Хайде на театър - 17

• 35 508
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
“Дишай” и мен ме напрегна по-скоро ; разчувства ме единствено последната сцена -финала на Телбис. Те си играеха ролите перфектно - истерична жена и умерен мъж, та нито крещене, нито тихо говорене мога да отчета като негатив… Това, което не ми бе по вкуса беше темата ала Грета Тунберг еко-защитничката … ами забранете памперсите, дизелите, самолетите и кравите и да живеем по-прекрасен живот! А, и авокадото - много им бърка картинката с тоновете вода за напояване.
А пък “Розите” в Сатирата аз харесах точно заради Боян Арсов. Бях “омагьосана” от играта и образа ( макар и копие на подобен от “Сън в лятна нощ”.. ) ама то това идва от автора, който е попил от Шекспир. Любовните сцени ми бяха малко копие от соца …
П.С. Много ми е интересно да чета как всеки по различен начин усеща нещата. Харесва ми в темата

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 09:22 от saffron

# 586
“Дишай” и мен ме напрегна по-скоро ; разчувства ме единствено последната сцена -финала на Телбис. Те си играеха ролите перфектно - истерична жена и умерен мъж, та нито крещене, нито тихо говорене мога да отчета като негатив… Това, което не ми бе по вкуса беше темата ала Грета Тунберг еко-защитничката … ами забранете памперсите, дизелите, самолетите и кравите и да живеем по-прекрасен живот! А, и авокадото - много им бърка картинката с тоновете вода за напояване.
А пък “Розите” в Сатирата аз харесах точно заради Боян Арсов. Бях “омагьосана” от играта и образа ( макар и копие на подобен от “Сън в лятна нощ”.. ама то това идва от автора, който е попил от Шекспир. Любовните сцени ми бяха малко копие от соца …
П.С. Много ми е интересно да чета как всеки по различен начин усеща нещата. Харесва ми в темата
Ще гледам " Дишай " задължително вече . Не очаквам Елена Телбис да играе някоя лигава глупачка  защото на нея такъв образ няма да и отива.  Очакванията ми са доста завишени след отзивите който чета тук , надявам се да не се разочаровам , но едва ли .

# 587
  • Галифрей
Бях снощи на “Зоро - мюзикъла” отначало тръгнах не с големи очаквания знам,че за съжаление не дават големи възможностни на нашите артисти да са като на френските мюзикъли, а би трябвало да им дават,защото русенската трупа са  талантливи и прекрасни!
Преди някой да каже,че ама те само пеят не, говорят си. Театър си е с песни и танци.
Много ми хареса Зоро, по различна история с вечните теми. Прекрасните песни на Gipsy King, за тези които не знаят те са французи.
  Звездата на шоуто беше Деница Дончева в ролята на Инес циганката. Уникална беше,много ми харесаха нейният образ. ❤ Злодеят също беше силен образ много добре изигран от а до я.
 Владо Зомбори и Симона Бакалова много хубав огън химия имат. Много емоционално беше плачене и смях от сълзи. Невероятно е и всичко артисти са на световно ниво! ❤ Гледайте ако имате  възможност,много ще ви хареса, няма  да съжалявате. Владо много хубово пее  на живо и борави отлично с шпагата.

Ps: Единственото което не ми хареса,че в зала 1 на НДК беше ужасно  студено и носа ми стана студен.  Не си свалих якето,  всички бяха с якета. Като пингвини. Но въпреки студа  Зоро беше вълшебно изживяване.

# 588
  • София
Много сме различни хората наистина, за мен Дишай и изпълнението на Елена /и на Бойко, но по различен начин/ е много добро. Гледала съм я два пъти и ме разплака и двата, но не ме напрегна, по-скоро изживях с тях цялата им връзка до края, с хубавите и лошите моменти. Крещене не помня, може и да е имало, но Елена Телбис по принцип винаги говори доста тихо и бързо, при нея според мен няма преиграване и високи тонове.

Хриси, мисля, че повечето неща на Диана Добрева вкл. в Пловдивския театър съм гледала, редовно с приятелки си правим културно-кулинарен Joy туризъм до Пловдив за 1 нощувка, сега през ноември пак ще ходим. Гледала съм там Дебелянов и ангелите, Одисей, Коприна, Едип и пророците, Без кръв - всички са много добри. За съжаление рядко играят в петък или събота те и ми е малко трудно с пътуванията дотам, но имат все пак.
Но и в НТ Иван Вазов и други театри има постановки Диана Добрева - виж тук нейните постановки, аз също много я харесвам:
https://dianadobreva.com/diana-dobreva-predstavlenia

