Хайде на театър - 17

• 35 553
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
"Баща ми се казва Мария" е велико! Любимата ми комедия. Може би съм от малкото, но постановките, които са оставили най-трайна следа в последните години за мен са тази, "Живак" и "Народът на Вазов"

# 556
https://lupa.bg/news/samo-v-lupabg-v-teatar-quotsofiyaquot-shoki … v_376953news.html Нямаше как да не постна тази статия. Все още се продължава със скандала за 20 годишното момче което е било изнасилено и дрогирано от въпросният актьор от Театър София и други изроди на които няма да им споменавам имената , не от уважение а защото смятам че не заслужават . Актьорите от театъра или се правят че не знаят за техният колега , или може би наистина наистина да не са разбрали с какъв човек са работили ( мен силно ме съмнява ) . Според мен този човек изобщо вече не трябва да има достъп до театралната сцена .

# 557
  • София
Аз пък вярвам, че не са знаели. В смисъл може да са знаели, че е с други наклонности и дотам.

# 558
Аз пък вярвам, че не са знаели. В смисъл може да са знаели, че е с други наклонности и дотам.
Може и да не са . За другото са знаели обаче и то не ни вълнува всеки може да спи с когото си иска. Но не съм съгласна че няма как да не усетиш един човек когато е леко особен и странен , видях въпросният актьор ама да ме извините но наистина не ми изглежда читав човек . Има нещо зловещо и страно което ти подсказва " стой настрани от него " .

# 559
Не знам защо погледите са насочени към школата на Бачев и въпросния актьор, а не към бездействието на полицията относно оргиите, организирани редовно  от медицинското лице, което не заслужава да е наричано с титла. Отвратителна история, а за съжаление Театър София търпи негативите от нея.

# 560
Актьорът, който аз виждам за пръв път, може да не се държал лошо и неадекватно с децата от театралната школа, защото днес имаше интервю с група родители, които се бяха събрали в негова защита или поне аз така разбрах.

# 561
Актьорът, който аз виждам за пръв път, може да не се държал лошо и неадекватно с децата от театралната школа, защото днес имаше интервю с група родители, които се бяха събрали в негова защита или поне аз така разбрах.
На мен ми изглежда точно обратното както казах , не се опитвайте да го оправдавате само защото е актьор. Сторил ли е конкретното действие сторил го е , и да се опитвате да го оправдавате само защото е артист за мен е пълно безумие . Както казах може и актьорите от театъра да не са подозирали , но това не оправдава че скачат да защитават насилници само защото са колеги. Не за първи път чувам за артисти който злоупотребяват с други хора само защото си мислят че ще бъдат оправдани поради това че имат талант.

# 562
  • софия
Кой защитава действията му?
Коментира се професионалното му поведение, не личния живот и поведение извън театъра/школата.

# 563
Коментарът ми е неуместен и емоционален. Клетото момче поне се е измъкнало. От този момент до днес много шок, позор и ужас минаха и ще продължават да минават през институциите, виновниците, обществото…
А иронията на изкуството е, че след седмица (а и вероятно много дълго след това) в една зала актьорите ще продължават да играят, а зрителите да аплодират на крака поредното представление, макар и режисьорът му да си почива у дома, под домашен арест:
Скрит текст:

Тоест докато кучетата лаят, керванът си върви… Гледаме театър и мислим, че сме култутни и уважителни към творците, а зад маските се крият чудовища.

# 564
Ама аз изобщо не го защитавам, даже съм учудена на родителската защита, защото независимо дали се е държал добре с децата от школата, е посегнал на нечие друго дете. Разбирам, че сте ядосана. В такава ситуация казвам: да има най-тежка мярка, защото момчето, на което е посегнато, не знам как ще се възтанови изобщо и дали може да се възстанови напълно след такова нещо. Ако някой по някакъв начин е знаел и е прикривал действието на тея хора, и тези хора трябва да ностят отговорност.
Ама Вие защо така ми се карате, когато само отбелязах нещо?

