Любители на котки - Тема 209

• 27 610
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Записвам се в темата с едно изключително непослушно коте - оставям на страна цветята, пердетата, мебелите - от лакомия си навсякъде носа във фурната и го опери на горещата тава, излиза и се разхожда на покрива, което ми докарва микро инфаркт (и явно ми трябва нова стратегия за поливане на цветя на прозорец)
Утре ще го оставим за първи път сам за седмица,  да видим как ще се покаже.

# 16
Благодаря на Таня за новата тема! 🌸
Шефката на прайда Маца Жу жУ:

Дано прозорецът излезе здрав... И моля, не обръщайте внимание на шкембенцето! 😅

# 17
  • Варна
Един Тео

Момичета, сестра ми има проблем с нейния котарак. По доста причини, Гришо още не е кастриран и за съжаление е започнал да маркира, навсякъде, по цяла нощ мяучи... ужасно е. Изнервили са се, недоспали и т.н. Аз ще пътувам тези дни натам и другата седмица ще закарам котарака да го кастрират. Просто те нямат достъп до ветеринар който да кастрира, както и да е.
Има ли надежда, след кастрацията Гришо да се успокои и да спре да маркира където му скимне?
Нещо друго да направя за него? На година и два месеца е.
Че иначе ще се изпокарат и избият....

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 14:15 от Flash*

# 18
Днес нищо му няма. Явно нещо вчера му е влезнало в окото или той си е бръкнал, може и да се е сбил. Той е започнал да ходи и по дворовете на съседите, някои са с много трева направо не се вижда като е там. Аз като го видя и лошо ми става. Само му казвам, ние затова ли те къпем, решем и глезим да отидеш да се направиш на прасе 😆.
Ще купя капките за всеки случай. Друго какво мога да взема за котешка аптечка за първа необходимост. Сега имам един антибиотик Биофлоксавет, имам Инфлуцид, активен въглен, сложила съм и едно шише риванол и йодасеп, обезпаразитяващи. Ще купя и едни капки, още нещо да прибавя ли, че все вечер им се случва нещо

Последна редакция: чт, 04 сеп 2025, 15:04 от Morkovelka99

# 19
Да се запиша и аз, Таничка, благодаря за темичката, не можах да се включа на време. От както изгоря печката се ровя да намеря нещо бюджетно и да бива що годе. Града обиколих и вчера ми просветна - да си купя малка печка с 2 котлона и шкафче и като се започна едно обикаляне на града отново, то нищо по моя вкус и идеи. Накрая се примирих с нещата, които набелязах и някак си мога да преглътна, но ми пасват на мястото като размер.
 Линче ги проучва новостите в къщи. Кака е доволна, а мама уморена 😂 така де за всеки по нещо 😁

# 20
На почивка сме. Мишето е сама вкъщи. Съсед ще храни кучетата, предупредих да не я притеснява нея. От понеделник е сама, утре се прибираме. Сърцето ще ми се пръсне от притеснение.

# 21
Данък от нас.
Благодаря за темата.

В събота сложихме ваксината. Прегледаха я и всичко е наред. В къщи беше борба да я вкараме в клетката, там си влезе веднага след прегледа  да се скрие.

# 22

Djaky, как пази равновесие тази маца върху вратата?😊
Flash, като плюшен е този красив Тео🥰.
Дара, то почивка ли е това, като постоянно я мислиш Мишето? Ние сме така с Оливър. Водим го на вилата уж той да се разнообрази и да поиграе сред природата, а ние да свършим някаква работа, но то нищо не можем да подхванем. То само се озъртаме и ако го изпуснем от поглед оставяме всичко и тръгваме да го търсим из двора. Е много ме напряга това, в такъв стрес съм всеки път, но ММ казва, че ходим  заради Оливър на вилата😒, така че все в стрес ще “почивам” там явно.

# 23
  • Между гори и планини
Един Тео

Момичета, сестра ми има проблем с нейния котарак. По доста причини, Гришо още не е кастриран и за съжаление е започнал да маркира, навсякъде, по цяла нощ мяучи... ужасно е. Изнервили са се, недоспали и т.н. Аз ще пътувам тези дни натам и другата седмица ще закарам котарака да го кастрират. Просто те нямат достъп до ветеринар който да кастрира, както и да е.
Има ли надежда, след кастрацията Гришо да се успокои и да спре да маркира където му скимне?
Нещо друго да направя за него? На година и два месеца е.
Че иначе ще се изпокарат и избият....
Урината при маркиране вони ужасно и няма премахване тая смрад. Как не са се усетили по- рано, защото Чери като навлезе в полова зрялост преди да маркира и тоалетната така смърдеше, че я изкарах на балкона!
След кастрация, ще минат няколко седмици докато хормоните се успокоят и котето се успокои също. Но съм чувала, че веднъж научат ли се, може да продължат да маркират. И въпреки, че няма да е толкова миризливо, няма да е с аромат на рози.

