Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 15 397
  • 514
  •   1
Отговори
# 90
От вчера и аз му сложих дълъг ромпър, но е бос. Завивам го с тънко памучно одеало ,не си представям да спи с чувал ,тъй като нощем сменяме памперс и ще станат 330 неща и ще го разсъня.
Вятър, може ли линк за колагена,моля (може и на лично). От известно време и аз обмислям да си взема ,но така и не ми остава време да разгледам . Относно витамин Д - когато започнах приема му (писала съм отдавна ,че бях с нисък АМХ ,наложиха се инсеминации и в последствие инвитро) и доктора ми каза сутрин да си взема парче кашкавал и тогава вигантола, отначало се засмях, мислех ,че е шега, но после ми обясни. Та до ден днешен на детето му го давам винаги, след като се е нахранил или в процес на ядене. Колената и при мен са болна тема Confused Чувствам се, като стара баба Joy

# 91
  • Пловдив
Аз пия ДМ-ския колаген /говежди е/, не знам колко е читав, произведен в Швейцария.

Редувам от известно време да приемам различни добавки /по принцип нямам дефицити/. От Б комплекса им бях много доволна - явно ми се е отразявал на съня /не знам дали има връзка по принцип/, докато го пиех, можех пак да спя 4 часа, но беше дълбок и качествен сън. Сега за сезона съм взела витамин С+D3.

# 92
Аз пия витамин Д+К (или 5000 или 10 000 единици на ден), Омега 3 и от време на време и витамин Ц, сутрин след закуска. Вечер пия магнезий (bisglycinate - за съня). Ако съм се наспала, се чувствам добре. Ако не съм, не се чувствам добре Sweat Smile Особено когато се съберат няколко нощи с разкъсан сън, каквото и да пия или ям, ми е кофти и физически, и ментално.

И аз моля за линк за тези beauty флакончета, които Вятър е споменала.

Леле Милива, аз на 19 градуса не мога да вирея бррр. При нас падне ли под 22 в хола или 21 в спалните, пускам парното (локално е). ММ вече свикна, че сметката за ток е двойна, откакто се нанесох при него и тройна откакто имаме дете Smile

Да помрънкам относно времето. Както си беше лято, изведнъж за 2 дни стана ужасно студено. Гледам, че в петък дори го дават 0 градуса! На мен ми се отразяват кофти тези резки смени на температурата, изкарах на крак някаква настинка. А изобщо не съм готова със зимни дрехи за детето, добре че успях да му купя 1 есенно яке Scream В юлската тема даже обсъждат дали са извадили покривалото за количката...

За проблеми в колената и ставите като цяло, трябва движение. Ставите се "хранят" когато се движат. Колагенът също ще помогне, но най-важното е движението.

# 93
Преди да забременея и по време на бременността пиех всякакви добавки - витамини от В групата, вшт D, Fe, Mg, понякога колагена на Dopple Herz, всичко съчетавах по схема, в коя част на деня се пие, с каква храна, т.н. Сега очевидно нямам мисъл да си пия дори противоалергечните... Но да, и аз ще почвам, важно е.

Да не говоря пък за храненето - аз не ядах бяло брашно, бял ориз, картофи, прясно мляко. Сега като сготвим за него, и той изяде две хапки или две купички - кой яде - ние... И ми е тъпо него да го храня с неща, които не намирам за полезни.... Поне със захарта държим фронта. Но проблемът ми е, че аз ям нон стоп - един път с него малко, втори път за мене си, дояждам, опитвам, което изибщо не е полезно - да се яде толкова често....

Тази нощ спа най-после с чувалчето с крачета - доста са тесни крачолчетата долу и дълги, не са доизмислени - според мен е излишно това с прихлупването, аз просто ги навих и му обух чорапки. Извадих си олекотена завивка, спахме по-спокойно или поне аз не се будих от студ, надявам се, че и той е бил ок. 1 час бесня облечен в чувала снощи, мислех, че няма да го търпи. Падне ли температурата в стаята под 24 аз вече съм навлечена с катове дрехи, при 19, сигурно ще се завия през глава, не ми понася студеничкото време...

Гери, аз не знам те ще стоят ли изобщо в количките навън, аз имам покривало чисто ново, да взема да го изпера...

# 94
На 20-21 съм по тениска, децата и те са жегави и на Бояна доста си порева последните дни, че е с дълги ръкави - дърпа ги, идва при мен и ми ги показва и се сърди.. иначе 19 ми е границата, сигурно и ние ще запалим парното днес, под 19 вече ми е студ Grin

Аз да ви кажа и финансово не съм подготвена с рязката смяна на времето, успях да взема някакви комплекти на баткото и на нея, обаче сега изведнъж и 2 зимни якета, лошо ми е..  което ме подсеща да похваля зимните якета с гъши пух на зара - взимам 2 зими и са изключително топли, заслужават си парите.

