🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 3 601
  • 142
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви! Дано да се филмирам само.... При болничен не намаля майчинския. Взема се 80% от брутната заплата в месеците с болничен, приходите учаатва в калкулациите за майчински (24 месеца назад). Наскоро вдигнаха максималния праг за осигуряване, така че дори и при по-високи заплати пак са наред нещата.

# 106
Момичета вие имате ли още болки?
Аз все още да, не минават, мисля си пък да няма да е така до края 😁

# 107
  • София
И при мен се появяват, но по-рядко. Понякога коремът ми се стягам я от едната,  я от другата страна и си мисля за някакви контакти, на си мисля, че веднъж, два пъти на ден не е страшно, все пак ще питам АГ-то

Момичета, а на вас стомахът разшири ли ви се? Колкото расте коремчето, толкова и стомаха и изглеждам ужасно, защото приличам не на бременната (под полите коремчето не се вижда), а просто на една дебела жена Sad Иначе за 2 месеца не съм качила и 1 кило, но стомахът ми е огромен Sad ( Откакто забременях обръщам много внимание на това колко дебела изглеждам, а преди подобни неща не ме тормозиха чак толкова).

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 09:30 от Yellow_girl

# 108
Аз взех също да качвам по 1кг на седмица, като това се случва основно за уикенда когато си почивам. За точно 48ч. съм качила без да се усетя,  ако лежа постоянно, какво ли ще стане 😳
Стомаха и на мен взе да ми се издува, доста неприятно усещане, не мога да се свия.
Но, пък най-приятното чувство е това, че движенията на бебето вече са доста изразени. Предвид, че прегледите са на месец, това ми дава спокойствие, че всичко е наред.

# 109
Момичета вие имате ли още болки?

За съжаление да. Като че ли бяха поизчезнали, дори сама си бях намалила но шпа-то, но миналата седмица на няколко пъти имах болки като преди цикъл, които на моменти продължаваха часове и не преминаваха с лежане. Също така коремът ми от началото е по-изпъкнал само от ляво, което се оказа, че е поради наличието на не добре отстранен септум и се втвърдява. Бях на преглед, АГ каза, че шийката е доста дълга и засега тези неща не я притесняват, но да продължавам с терапията и почивката.

# 110
По отношение на разширяването на стомаха, мисля че този ефект идва от това, че матката притиска всички органи нагоре. Тънките черва, дебелото черво, стомаха, всичко се сбутва в горната част на корема и оттам идва и издуването, особено след хранене. И аз много се дразня, че изглеждам повече преяла, отколкото бременна Joy

От друга страна, за честотата на ритничетата, мисля си че сега матката се разширява доста, (например моята в 19г.с. я усещам малко над пъпа), а в същото време бебето е достатъчно малко, че да може да се "скрие" и да шава без да ни бута много. Аз през деня почти не го усещам, но вечер започва яко да ме шути ниско долу. Вече се усеща и през кожата.

За болките, аз най-много страдам, ако дълго време седя. Започва едно много гадно стягане ниско долу. Като се раздвижа или си легна, най-често минава от самосебе си.

# 111
Здравейте, имате ли проблеми с вагиналното течение и сухота/сърбеж? Имах бактерии в урината без симптоми и си минах лечението с уринал акут, след което започна необичайното течение и сърбеж , някоя имала ли е същия проблем и дали има общо с изчистването на бактериите?

# 112
Аз съм качила килограм и половина но корема ми е като на бременна в 7ми месец и забелязвам, че вече по рядко ми се яде преди на 2 часа бях гладна сега от сутринта до 1 на обяд не усещам глад, а съм постоянно надута.

И при мен се появяват, но по-рядко. Понякога коремът ми се стягам я от едната,  я от другата страна и си мисля за някакви контакти, на си мисля, че веднъж, два пъти на ден не е страшно, все пак ще питам АГ-то

Момичета, а на вас стомахът разшири ли ви се? Колкото расте коремчето, толкова и стомаха и изглеждам ужасно, защото приличам не на бременната (под полите коремчето не се вижда), а просто на една дебела жена Sad Иначе за 2 месеца не съм качила и 1 кило, но стомахът ми е огромен Sad ( Откакто забременях обръщам много внимание на това колко дебела изглеждам, а преди подобни неща не ме тормозиха чак толкова).

# 113

да, и аз съм така Sweat Smile
и в същото време имам място за доста по-малки порции от преди, но определено раста на ширина .. поне спрях да качвам килограми, от две седмици не съм мръднала. Много странно нещо е това бременносттa Grinning

Не знам при вас как е, не помня и дали го бях казала, но моите гърди са станали огромни, не мога да ги позная.. те и преди не бяха малки, но вече са още по-големи и супер чувствителни, не мога да ги докосна. Това дали минава като понареднат седмиците?

