Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 15 877
  • 538
  •   1
Отговори
# 120
Маги, поръчах ги онлайн - Дария, гр. Сливен е магазинът. Поръчките до 300 лв. ги изпращат с доставка до адрес или офис на Еконт на фиксирана цена от 10 лв. Има и други онлайн магазини, но си харесах модел от този. Не е като да няма предлагане обаче Simple Smile

# 121
  • София
Милива, на колко години е сина ти? Моят е в първи клас и от няколко месеца се държи нормално, преди това ми тровеше нервичките по десетки пъти на ден. И съм викала, и играчки съм хвърляла и чупила в яда си. Това е сблъсък на характери и децата пробват всякакви граници. Ако мине номера. Смея да кажа, че всяка моя остра реакция си е заслужавала. Не сме имали никакви проблеми в градината, а засега и в училище се държи много добре и ходи с удоволствие. Социален е, има вече приятели там, старае се в часовете. Но само аз си знам какво ми костваше това.Така че, спокойно, всичко се нарежда в някакъв момент. И още нещо, пред баща си никога не е играл такива циркове, каквито пред мен.

# 122
Нирвана, най-общо: желязото се приема с витамин Ц (може плод богат на вит Ц). Да има отстояние от яденето на млечни поне два часа от прима на желязо, да има и разстояние при приема на желязо и магнезий. Също мисля, че не е добре да се пие и с кафе. Магнезий след физ натоварване и преди лягане. Вит Д в светлата част на деня с нещо мазно, примерно лъжичка зехтин, риба... Б12 и фолиева киселина да са метилирана форма защото много от нас, без да знаят имат една мутация, която пречи да се усвояват неметилираните форми.

Зо колагена имаше нещо кърмачките да не го пият, не знам защо и дали помня правилно и дали важи само за новородени, потърси инфо в блога на Хедра, май там съм го гледала.

Много, много благодаря за хубавото обяснение! Май най-накрая почнах да схващам. 😀
Колкото до нервите... Аз съм изключително търпелива и спокойна, но недоспиването и постоянната нетърпима болка в кръста и гърба вече си оказват влияние. Та се случва да избухна, повече го отнася мъжът ми, понякога и детето.. особено когато се гърчи и реве, докато я държа, а аз усещам как всеки момент ще ми се строши гърбът.. Не е лесно, но ще мине и това. Ще дойде друго... И аз се старая когато запаля да мълча и да ида в другата стая, но невинаги ми се получава. Нашето момиче си е тегава със заспиването и това си е. Каквито и усилия да полагам за режим и т. н. Спи по 2 часа, будува 10-11 и останалото в нощен сън. Има нощи, в които не се буди, но повечето не са такива. Опитва уж да минава на едно спане, но засега все още се редуват. Поне успях да махна заспиването докато кърмя, което помогна доста на съня определено, но има друг проблем - иска да ми дърпа косата и да я яде, за да се приспи, което е нещото, което ме подлудява. И другото ново тези дни е, че почти не суче. До оня ден я кърмех преди лягане и сутрин, а сега изведнъж ако не ѝ предложа, тя няма да си поиска. Малко ми е мъчно от това, въпреки че вече ми беше натежало малко.
Baby,  как ѝ е храненето през деня като количество? Просто опитай да не ѝ даваш веднага шише когато се събуди, аз така успях. Чак вече ако стане драма ѝ давах да суче и пак си заспиваше. И така всеки път отлагах и започна да заспива сама, после съответно да не се буди толкова често. Просто е асоциация. Не е глад със сигурност.
Хубава идея за книжките! На нас ни подариха тази https://www.ozone.bg/product/darbata-na-yazovetsa-broudi/ и още една от тази поредица - за луната. Страхотни са. Видях, че има и още, та ще си ги купим.
Ох, и още нещо. Все се каня да ви попитам и все забравям или няма време. Много моля, който ползва always ultra превръзки, да ме светне какво се случва с тях или аз съм малоумна? Винаги са били два вида - едни копринени като с мрежичка отгоре и другите памучни. Имаха разлика и в опаковката, и в дебелината. Последните месеци каквото и да си купя, винаги уцелвам памучни, а мисля, че съм си взела от другите. Питах в аптеката, питам в ДМ, гледат ме все едно съм луда. 😀 Абсолютно не виждам разлика в опаковката вече и не знам как да разбера кои са копринените, ако все още има такива... 🙄😵

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 22:58 от Нирвана 2404

# 123
Вонди, на 3.5 е, на моменти се хващам, че много очаквам от него, но той рано проговори и свикнах, че е като голямо човече и изведнъж регрес.. проблемът ми е по-скоро в това как аз реагирам, а не в детето.
Наистина мисля, че са хормони, аз все още нямам менструация и все си мисля, че оказва влияние, такъв гняв от нищото не съм изпитвала никога.. да не говорим, ако случайно(защото той е с много благ нрав, но е като слон в стъкларски магазин) нарани сестра си какво ми става, направо не мога да се позная в такива моменти!
Иначе стискам зъби, но то и тодлъра лази по нервите повече от възрастен, не е същото като да ме ядоса нещо мъжът..
За спането няма да коментирам Joy Бояна продължава нито да яде, нито да спи, но поне остана един кътник да излезе и се надявам на малко почивка до последните- кучешките и задните кътници..

