🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 6 309
  • 224
  •   1
Отговори
# 210
Alfafa, по принцип дават, че момчетата са по-шавливи в корема, но аз не съм се спирала, даже са мислили, че ще се родя момче, та може би си е до дете, а не до пол.

И аз съм увеличила хапванията на ден, вече не мога само по три пъти.. да не говорим, че от няколко дни се будя в 5-5:30 гладна, но се опитвам да удържа до 8, че иначе ще станат 6 ядения на ден 😅

Аз също имам някакви усещания в корема, но май са черва и матка, а не бебе.. някак странични са, а уж бях чела, че първите движения на бебето са под пъпа. Иначе на моменти се усеща сякаш някой ме удря отвътре и ми бие лек ток 😅. А и вчера на прегледа гледах как се движи в корема, а нищо не усещах, та май не е бебе това, което усещам аз.

Като гледам че вие сте пускали витамини, се чудя дали да не пусна и аз. Даже се бях объркала по писанията на лекаря и бях почнала да пия желязо, Д3 и Б12. Каза ми да ги спра и да остана на пренаталния и магнезия. Изненадах се, ама викам, добре. Иначе смених магнезия на този, който той ми изписа и крампите почнаха, каза ми да увелича дозата, но се чудя дали да не се върна на стария. Преди бях на магнезия на Допелхерц, смени ми го на Биоелектра, странен ми е малко, че е ефервесцентен

# 211
Току що ми Излезе статия с Доц. Ангел Кунчев, който казва, че ще се имунизира срещу грип. Та се зачудих вие как мислите (най-вероятно не сте го мислили още де). Трябва да питаме АГ-тата какво мислят и ще препоръчат

# 212
Момичета, моето бебе от вчера не е спряло да рита. Чувството е приятно, но се чудя всичко наред ли е и кога спи това дете, знам че от 9-16 часа прекарват в сън. Сутринта ме събуди в 5.30 и не спря, вчера цял ден също.
То ако не шава, пак ще се чудя дали е добре, но спи ли изобщо 😳

В коя ГС сте?

# 213
Вече 20 г.с.

Момичета, моето бебе от вчера не е спряло да рита. Чувството е приятно, но се чудя всичко наред ли е и кога спи това дете, знам че от 9-16 часа прекарват в сън. Сутринта ме събуди в 5.30 и не спря, вчера цял ден също.
То ако не шава, пак ще се чудя дали е добре, но спи ли изобщо 😳

В коя ГС сте?

# 214
  • София
Момичета, тази сутрин направо се ядосах. На излизане за работа установих, че чисто нови есенни, офисни обувки, купени преди 3 месеца и необувани, вече не ми стават. И понеже пролетта изхвърлих всички есенни обувки, че им бях взела живота, сега буквално съм само с гуменки, част от които също ми стискат. Стискам си палци днес да не вали, но трябва по спешност да купувам обувки, а и без това толкова трудно си намирам. Не че нещо, но ей така искам да си помрънкам 🙄

# 215
  • 🌊
Аз съм така с дънките. Мислех си, че понеже коремът е сравнително малък ще мога да карам с разширител, но тц. Задушаващо ми е, бебето не изтърпя и половин ден в офиса. Вече си ходя с отворени панталони и си чакам чифтовете за бременни. Взех от aboutyou няколко за проба, защото там ги намерих на най-добра цена и чакам. За горни дрехи за сега е поносимо положението и си карам със стария антураж, но заглеждам и пуловери. 

Иначе се спряхме на 3 столчета и 4 колички, сега ще ходим на огледи. Още не съм подхванала кошарите, там знам единствено, че искам да е платнена .

И ми тежи. 400 грама човек, но най-добре се чувствам в леглото. Ходенето ме уморява страшно, седенето пък го дразни него.

