🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 15 171
  • 554
  •   2
Отговори
# 540
Ох значи не съм само аз, ама притеснено ми е..дано да се пораздвижи

# 541
  • София
Имам приятелки, с които кме си говорили по темата и са ми казвали, че има такива моменти, да не се шашкам. Ако вече нищо не усещам, да отида на лекар.
Има ли поза, в която винаги шава? Ако да, изпробвай я.

# 542
Имам приятелки, с които кме си говорили по темата и са ми казвали, че има такива моменти, да не се шашкам. Ако вече нищо не усещам, да отида на лекар.
Има ли поза, в която винаги шава? Ако да, изпробвай я.
По принцип като легна по гръб, но и това не става, един път ако ме побутне леко и до там

# 543
Аз съм с предна плацента и когато крачетата са му обърнати към плацентата, ударите се усещат по-слабо. Когато се обърне с лице към вътрешността на матката и с гръб към коремната стена, тогава също се усещат притъпено. Имай предвид, че пространството им вече намалява и все по-трудно ще се движат.
Но, бебето е в теб и ти си усещаш най-добре! Имаш ли притеснения или съмнения, че нещо не е както трябва, независимо дали смяташ, че  е основателно или не-звъниш или отиваш на лекар!

# 544
Здравейте момичета 🤍
Записвам се и аз към неспящите... Аз и не мога да заспя вечер, колкото и да ми се спи, към 1-2 още съм будна. Будя се поне по 3 пъти да пишкам, понякога и повече.. в леглото сме аз, мъжа ми, възглавницата за бременни и котката и ми е трудно да се въртя, краката ми изтръпват, направооо... Като парцал съм през деня след това.. а така добре спях до преди седмица...

Stubbornh, и аз имам дни, в които не го усещам толкова активно.. миналата седмица имаше два дни, в които усещах буквално по 2-3 ритника на ден.. забелязах и че в дни, в които не пия кафе и не ям сладко, не е толкова активен. Или ако аз съм била на крак целия ден.. надявам се вече да си го усетила и да си по-спокойна!

Чебурашка, съжалявам за сутринта, която си имала! Да знаеш, че са ми казвали минимално движение преди натоварването с глюкоза. Половин час пеша би могло доста да й повлияе и да даде грешен резултат.

Ние все още абсолютно нищо не сме купували за бебето 😅 само гледам, мисля, чудя се и запазвам в списъци.. хванали сме с малки ремонти и чистене в нас, за момента главни това правим за бебето - освобождаваме му място 😁

# 545
Момичета моят корем ми се струва твърде малък... Вчера влязох официално в 7 месец и буквално се чудя как се е побрало вътре... Все едно съм началото на 5м. Притеснена съм ..🥺

# 546
И моите килограми са в застой, отслабвам навсякъде, корема не е нищо особено като големина. И аз от вчера съм в 28 седмица. Утре съм на преглед и се надявам бебето да си расте и да е наред, доколкото знам те си взимат каквото е нужно. Попринцип колкото по-малко се качи, толкова по-добре, стига и бебочето да се развива както трябва. Разчитам на това, че движенията и ритниците стават все по-силни, явно нямам много мазнинки, защото като се движи и се блъска по стената на корема чак ме боли и се вижда все едно ще изскочи всеки момент.
Преди няколко вечери имах някаква криза с черва ли, не знам какво и все още въртенето в леглото и движенията са ми придружени с болка, съответно и корема малко се стяга, та в такива моменти усещам бебето по-малко от обикновено.

# 547
Момичета, вие за коя седмица записахте час за третата фетална морфология.
Лекарят при който правих първата и втората каза 30 и 31 седмица , но ще го сменям , а се пада точно седмиците около Коледа и НГ и няма часове никъде. Въпроса ми е дали е рано 29+5 гс за третата 🌷

# 548
Лекарят при който правих първата и втората каза 30 и 31 седмица , но ще го сменям , а се пада точно седмиците около Коледа и НГ и няма часове никъде. Въпроса ми е дали е рано 29+5 гс за третата 🌷
Не е рано.. аз моята ще я правя в 32г.с.
А трета се прави между 28-32 г.с.