# 124
Милива, това според мен е много първичен майчински инстинкт да си защитиш бебето при заплаха за здравето му. Аз направо полудявам... Правя разлика кога от какво се ядосвам, но имаше период, в който бях гневна всекидневно... Не знам какво да те посъветвам за малкия човек, разбирам го - иска си вниманието, просто опитай да реагираш пресилено на добрите му постъпки, а глезенето го игнорирай, както не се ядосваш на малката, защото и тя, и той не го правят нарочно...

Нирвана този Язовец ми допада, ще си я поръчам, тия книжки за вълшебната гора почнаха да ми втръсват, да не говорим, че сюжетните линии понякога не ми харесват.

Познайте, ние още не спим, не е заспивал. От около седмица се тръшва да го носим и гушкаме, преди накрая да се предаде и да заспи....

# 125
  • София
Милива, малък още, да. Все още изгражда навици на поведение. Моят е много голям инат и доста пакостлив беше, та не мога да кажа, че е бил благ характер Grinning
Голямата ми дъщеря става на 3г след месец, тя е доста по-лесна и някак по-бързо схваща, но и тя си има моменти. Определено обаче с нея се разбираме по-добре, някак повече се вслушва и е по-изпълнителна.
Всичко минава и след това идва нещо ново. Щом са здрави, ще се справим!
Нирвана, аз съм с радикулит ( нещо като възпаление на нервите на кръста) и знам какво е денонощно да те боли кръст. Опитай се да вземеш мерки, защото става по-лошо с времето. Мога да ти кажа на мен какво ми помага.

# 126
На 04.10 правихме прощъпулник,но Адеан тогава пък взе че се разболя. Постоянно е на ръце,напълно сама ги гледам. При вас как е? Ако го оставя се започва един изстеричен Ррев.

# 127
Здравейте мами Simple Smile бременна съм с 3-то и се чудя някоя има ли представа какво следва сега с майчинството? И кога да уведомя работодателя? Благодаря ви

# 128
  • Пловдив
Elif9685 и Ивайло обича на ръце, мрънка понякога да го нося, отказвем в повечето случаи, изключение е преди сън.
Отделно, че понякога е толкова драматичен, че ми става супер смешно. От тона на гласа ми решава дали да заплаче или да приключипс театъра.
Баткото ме изкарва извън нерви, но продължавам да дишам дълбоко, от време на време фуча и така ни минава ежедневието. Двамата на едно място е като...джунгла, гонят се, "бият се", понякога големият си отива в стаята, но дребния се дере пред вратата му, много го търси. Не ми е скучно.

# 129
Леле май при всички ни е някаква лудница Joy
Спокойно ,момичета, всичко е период и преминава хаахха .. омръзна ми да го слушам Close
Какви неща слагахте на прощъпулниците на вашите дечица?
Имам един тъп въпрос - след като запиша детето на ясла сега ,но за другата година по това време чак майчинството не се прекъсва, нали?

# 130
Леле май при всички ни е някаква лудница Joy
Спокойно ,момичета, всичко е период и преминава хаахха .. омръзна ми да го слушам Close
Какви неща слагахте на прощъпулниците на вашите дечица?
Имам един тъп въпрос - след като запиша детето на ясла сега ,но за другата година по това време чак майчинството не се прекъсва, нали?

Ние сложихме калкулатор,химикал,термометър и клещи. Нищоооо не му превлечи вниманието,просто ги подмина,но после взе термометъра. А уж казват,че като започнат да вървят ще се измарят. Пълна лъжа.

# 131
  • Пловдив
Мишка за лаптоп, калкулатор, книга, международен паспорт, макара, хапчета, черпак, ключ за камион, пари, инструмент.
При баткото това + имаше спринцовка, белезници и топка.

# 132
Някой може ли да ми препоръча солна стая за детето в София? Ако сте ходили? 🙄

# 133
Вашите деца казват ли думички? Адеан преди казваше мама,баба,а сега нищо. Говори си на неговия език. Възможно ли е да не казва от това,че сме двуезично семейство,въпреки че в повечето случаи се говори на български?

# 134
Аз сега ще правя прощъпулник няма да слагам повече от 7/8 предмета и то класически : книга,  отвертка(пластмасова), лаптоп,,муз инстримент, черпак, ключ за кола, гребен, калкулатор.
 marieladok идея си нямам кажи малко подробности , за да ти отговорим.
Elif9685 нашето дете говори и разбира основно български , но слуша и немски и песни основно на немски ,така че успоредно матерно възприема и него просто ще се активизира на по късен етап.
 Обяснението ПЕРИОД е ЩЕ МИНЕ не заблуда, а факт няма нишо вечно всичко е преходно , зависи кой как възприема и минава през тези етапи.
Предвид сезона искам да Ви препоръчам това, топли и удобни https://www.deichmann.com/de-de/p/elefanten-picolino-geschlossen … 0k_RoCDUoQAvD_BwE

Общи условия

Активация на акаунт