# 589
И аз вчера гледах „Сън в лятна нощ“ (за втори път) и ми хареса дори повече от първия! Гениална е Диана Добрева наистина и снощи, като се прибрахме след представлението, точно и аз гледах кога ще отскочим до Пловдив за нейна постановка. Иначе в Народния театър наскоро гледахме “Народът на Вазов“, която също е нейна и си струва да се види.
„Дишай“ за мен беше изключително въздействащо преживяване и двата пъти, когато я гледах. Финалът най-много ме трогва, защото си давам сметка колко бързо се изнизват дните и с каква бясна скорост минава времето, след като човек го завърти семейният живот и ежедневие. Една от любимите ми постановки, но определено не нещо, след което да си тръгнеш и да ти е леко на душата. Според мен Елена много добре изпълнява ролята си - образът е такъв и затова говори високо, напрегнато и леко истерично на моменти. Мен не ме дразни, но мога да си представя защо на човек може да му остави тягостно впечатление. Мен така ме напрегна „Перфектни непознати“ - много викаха, но и най-вече повечето от персонажите ми бяха неприятни и в живота никога не бих общувала с такива хора. Като си тръгнах, бях с доста смесени чувства.

ПП. За комедии бих препоръчала „Съблечи се за вечеря“ или „Разделям двойки по домовете“ в Младежкия. А пък ако имате и някое дете, което да заведете за алиби, и „Пипи Дългото чорапче“ много ще Ви хареса! След нея определено винаги ми е леко на душата и ме държи няколко дни радостното чувство.

# 590
И от мен отзив за "Сън в лятна нощ" в Младежкия.

Много предубедена отидох, очаквах голямо разочарование, но толкова ми хареса, че определено отива в топ представленията, които съм гледала. 😍
Беше като една приказка, разказана с такава лекота, мисъл и финес. Много добър кастинг за ролите, всеки беше влязъл много добре в образа си. Александра Свиленова направо ме отвя, страхотно превъплъщение. Севар също! Изобщо всички бяха на високо ниво. Костюми, музика, сценография - какво да кажа освен една дума: класа! Имаше и ученици тийнове, след финала всички бяха страшно развълнувани и с ентусиазъм коментираха.

Препоръчвам го, 10/10 е за мен!

*Също снощи беше един от малкото пъти, в който (поне около мен) никой не кашляше, не коментираше, не си гледаше телефона. Истинско чудо!

# 591
Пак по повод “Дишай” повтарям се, но актьорите и двамата много ми харесаха. Еко-био-устойчивост елемента, който беше константа като втора нишка в личната драма на сюжета ми дойде в повече … Не мога да си представя друга актриса да изиграе тази роля по този начин - това момиче наистина е много талантливо.  На постановката беше и Ивайло Христов, в чийто клас е била Телбис. Чудя се защо се е отказала от Народен …?

# 592
Изглежда твърде независима за да влиза в структура като Народния. За мен това е краткото обяснение.

# 593
  • Галифрей
Изглежда твърде независима за да влиза в структура като Народния. За мен това е краткото обяснение.

Елена Телбис е била щатна актриса в Народния  няколко години

# 594
То това според мен е доказателство за същото 😀

# 595
Елена Телбис ми прилича на силен и независим човек , и аз харесвам точно такъв тип жени , не харесвам жени тип кифли и куклета и всеки път когато видя на екран и на сцената такива жени страшно много се напрягам . Искам да виждам на екран и на сцената такива жени като Елена Телбис . Нямам търпение честно казано да гледам " Дишай " . На мен си ми е мечта да ги видя с Владо Зомбори на една сцена , и не е зле някой да се сети да направи спектакъл за тях двамата от както гледах " Вина " съм фен на тези двамата и дано наистина някой ден да ги видим на сцената.

# 596

По повод Елена Телбис и Народния - изглежда го е напуснала малко след идването на новото ръководство. В интервю със сестра й (по-точно една от сестрите й, не знам точно коя Simple Smile) тук може да прочетете повече: https://maikomila.bg/elena-telbis-i-edin-razgovor-v-koflikt-na-interesi/

Но ето накратко извадка:
"Напуснах, защото не ми харесва да има правила, които за едни важат, а за други не важат. Пък ако ще и 15 хиляди да ми стане заплатата. Има по-важни неща от заплатата. Разбира се, всеки може да спекулира колкото си иска. Аз още се чудя защо не напуснах при предишното ръководство, което свали един куп представления без обяснение. Но това е минало. "

# 597
Много харесвам Зафир, ще ми е интересно какво ще сътвори с тези артисти. 😊

# 598
Според мен Телбис и Зомбори плуват в съвсем различни коридори.

# 599
Според мен Телбис и Зомбори плуват в съвсем различни коридори.
Да но пък какво направиха в сериала . На сцената мисля че ще им се получи много добре.

Общи условия

Активация на акаунт