Имам нужда от съвет относно проблеми със стомаха, които ме притесняват през последните две години.
Всичко започна през 2023 г., когато на почивка получих стомашно неразположение. Оттогава при притеснение или когато трябваше да излизам някъде, усещах, че стомахът ми реагира и често ми се налагаше да ходя до тоалетна. Когато започнах в ново училище, през първия месец проблемът беше още по-силен. Посетих личния лекар, който ми каза, че вероятно е на психологическа основа, но ми изписа и Омепразид. С времето привикнах и нещата се подобриха, но често, когато се притеснявах, симптомите отново се появяваха.
През 2024 г. започнах да пътувам повече и страхът ми намаля.Дори когато изкарах два пъти стомашно-чревни вируси, не развих допълнителна тревожност.
През юни тази година обаче отново започнаха проблемите. След леко стомашно неразположение (вероятно от храна) заминах на море, където нещата се влошиха,свиваше ме стомаха,имах диария започнах да пия пробиотик,спазвах диета,стабилизирах се някак.Когато се прибрах се повтори това,но трябваше пак да замина и взех сериозни мерки- Лопедиум и Ентерол, за да мога да пътувам спокойно.Така се оправих,пих Ентерол почти седмица.
Но точно преди следващо пътуване,вечерта пак ме сви стомаха,приех същите лекарства и пак спря.Оттогава постоянно се притеснявам,когато съм навън – мисля дали няма да ми се разстрои стомахът, дали ще има тоалетна наблизо, дали трябва да потърся лекар. Реално погледнато като изключим тези неприятни случаи,през другото време си се изхождам съвсем нормално.Последните дни пак имах две по-редки изхождания,но мисля,че се дължи на определени храни.Тревожността ми се е засилила и вече се притеснявам да ходя на събития и дори сега, преди началото на учебната година.
Аз съм професионален спортист,старая се да водя здравословен начин на живот,но се чудя тези проблеми от храната ли идват само,лошо храносмилане ли е…Ще съм благодарна,ако ме посъветвате нещо,защото това ми влияе много негативно.