря си го всеки ден на двете ръце като най-високите стойности досега са били 110/70, а най-честите 100/60. Само че всеки път при АГ го измерват около 140/70 и тя вече започна да се притеснява и да обмисля да ме праща на кардиолог. Реално не се притеснявам или нещо подобно преди преглед, имам ѝ доверие, но явно на подсъзнателно ниво ми е напрегнато. Самата аз съм медицинска сестра и много добре знам за "кръвното на бялата престилка", което се получава в лекарските кабинети. Не ми се иска да отида на кардиолог притеснена, там също да измерят завишени стойности и да пия напразно лекарства, при положение, че вкъщи ми е ниско и дори ми прималява от ниското кръвно доста често.

# 80
Аз си го меря по 2 пъти у нас и винаги показва ниско. Последно сестрите решиха да ми го мерят на ЖК и излезна 140/90 😳😳😳 Като ги попитах, какво значи това, тв ми отговориха, че над 140 било опасно само и да не обръщам внимание. Убедена съм, че моят апарат за кръвно си функционира отлично и нямам високо кръвно.

Още един път ми се е случвало на ФМ, но там след второто измерване вече показа нормални стойности.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 20:20 от Alfafa

# 81
95 на 57 някъде там варира

# 82
  • София
Момичета, как сте с кръвното?

Аз днес бях на кардиолог точно поради тази причина. Вкъщи е 120/60, 130/70, на прегледите 150/90 е АГ-то ме натири на кардиолог. Ходих при една много симпатична лекарка в Токуда, при която кръвното отново.скочи на 150 и вече съм на хапчета. Каза, че просто ще се виждаме веднъж месечно. Вкъщи по-високо от 130 не става, но явно за този период трябва да е ниско.

# 83
И моето е високо всеки път на преглед, както и пулса ми е доста завишен, мисля, че е от притеснението. Вкъщи си го меря и е нормално, но аз лично доста се притеснявам преди прегледа, жегите също оказват влияние предполагам. Simple Smile

# 84
Момичета, мнение?
Бях казала, че не искам да знам какъв пол ще е  бебето и като се роди, по живо по здраво мине всичко тогава ще разберем всички.. дааа нооо... Вчера на прегледа забравих да предупредя АГ и ми каза какво ще е. Сега ме човърка дали да споделя с другите или както съм казала първоначално, да разберат като се роди 😆

# 85
Аз лично бих казала поне на бащата, не си представям да мога да го крия от него. Но всички останали нека разберат като се роди.
Ние правихме мини gender reveal с много близка приятелска двойка, които просто вързаха панделка на кучето си, което с мъжа ми обожаваме. Та сега знаем само ние и те.

# 86
  • София
Аз бих казала 😀, но моята уста е голяма. Таткото ми се струва, че трябва да знае, а другите, ако не настояват, да си останат в неведение 😃.
На мен вече няколко пъти ми казаха, че щом не съм пъпчасала и погрозняла значи нося момче. Да, ама не... хем съм си красива, хем нося момиче 😄

# 87
И на мен два пъти ми казаха, че съм се раЗхубавила... Аз разлика не виждам... Някоя и друга пъпка си излиза периодично...
Пък защо да не изненадам и таткото... Ще му е изненада със сигурност и ще е доволен 🥰
Аз бих казала 😀, но моята уста е голяма. Таткото ми се струва, че трябва да знае, а другите, ако не настояват, да си останат в неведение 😃.
На мен вече няколко пъти ми казаха, че щом не съм пъпчасала и погрозняла значи нося момче. Да, ама не... хем съм си красива, хем нося момиче 😄

# 88
Момичета, а на вас какво ви казват по отношение на качването на килограми?
На последния преглед (27.08) ме мериха колко съм, но не сме коментирали това, че дотогава не бях наддала. Аз започнах бременността на 88кг, сега съм в 19г.с. и съм 89.1кг.
От любопитство питах чичо Гугъл на този етап колко трябва да съм качила, получих отговор, че било прекалено малко 1кг от началото до 19г.с.
Аз си хапвам, не усещам да ми е увеличен апетита, ям колкото ми се яде и когато ми се яде, и честно казано каквото ми се яде Grinning На преглед съм чак на 24.09. и ще питам тогава, но естествено дотогава ще ми бръмчи главата. Grinning
Имайки предвид че съм започнала бременността с наднормено тегло, все си мисля, че колкото по-малко кача, толкова по-добре.

# 89
  • 🌊
Аз забременях на 45, от повръщането бях свалила до 43. Когато на 29.07 ме премериха с дрехите бях 44.8, на 26.08 бях 47.3. Бях много притеснена дали ще ми се скарат за качването, защото ми се стори рязко, но акушерката каза, че е ок.

Общи условия

Активация на акаунт