Хайде на театър - 17

• 35 517
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • София
"Не забравяйте да се подпишете" беше най- слабото представление, което гледах предишния сезон. Тотална греда.
В Сатирата, за моя вкус са добри:  "Когато розите танцуват", "Светци и перверзници" и "Империя на красотата". Компромисни са " Оскар", "Билет до Майорка"

# 676
  • София
Ако някой иска да ходи, но все още не си е купил билет:

# 677
И на мен в Моби Дик много ми харесаха сцените с жените. По принцип не харесвам американска литература, не харесвам и сюжета и философската концепция на романа Моби Дик. Но постановката на Диана Добрева ми задържа интереса именно с добавените женски образи в допълнение към завладяващото визуално изживяване.

# 678
А някой гледал ли е "Бил Гейтс и Стив Джобс ....

Да си дам сама отзив.
Изгледах до края (за разлика от част от зрителите). Залата и без това беше полупразна.
Нестандартно поднесени разсъждения за всички теми и сфери на живота, които ни вълнуват - колониализъм (в модерна форма), потисничество, класово разделение, алчност, войни, конфликти, индустриална революция, капитализъм <-> социализъм и каквото още се сетите... Много текст, много! Вярно, че беше разпределен между 7 души, но се чудех как са запомнили всичко. Реално цялата игра е текст - без много декори, без твърде много актьорстване (освен ако чопленето не семки на сцената не се брои за актьорско майсторство). Задачата на актьорите беше с експресивност да добавят тежест на текста. Според мен това си е трудна задача и иска талант. Може би затова са шарено облечени, да има все пак някаква текстура сцената.
Актрисите бяха добри, харесаха ми, мъжете - една идея по-малко (Иван Юруков ми е слабост и той най ми хареса).
Имаше сегменти, които според мен бяха напълно излишни, имаше и два такива, които не разбрах. Например този:
Скрит текст:
След известно умуване и конструктивен диалог с ММ все пак стигнахме до някакво тълкувание. Дали сме прави, само авторът може да каже, а не смятам да го питам.
Не съм по оценките, така че няма да давам такава, но ако нямате друго за гледане и сте отворени за дъвчене на злободневни теми по малко по-шантав начин, гледайте.

# 679
Връщам се от "Две обиколки на парка" в ТБА в много приятно настроение. Свежа, непретенциозна постановка в две части (втората беше доста по-забавна), подходяща за разпускане след напрегнат ден. И четиримата актьори (двойките Поли Недкова и Георги Къркеланов, Стефка Янорова и Георги Кадурин) играха отлично, като последният за мен категорично беше черешката на тортата. Не съм знаела, че е толкова добър в комедията, залата буквално се взривяваше на неговото изпълнение. Лична оценка 4/5.

# 680
Връщам се от "Две обиколки на парка" в ТБА в много приятно настроение. Свежа, непретенциозна постановка в две части (втората беше доста по-забавна), подходяща за разпускане след напрегнат ден. И четиримата актьори (двойките Поли Недкова и Георги Къркеланов, Стефка Янорова и Георги Кадурин) играха отлично, като последният за мен категорично беше черешката на тортата. Не съм знаела, че е толкова добър в комедията, залата буквално се взривяваше на неговото изпълнение. Лична оценка 4/5.
А колко в дълго представлението?

# 681
Почти два часа, но не се усещат, особено вторият. Simple Smile

# 682
Купих онлайн билети за Сфумато. Изрично пише, че няма нужда да се разпечатват,  но в Гугъл отзивите чета друго.
Някой има ли скорошен опит?

# 683
  • София
Последно като бях искаха на касата задължително да се заменят, независимо дали са принтирани или не, но беше миналата година, не знам дали има промяна.

# 684
Здравейте! Може ли отзиви за Случаят Джем? Видях, че няколко от вас са писали, че ще го гледат, но не намерих отзиви след това. Благодаря!

# 685
Аз ги бях разпечатала за всеки случай, но имаше жена с телефон и отделна опашка за електронните билети, където ги сканираха. Може и в електронен вид да ги покажете.

# 686
  • София
Здравейте! Може ли отзиви за Случаят Джем? Видях, че няколко от вас са писали, че ще го гледат, но не намерих отзиви след това. Благодаря!
На мен много ми хареса. Simple Smile Може би единствено ми липсваше малко по-богат декор, тъй като постановката го предразполага. Simple Smile

# 687
Относно е-билети за Сфумато: минава се на каса и оттам ги гледат и дават хартиени билети (независимо дали са разпечатани или на телефон).

# 688
Вече не е така в Сфумато. Преди 10 дни бяхме на театър. Нищо не съм взимала от касата. Сканираха ми билета по QR код

# 689
Ние бяхме веднъж в Сфумато през юни и след това преди 2 седмици. Първият път ги сканираха, но ставаше една идея по-бавно. Преди 2 седмици ни казаха да минем през касата, но след това видях, че все пак имаше и отделна опашка, на която ги сканираха. Според мен тъй като сканирането става бавно, молят хората да минат през касата, за да се ускори влизането в залата.

Общи условия

Активация на акаунт