# 24
  • Варна
Леле, ужас... дано, дано миряса и спре някак си. И да млъкне, че е много гласовит нощем.
Ами първа котка им е, не знам дали и какво са усетили. Но в момента нямат ни кола, ни шофьор, а доктора е на 30 км. Няма и автобуси... Значи обществен трансорт просто няма!!!! Само до София и това е. Между населените места отдавна няма автобуси, безобразие което няма общо с котките ама... голяма гадост е.
В неделя отивам там и ще го закарам. Звъняла, казали и, че искат котките да стоят при тях 24 часа да си ги наблюдават. Иначе цена, 70 лева май... срещу 270 миналата година тук като кастрирах Тео. Егати разликата в цените.

# 25
  • София
Flash, Доня вече ти е отговорила. След кастрацията минава време, докато всичко се успокои. Но съм оптимист по отношение на "придобиването" на лошия навик. Все пак е маркирал сравнително от скоро, а не с години. Би трябвало да спре.

# 26
Роси, не е върху вратата нашата дунда, върху отворен прозорец е скокнала😅 Дебеланка, обаче много пъргава. Абе, котка 😻
Стараем се уж да намалим порциите й, пък тя в 3 часа сутринта ходи да буди дъщеря ми и я води до купичката..

# 27
Днес нищо му няма. Явно нещо вчера му е влезнало в окото или той си е бръкнал, може и да се е сбил. Той е започнал да ходи и по дворовете на съседите, някои са с много трева направо не се вижда като е там. Аз като го видя и лошо ми става. Само му казвам, ние затова ли те къпем, решем и глезим да отидеш да се направиш на прасе 😆.
Ще купя капките за всеки случай. Друго какво мога да взема за котешка аптечка за първа необходимост. Сега имам един антибиотик Биофлоксавет, имам Инфлуцид, активен въглен, сложила съм и едно шише риванол и йодасеп, обезпаразитяващи. Ще купя и едни капки, още нещо да прибавя ли, че все вечер им се случва нещо
Синулокс антибиотик, физиологичен разтвор, кислородна вода, хлорхексидинов спрей, памук, марли, спринцовки... Ако почна да изреждам всичко, което имам в моята аптечка... Sweat Smile

Флаш, тези ветове, дето настояват да си наблюдават котките 24 часа след кастрация не ми звучат читави.

# 28
Здравейте, поздрави от дебелото.

Мамин златен е добре, на почивка сме с ММ и Ушатото е под опеката на щерките, получаваме ъпдейт всяка вечер, точен и за наш ужас доста детайлен доклад. Яде, спа, събори и счупи еди какво си, в тоалетната какво се случва, всичко. 🤣

# 29
  • Варна
Здравейте в новата тема!
За дворно коте винаги имайте едно наум, че във възпаленото око може да има забит осил, който изобщо не се вижда.
Поне на Тигре се случи.
Малко снимки от Ю. Корея:
Скрит текст:

Тази писанка я снимахме, радвахме ѝ се, и не само ние. Чак впоследствие видяхме табелка да не притесняваме котката, че не може да си почине. Докато бяхме там вярно нон стоп някой я снимаше

Котешко кафене в Сеул. По-скоро кафене за различни видове животни-котки, сурикати и др. Сурикатчетата имахме право да ги гушкаме 15 минути. Влязохме в стаята им, седнахме на земята. На десетата минута и трите се гушнаха в мен да спинкат. Направо не ми се оставяха. Хем не са гладни, имат подслон, но на 15 минути им влизат различни хора..... Сигурно е много уморително за тях.
Скрит текст:

Един разкошен белоснежко, много едър, с жълти очи. Докато се разхождахме из един пазар и той излезе от един магазин.
Скрит текст:

Пейка:
Скрит текст:

Докато ни няма, Женето се е научила да ака в мазето. Само и само да ѝ е чиста тоалетната. Сега пак излиза навън. Днес вдин път в тоалетната, един път в банята, че затворих към мазата. Съвсем нежно я питам защо мила Жени, акаш извън тоалетната и тя се скри под леглото.
Ще се успокои. Много е чувствителна.

Общи условия

Активация на акаунт