🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 9 668
  • 358
  •   3
Отговори
# 345
Може би страната си зависи от жената, предполагам, че при всяка е различно. Сигурно и от това коя колко е чувствителна зависи. Никоя от другите ми приятелки не е имала нито придъпрвания, нито болки там докато е била бременна. На мен в началото направо ми разказа играта

П.П. аз май вече усещам ритници - буквално 20+1 започнаха някакви нови усещания, от потупвания (по 2, по 3), до т.нар булбукане. Всичко усещам под пъпа, странично, главно в ляво. Не знам дали е бебето, но определено нещо се случва там вътре Smiley

# 346
Аз също имам подобни болки, рядко, но ги имам. Минават за секунди, стряскащи са, но смятам че е нормално.
Движенията на бебето обаче ме удивляват, освен редовни ритници с крака и удари с ръце, се мести от едната страна на другата. Променя ми се формата на корема, понякога се виждат някакви издутини, сякаш ще ми пробие кожата. Вчера опипвахме гръбчето му с ръце, по протежение на коремa. Ако случайно легна неудобна позиция се започва едно недоволство изразено чрез удари и редовно ме събужда през нощта. Спя само в една позиция и вече ме боли, как ще я караме още 3 месеца, не ми е ясно.
Още от началото на бременността ми беше лошо  и дискомфортно когато пътувахме, усещах пулсациии отдясно и сега знам от какво е било, вече са ритници.
Не се оплаквам, понеже това ме уверява, че е добре и си прави нещо човечето. Но доста е странно предвид, че с първото дете нищо подобно не съм изпитвала.

# 347
Alfafa, хем ми звучи много хубаво, хем усещам, че си има и неприятна част това с буденето през нощта. Чакам и аз нещо по-осезаемо да усетя, но май вървя две седмици след теб, а и ми е първа бременност.
Иначе и аз съм усещала пулсации, даже точно отдясно, но бях чела, че ако са ритмични пулсации, не можело да е бебето.. иди разбери.. особено аз с първа бременност, която не знам какво да очаквам Grinning

# 348
И при мен е отляво и за това повечето време лежа на дясната страна, но и бебка застава в едни пози и вече усилено рита. До спешното стигнахме миналия ден даже.

Да, май за същото говоря, но при мен основно е от ляво.
В реда на мисли за болките, при вас има ли болка, когато примерно сте легнали и се обръщате от ляво на дясно или обратно? Вечер, нощем като съм легнала и се въртя все някакви болки, намествания ли нямам идея вече и аз какво е. Не се задържа болката, но да не кажа доста пъти се случва

аз имам, да. Не е всяка вечер, но някои вечери е буквално при всяко въртене - ниско долу, главно в дясно е при мен. Точно където са тези лигаменти, които държат матката. Ако се завъртя рязко, си ме стрелка една болка, но минава за секунди. И все забравям да питам АГ за нея, но интернет казва, че е нормално

# 349
Катя99, а какво се е случило, че сте стигнали до спешното? Явно много е ритала малката, но все пак питам. Надявам се, че всичко е наред и е било само за разходката

# 350
Това с ритането е много хубаво (когато не е нощем де) 😆 сега се замислям моя бебок става доста активен като седна на леглото да ми почине кръста.. като легна.. дали не му харесва позата или аз като спра да се движа и започва то.

# 351
По принцип ,когато се движите бебчетата се унасят и спят, когато седнете или легнете да почивате, те се събуждат. Така са ми обяснявали. Дори като родих,  педиатърката ми даде съвет, когато е неспокойно детето, да го взема и да вървя ,както като съм била бременна ( тоест бавно  и като пингвин 😀)

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 19:44 от Deq 2

# 352
По принцип ,когато се движите бебчетата се унасят и спят, когато седнете или легнете да почивате, те се събуждат. Така са ми обяснявали. Дори като родих,  педиатърката ми даде съвет, когато е неспокойно детето, да го взема и да се вървя ,както като съм била бременна ( тоест бавно  и като пингвин 😀)

Да, и аз така знам. Определено повече го усещам (ако усещам него де), когато съм седнала и хапнала даже 😁

# 353
  • София
Здравейте, аз днес минах втората фетална морфология, но бебето беше с лице към нас и не искаше да се обърне в профил. Едно от измерванията “дебелина на нухалната гънка” пише, че е 6,3мм, при норма 6мм. Съответно ме изпратиха да си пусна пренатален тест, който ще излезе чак след седмица и докато чакам резултати ще се побъркам от притеснение.  Някоя от вече миналите през втората фетална може ли да сподели колко мм е била измерена при нея тази дебелина на нухална гънка?
На БХС в 12-13г.с всичко беше наред и нямаше никакви проблеми с нищо. На прегледа днес също всичко си отговаряше на седмиците и всичко си е наред. Притеснявам се дали лекарят не е измерил грешно , защото не успя да го хване хубаво в профил. Та да, ако може да споделите вашите резултати за дебелина на нухалната гънка.