# 216
И аз съм така момичета. Отдолу нямам какво да обувам всичко ми стяга, блузи имам те са добре, ноо..И ние започнахме да гледаме колички и кошарки. Аз не искам дървено легло не знам защо така го прецених искам кошарка такава от плат, но не знам на коя да се спрем и да има ли отгоре повивалник. Ще разглеждаме още има време

# 217
И аз усещам, че скоро ще ходя за обувки 😅
Иначе за дънки обиколих целия град. Исках да взема нещо, което съм пробвала, но уви, никъде не намерих. В крайна сметка реших да поръчам от ремикс ( 6 чифта за около 60-70 лв), защото честно да си кажа не ми се харчат пари за дънки, които ще нося няколко месеца и дори няма да съм ги пробвала.
Днес си взех пратката и съм много доволна 😃

# 218
Зефир, сега съжалих, че не съм се сещала за ремикс. Аз пък си поръчах от Olx дънки, клин и тениска за 10лв, явно някоя жена искаше да се отърве от неща, които не ползва.
Раста само на корем, навсякъде другаде дори отслабвам и вече въобще не знам кой размер съм. При мен го има и това, че имам подходящи дебели рокли подходящи за студа, който дойде изведнъж, но са по тялото, а не искам да се вижда лесно, че съм бременна. 🫣 Мъжа ми каза, че съм луда и че няма как човек вече да не разбере.

# 219
  • София
Панталоните, полите и дънките от миналата година вече не ми стават, а изобщо не съм напълняла освен на корем. Купих си един чифт дънки (но те не са точно за бременни, а просто са с ластик и ще карам с тях може би следващите 2 месеца най-много), един панталон за бременни и сега чакам от aboutyou още един панталон. Мъчих се със старите дрехи, но много ми стиска, а седя по цял ден на един стол и не е опция. Лошото е, че на мен ми трябват и ежедневни дрехи, но и такива за по-официални събития и колкото и да не ми се иска, ще се купува.
Това с обувките обаче.... още ме е яд

# 220
Виждам, че се е отворила темата за дрехите. За сега това при мен е драма. Моите не ми стават(освен клиновете), а тези за бременни са ми големи. Тъкмо днес ми пристигнаха шийн дънки, но явно размер М не е правилния, защото няма как да ме станат нито сега, нито никога… 😃 явно на живо ще трябва да се търси, понеже аз освен един сравнително малък корем нямам разлика в краката. Ако някой е поръчвал от ХМ или уайкики може ли да каже като номер дали отговарят на този, който носим по принцип? Това ме обърква защото аз бих казала, че сега съм М, но явно за бременни съм си още С.
Ние поръчахме количката, защото от магазина ни казаха, че за цвета имало листа на чакащите(представяте ли си😄). За кошара сме се спрели на некст ту ми като първа(тя също била на изчерпване, ест), а след това на икея, най- вероятно, с хубав матрак 60/120. За останалите покупки ще чакаме черния петък или друго голямо намаление, защото за тях още не са ни заплаши, че ще свършат.
При вас как е с ритането? Аз между 18 и 19 седмица пораснах доста, качих 1 килограм и започнаха да ме ритат вечер. Поне при мен се случва в легнало положение когато баща и говори(имаме любимци от самото начало👀). Днес вече 20та има леко затишие, което се стремя да не ме притеснява, защото не искам да правя пътеки до кабинета с подобни леко чалнати въпроси от типа “защо днес не е мърдало 5 пъти като вчера?”.

# 221
Yellow_girl, не си сама.. преди дни с ужас установих, че всичките ми широки обувки ми стягат вече.. а трябва да си купя нови есенни и не знам ако сега взема нещо дали след месец ще мога да го нося, след като родя, да не говорим.. знаех, че краката се подуват, но мислех, че е към края на бременността.

За дрехите - аз почти началото си нося панталони за бременни, защото коремът ми беше подут като балон в началото. Имам два къси клина на only от about you, средно качество.. и един от Soon mama, хич не съм доволна, особено за сумата, май съм споменавала от преди. От remix намерих само клинове и анцузи за вкъщи, което пак не е малко, но за идващите студени дни си поръчах клин, панталон и две блузи от Сгушени. Цените ми са окей и поне са памучни нещата (аз държа на естествените материи, а почти всичко друго, което намирам е от полиестер, та пропускам). Ако искате, ще споделя как са като качество, като пристигнат.