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 15:27 от anmasu

# 565
Жасмина 94, хайде малко по-спокойно с квалификациите: все още няма преки доказателства (има косвени), които да потвърдят думите на 21-годишния мъж, който се оказа междувременно жиголо, нает срещу договорено заплащане на въпросното парти.
Не защитавам никого, но и не съм съгласна да се обвиняват и заклеймяват участниците в това, преди да сме се запознали с двете страни на ситуацията. "Една майка разказала зад камерите на една телевизия историята", която потресе всички ни, да, но всъщност не е пряко доказателство за каквото и да било. Има си компетентни органи и лица, които да се произнесат.

# 566
Ама аз изобщо не го защитавам, даже съм учудена на родителската защита. Разбирам, че сте ядосана, в таква ситуация казвам да има най-тежка мярка, защото момчето, на което е посегнато, не знам как ще се възтанови изобщо дали може да се възстанови след такова нещо. Ако някой по някакъв начин е знаел и е прикривал действието на тея хора, и тези хора трябва да ностят отговорност.
Ама Вие защо така ми се карате, когато само отбелязах нещо?
Не се карам . Просто съм възмутена от това че някой хора си затварят очите за грозната истина . И че се опитват да оправдават хора само защото са в артистичните среди. Както каза Аня след седмица че и малко повече всички ще забравят за случая и ще влязат в театъра и ще ръкопляскат на хора който под маските може и да се крият чудовища . Жал ми е за момчето , едва ли някога то ще забрави този случай . Дразня се на повечето хора наистина които си затварят очите за такива случай , а не трябва според мен . Дори и въпросната момче да е " жиголо " както твърдите вие , според вас нормално ли е че е бил дрогиран , и изнасилван от въпросните " артисти " , дори и да се докаже че е истина вие пак ще защитавате такива хора за да се направите на много културни.

# 567
  • софия
Може ли, понеже се размятат неаргументирани и неперсонифицирани твърдения, те да бъдат подкрепени с цитат на постове, в които: "хора си затварят очите за грозната истина . И че се опитват да оправдават хора само защото са в артистичните среди.", "нормално ли е че е бил дрогиран , и изнасилван от въпросните " артисти " , дори и да се докаже че е истина вие пак ще защитавате такива хора за да се направите на много културни." (запазен оригинален правопис на автора) или пак ще седнем на мегдана и ще обиждаме безпричинно, защото не можем повече?

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 16:24 от zvаnchе

# 568
Може ли, понеже се размятат неаргументирани и неперсонафицирани твърдения, те да бъдат подкрепени с цитат на постове, в които: "хора си затварят очите за грозната истина . И че се опитват да оправдават хора само защото са в артистичните среди.", "нормално ли е че е бил дрогиран , и изнасилван от въпросните " артисти " , дори и да се докаже че е истина вие пак ще защитавате такива хора за да се направите на много културни." (запазен оригинален правопис на автора) или пак ще седнем на мегдана и ще обиждаме безпричинно, защото не можем повече?
Мерси че съм цитирана отново . Мога да кажа че не съм седнала на мегдана отново да обиждам или там както спомена . Смятам че като човек имам право на мнение , а дали е истина или не си има има и хора които могат да потвърдят . Лично аз съм склона да вярвам на това което казва момчето . И не смятам че всички актьори са чудовища и не нападам тях , но за съжаление има и лоши хора сред тях .

# 569
Жасмина 94, позволявам си да стъпя на цитат от ваш пост: "според вас нормално ли е че е бил дрогиран , и изнасилван от въпросните " артисти " , дори и да се докаже че е истина вие пак ще защитавате такива хора за да се направите на много културни."? Що за базови (да не кажа елементарни) разсъждения в тема, в която пишат хора с по-широк поглед върху живота, върху житейските избори и ситуации и - съответно реакции?
Ами ако се окаже обратното? Кой ще компенсира съсипания живот и кариерите на тези хора? И още нещо, последно - актьор е само един от всичките 4-ма, на които са повдигнати обвинения.
Нека изчакаме компетентните органи да се произнесат, все пак, преди да хвърляме камъни.
А случката е с такъв огромен обществен отзвук не заради това да насъсква обществото срещу конкретни хора, а защото повдига изключително чувствителни теми!
А относно последния ви коментар в темата - ами не, не изказвате мнение, а налагате заключения, при това с презумпцията за неоспоримост. Няма такова нещо в живота. Нали ходите на театър? Нищо ли не остави емоционален отпечатък у вас, за да допуснете, че личната истина не е общовалидна истина.

Общи условия

Активация на акаунт