# 354
Явно не беше никак на кеф, беше изправена и ме риташе ниско долу, което мен ме изненада мислех, че нямат толкова сила в тези месеци. Докторката каза, че е от бебка, но ако болката се засили или не спре да се върна и ще ме приемат. Болката следователно се успокой и нямаше смисъл да ме приемат, но ако се засили следвъщ път ще приема, защото си е страшно. Моя лекар изражда и работи в Пълмед и ми е казвал при всякаква болка или притеснение да ходя директно в Пълмед за преглед защото за мен може да изглежда безобидно а то да не е. Докторите винаги са били любезни и са ми обеснявали тъй като ми е първа бременост и се шашкам от всичко.

Катя99, а какво се е случило, че сте стигнали до спешното? Явно много е ритала малката, но все пак питам. Надявам се, че всичко е наред и е било само за разходката

# 355
  • 🌊
Аз сега се стреснах, защото при мен това изобщо липсва като замерване😦
Иначе абсолютно може да зависи от поза и лекар. Споделяла съм за моите притеснения за фемура и как за седмица (в която аз разбира се се тревожих) порасна с 1 см, което за мен си е точно разлика в измерването.

# 356
Привет, бъдещи мами 🌸 Чета ви от началото, но сега реших да пиша с някои въпросчета и мнения от вас. Вчера разглеждахме колички и за момента се спряхме на Venicci Upline 2, като цяло имате ли мнение и отзиви за марката? Бих искала да разгледаме и Anex Flo, за да направим съпоставка, тъй като съм ѝ хвърлила око и на нея. 👀😁
Също така, относно легълцата next to me и помпите за кърма, имате ли конкретни марки и модели към които сте се насочили?
Благодаря предварително и лека бременност на всички! 🫶🏼

Ние избрахме Anex Flo, гледахме я в бейби галикс в Стара Загора, но поръчахме от babymatters, защото цената беше по- изгодна. Ако сте от София там я има в малко повече магазини, единия мисля че беше бгхлапета. За некст ту ми се спряхме на snizpod5 и го чакаме вече.
За помпа: на една лекция на Ася Демирева тя препоръча помпите на спектра, която е медицински клас и е жична, тоест не е хендсфрий. Аз иначе знам, че и медела са хубави. Обмислям варианта за спектра + хендс фрии, която е от по- евтините, за доизцеждане, при път и така нататък.

А също момичета и моята ФМ мина (или почни мина). Беше ни запазена в 21+2 и за два часа не успяхме да видим всички структури добре, защото нашето бебе е много потайно и също така си стои доста ниско долу. Върнах се след 2 дни и успяхме поне да и видим главичката(със сондата), но пак ни остана сърчице. След две седмици пак.
Имаме сладурска снимка на личице, а чат жпт беше така мил да ми я “допълни” и превърне в по- реалистична снимка от ехограф. Идеята видях в един рийлс и ако използвате ИИ не пропускайте, защото е много сладко.

# 357
Ariel26, на моята втора фетална, която продължи страшно много време лекарката видя по-къса носна кост. Наплаши ме с доста недружелюбен тон, че се съмнява въобще да е имало кост на първата фетална, понеже разбра, че съм била при млада лекарка в Щерев, където се следя. Този показател, за който на теб да ти казали въобще не ми го мериха мисля или поне не ми казаха, че го мерят.
Още на другия ден бях в лаборатория за пренатален тест, от който резултатите са добри, но въпреки всичко следящата ме АГ иска да мина още веднъж на фетална при д-р Калев в Щерев като по-опитен специалист, защото по нейни думи "някои проблеми са морфологични, а не генетични и пренаталния тест не ги хваща".
Знам какво ти е и аз откачих 6 дни докато излезе теста, но гледай да се разсейваш, защото тази стресова среда въобще не е благоприятна за бебето. Не че сега докато не мине пак часа за феталната не съм притеснена, но наистина гледам да си намирам разсейващи занимания.

# 358
Да, логично е и за двете неща.
Да ви питам като пускате кръвни изследвания ПКК и урина (2 пъти ми пуска вече АГ - като се записвах на ЖК - август и сега), PH на урината ми дава 8.5, е нета пише, че е висока и е добре да е около 6, АГ нищо не каза предишния път(отново е била 8.5) и сега си мисля, че няма да отрази нещата... И се напрягам леко. Отделно и левкоцитите на урината са 500 WBC, ще пускам стерилна урина да видим :/
По принцип ,когато се движите бебчетата се унасят и спят, когато седнете или легнете да почивате, те се събуждат. Така са ми обяснявали. Дори като родих,  педиатърката ми даде съвет, когато е неспокойно детето, да го взема и да се вървя ,както като съм била бременна ( тоест бавно  и като пингвин 😀)

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 19:28 от Sunshine..@

Общи условия

Активация на акаунт