# 549
Здравейте момичета 🤍
Записвам се и аз към неспящите... Аз и не мога да заспя вечер, колкото и да ми се спи, към 1-2 още съм будна. Будя се поне по 3 пъти да пишкам, понякога и повече.. в леглото сме аз, мъжа ми, възглавницата за бременни и котката и ми е трудно да се въртя, краката ми изтръпват, направооо... Като парцал съм през деня след това.. а така добре спях до преди седмица...

Stubbornh, и аз имам дни, в които не го усещам толкова активно.. миналата седмица имаше два дни, в които усещах буквално по 2-3 ритника на ден.. забелязах и че в дни, в които не пия кафе и не ям сладко, не е толкова активен. Или ако аз съм била на крак целия ден.. надявам се вече да си го усетила и да си по-спокойна!

Чебурашка, съжалявам за сутринта, която си имала! Да знаеш, че са ми казвали минимално движение преди натоварването с глюкоза. Половин час пеша би могло доста да й повлияе и да даде грешен резултат.

Ние все още абсолютно нищо не сме купували за бебето 😅 само гледам, мисля, чудя се и запазвам в списъци.. хванали сме с малки ремонти и чистене в нас, за момента главни това правим за бебето - освобождаваме му място 😁
Явно трябваше вчера да ви се оплача 😁 завърнаха се ритничетата с голяма сила много се успокоих ❤️

# 550
В Щерев, където се следя, срокът за трета фетална е 34-37г.с. та и аз много се чудя кога да я правя. Мисля да я направя преди коледните празници, когато ще съм в 33-34 седмица в зависимост кога има часове лекарят, при когото искам да е.

# 551
  • София
Моята ще бъде точно в 30 седмица, което се пада преди Коледа. С лекарката се разбрахме, че това е подходящ вариант.

И моето коремче е малко и непрекъснато ме питат - колко ви е голямо детето. Страшно се дразня. В четвъртък съм на лекар и се надявам всичко да е наред.

Да ви се похваля приключих с пазаруването. Вече няма да отворя нито един бебешки магазин. Вкъщи вече е склад, добре, че поне количката ще я приберат в магазина до края на януари.

# 552
Аз не мисля да ходя, лекарят ми каза, че всичко е наред направихме всички възможни изследвания разговарях с него и на тази тема в коя седмица е най добре и той ми каза, че не вижда причина за трета.

# 553
Моята трета ФМ ще в 29та седмица. При мен има съмнения за срастнала плацента и искат да ме видят преди 30та седмица.

Иначе и моят корем не е много голям..ако съм с нещо по-широко даже не си личи, че съм бременна. То тепърва започва големият растеж доколкото знам.

Stubbornh, радвам се много, че пак усещаш бебето и си по-спокойна 🤍

# 554
Благодаря Ви, значи записвам за 29та седмица.
Ще отида, при нас всичко е наред , но бях много разочарована от втората и сега искам да ида да си видя бебчо на 4D 😂 

Ох аз си имах коремче, но не ми личеше до преди 10 дни и рязко порасна.  Вече си изглеждам бременна, не само дебела 😂
Но съм и качила 9 кг и почвам много да се притеснявам как ще завърша.

Да се отчета с пазара покрай намаленията сега. Купихме количката, кошница за кола, кошара и матраче , спален комплект , обиколници, одеала , муселинови кърпи и шишета и още много дребни неща 😂

Поръчах от baby.bg анатомично гнездо и ваната , дрехи още не бързам да купувам , имам няколко комплектчета, но чакам намаления в H&M, Next, LC Waikiki
Вкъщи е като склад 😂

Общи условия

Активация на акаунт