Идвам и с два по-странни въпроса Sweat Smile
Вие какво бельо ползвате? Аз сега съм с нормалните си бикини, просто гледам да не са много стегнати. Но се усещам, че вече почват да ми стягат на корема, особено вечер.. Чудя се за бикини за бременни, гледам че има едни, които са под корема, после били окей и за след секцио (ако се стигне до там). Бикините за бременни, които са до нас пъпа, май ще ги пропусна, твърде много слоеве плат ще станат на корема и сигурно, ще ме дразни..

И второто безумно нещо, което ме тревожи - покрай всичките ин витро процедури започнах да се бръсна долу, че не можех и това да мисля... обаче коремът расте и вече ми става трудно, а на повечето прегледи ме гледат и вагинално... знам, че на лекарите не им пука, но пък ми се иска да съм изрядна там долу като ходя на преглед. Вие как се справяте с този досаден проблем? бръснене, кола маска, козметик? Flushed

# 222
  • София
Листа на чакащите за количка, сериозно? Всичко съм очаквала, но не и това. Все си мислех, че при такъв избор и цени няма да има проблем. Аз съм оставила всичко за по-нататък, тук, там нещо прочитам, но буквално е от дъжд на вятър. Мислех си, че отивам, харесвам си количка, казват ми коя е най-добра спрямо моите критерии - лека и маневрена и я купувам. Май след втората фетална ще обиколя тук, там магазините. Даже си мислех, че просто ще отида в някой голям бебешки магазин и ще си изляза с всичко.
Иначе единственото нещо, за което вече съм решила са шишетата - четох, че повечето майки са доволни от Авент. Няма да кърмя и ще ми трябват повече шишета.

Иначе си взех едни дънки от Уайкики - страшно грозни, но единствените, които намерих, както и панталон, който определено е добро попадение. Обаче ходих да ги меря във физическия магазин.  Горе долу размерите са същите, които съм си купувала преди. И понеже обиколих да намеря къде има Уайкики - в София в Ринг Мол. Не знам защо всички дрехи за бременни, които гледам са по тялото, на слабите манекенки добре им се получава само с една топка отпред, но на нас хорицата с повече кила прилепналите дрехи не са Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Аз все още не знам дали изобщо усещам бебето. Сутрин като се събудя все едно пеперуди пърхат, но не съм напълно сигурна, че е това. За ритници и такива по-сериозни движения изобщо да не говорим. Другата седмица съм на женска консултация и ще питам.

# 223
Привет и от мен,
По темата с дрехите; до сега бях на рокли... Днес съм с дънки за бременни (проблема е че им е много ниска талията отпред и за да не се вижда, че са такива, трябва с по свободна блузка. Иначе ми дадоха клинове за бременни, но са за вкъщи и за в квартала. Купих си едни дънки, но имат рязаното на коляното, а на работа не е много ок да ходя с такива, но в един  момент ще е каквото става, защото тези от днес май няма много да успея да ги нося, нищо, че съм качила 2 кг до сега (и аз мисля, че само на корем, но и той не е много голям)
По въпроса с ритането и усещането на бебето: събота ходихме на вила и изобщо не съм го усещала, неделя пак... Но вечерта вече започнах да се закачам и да понатискам Корема и се разшава, даже и таткото го усети за първи път, от баткото явно още го е срам и не се обажда, когато неговата ръка е на корема. Иначе основно вечер като съм седнала или легнала се усеща и сутрин се обажда Simple Smile

# 224
Бикините за бременни,  които са под корема са много удобни. Дрехи си издебвам от Лидл. Имам клинове и дънки от там. Блузи си взех от магазин втора употреба. Не са за бременни,  просто са дълги, за да не се вижда плата на корема, който започва от ниско.
 За съжаление наистина няма физически магазин с дрехи само за бременни, а трябва да се търси из магазините в някой ъгъл дали няма 1-2 неща.

Общи условия

Активация на акаунт