Новото 20 при мен са позив за повръщане, без повръщането, някакъв ужас беше онзи ден. При вас има ли го това?

# 114
  • София
Особена разлика в размера на гърдите не забелязвам, увеличени са, но не е нещо съществено, само зърната са потъмнели и то видимо. В началните месеци ме боляха повече, сега тук-там нещо. Нося си старите сутиени и се чувствам супер.

Иначе като ми мине ластикът на полата/панталона през пъпа и ставам на две половини. Долната не се вижда, но горната и стомахчето, което върви 2 метра напред... Има едни тениски "Не съм дебела, бременна съм" и май са правени само за мен. Каква е тази суета, която ме подгони изобщо не мога да си обясня. Представях си коремче, като тези по списанията - плавно тръгва от горе и се закръгля долу, но... вече приличам на две скачени наденици Simple Smile Simple Smile

Вие купихте ли си някакви по-широки дрехи, замислям се за панталон или някаква подходяща пола. Обикалях тук-там, но не намерих дрехи за бременни. В HM и Уаикики ми казаха, че мога да пазарувам такива дрехи само онлайн, а аз как да знам кой номер да си взема - има S или 4 пъти XL. 

# 115
Аз засега съм с рокли на работа, намерих си 2 чифта дънки за бременни от колата, имам и 2-3 клина наследство от братовчедките и за излизане в квартала съм с тях. Иначе и аз хвърлих поглед в Уайкики и H&M нямаше нищо във физическите магазини... И как да стане?

Особена разлика в размера на гърдите не забелязвам, увеличени са, но не е нещо съществено, само зърната са потъмнели и то видимо. В началните месеци ме боляха повече, сега тук-там нещо. Нося си старите сутиени и се чувствам супер.

Иначе като ми мине ластикът на полата/панталона през пъпа и ставам на две половини. Долната не се вижда, но горната и стомахчето, което върви 2 метра напред... Има едни тениски "Не съм дебела, бременна съм" и май са правени само за мен. Каква е тази суета, която ме подгони изобщо не мога да си обясня. Представях си коремче, като тези по списанията - плавно тръгва от горе и се закръгля долу, но... вече приличам на две скачени наденици Simple Smile Simple Smile

Вие купихте ли си някакви по-широки дрехи, замислям се за панталон или някаква подходяща пола. Обикалях тук-там, но не намерих дрехи за бременни. В HM и Уаикики ми казаха, че мога да пазарувам такива дрехи само онлайн, а аз как да знам кой номер да си взема - има S или 4 пъти XL.  

# 116
да, и моите зърна са станали по-тъмни и самите те сякаш са по-големи, не знам, странно е, наистина сякаш не са моите гърди. Но вече имам нужда от нов сутиен (отново). Това да е де, приемам го като част от процеса, чакам и да спрат да ме болят Grinning

Иначе и аз имам нужда от тениска  "Не съм дебела, бременна съм" Satisfied приятелките ми са били с ясно оформени бременни кореми, както ти казваш като от списанията. Аз не съм така, сякаш раста настрани, а напред. Аз си взех сет от 2 клина за бременни от about you и ги нося под туники, така сякаш по-малко си личи. Рокли по-малко нося. Иначе взех и един клин от soon mama на намаление, но изобщо не съм доволна, особено за цената - твърд, супер груб към кожата и ми се смъква. За туники и блузи - имам няколко XL, XXL от 2ри употреби и няколко oversized тениски и само тях въртя, макар че като се загледаш пак се вижда корем.
Бтв, ако не ви е проблем 2рата употреба, в remix, mania има окей неща за бременни. Взех си анцунг HM Mama за 5-6 лв, като за дреха за вкъщи беше топ цена, но пак е само онлайн. Във физически магазини не съм гледала. Приятелки казаха, че дрехите в Лидъл били много хубави (и за бременни и за бебета), но още не са пускалу това лято.

# 117
Момичета, попадна ми тази снимка току що във Фейсбук. Понеже имаше някоя от вас с плацента превия, тук е показано.

# 118
Момичета имате ли сърцебиене? Най-често ми се получава вечер, когато си легна. Не знам на какво се дължи, дали е опасно? Може ли да е от това, че много се притеснявам и мисля?

# 119
Аз в самото начало имах бактерия и даже бих казала цистит изписаха ми прахчета famanosse  по схема така мисля, че се казваха. Всичко мина не съм се тествала, но трябва пак да ида. Сърбеж имам от време на време, доколкото знам има голяма вероятност и за гъбички инфекции и засилено течение по време на беремността.

Здравейте, имате ли проблеми с вагиналното течение и сухота/сърбеж? Имах бактерии в урината без симптоми и си минах лечението с уринал акут, след което започна необичайното течение и сърбеж , някоя имала ли е същия проблем и дали има общо с изчистването на бактериите?

Общи условия

Активация на акаунт