За ставите.. аз движение имам, но постоянното носене мисля, че ми изигра лоша шега. Поклащането при приспиване, мъкнене на бебе & торби или колело нон стоп, не съм от желязо, колкото и да ми се иска.

Поздрави от мокрия ни парк, нека събирането на есенни листа и кестени започне сега Simple Smile

П.с. Подстригах я преди 2 седмици и на врата отрязах сигурно 4 пръста, още не мога да и свикна..

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 13:24 от Miliva

# 95
Герка, кой точно магнезий пиеш?
Аз пия Омега 3 и вит Д, от време на/ като не забравя/ и по едно саше Cycles balance( заради Инозитола).

Извадих дебелите чувалчета  за децата и завивките за нас…стана зима за 2 дни.

# 96
И моят само си дърпаше ръкавите, сочеше чорапите и протестира срещу панталончето, ама почна да посвиква.

Не мога да преценя как да го обличам, зимно яке още няма - едно софтшел с полар, едно подобно на софтшел, ама знам ли го какво е, че е подарък от Sinsay,едно олекотено шушляково, сега съм поръчала софтшел гащеризон с тиранти с подплата поларче, смятам ботушите жълтите, които препоръчахте, да поръчам. Сега ще търся мерино чорапи - скъпи са, ама му бяха студени краката. Някакви ръкавици съм взела, които ще го скандализират. Вие какво сте накупили, ще взимате?

Лятото ни пощади, имаше само няколко нетърпими дни, но беше приемливо, дано и зимата е мека....

Честита прическа на Боянка. Минариь петък подстригахме нашия октопод, който рева и се въртя, едва го подстрига момчето. Остана аз у нас да подстрижа бретона, сега се пооформи, но няколко дни беше на зиг заг...

# 97
  • Пловдив
Има есенно яке, основно с него ще движим - времето като цяло в Пловдив е меко, а и ако няма целенасочени разходки навън сме с колата.
Ще взема и някакво дебело да се намира. За сняг има гащеризон, предполагам ще му е интересно на шейната. Трябва да взема кожени обувки /че си тръмбова с едни платняни/боси декатлонски, ще взема и ботушки /едно време баткото имаше жестоки от Уайкики, непромокаеми, с овча вълна/, с тях кракът беше наистина топъл, а не потен. Та мисля някакви подобни да търся. Гумени и гумиран гащеризон трябва да му взема за локвите.
Ръкавици има от миналата година, че бях харесала едни и ги взех.
Ръкави/крачоли не дърпа, но днес сигурно едно 100 пъти съм слагала чорапи и в момента е бос 🤐🤦🏽‍♀️

# 98
Здравейте, вашите бебета като пият вода подуват ли им се много коремите? Нешето бебо когато пие много вода корема и става огромен чак   се плаша..

# 99
Привет на всички, опитвам се да пиша , много несериозна съм станала, искам да се включа по някои теми, но не успявам и един ред да драсна. Сега съм затиснала моят човек на шезлонга да спи  и ще пиша:)
 Ние сме с две дремки, като го събуждам аз.....От както стана на 1 година съня за пръв път стана нормален будеше се по два пъти само да яде и заспиваше, но от седмица заспива и след час се буди, като цяла нощ ми мрънка,че и пищи истеричнио.Сукането почти бяхме го прекратили ,но после го увеличи и сега се кърмим и ситрин и вечер и нощем.... Имаме 8 зъба и не знам дали тея истерии не са покрай някои кътник...но не мога да проверя защото хапе зверски. Купихме нов шкаф за тв голям, висок, много хубав ,но нашият човек реши че ще го ръпа и сега така красиво е нагризан,че идея си нямам как ще го оправяме.
Аз си му готвя, яде купено само ако ще излизаме някъде, готвя му и за следобед, вечер яде от нашето , проблем ми е закуската още е на каша , плюе всичко друго (филийки ,мъфини,макарни и т.н ).
Обувки купих на елефант -ботушки и за вкъщи вълнени топленки, а на ПЕПИНО  имаме за навън два чифта  с вързанки и отделно още едни като сникърси за сега .Тук няма голям сняг така че няма да вземам гумени.Той проходи от седмица някъде и мн бързо напредва.
Вода се пие много и от месец някъде го слагам на гърне ,но и на седалка на тоалетната.....преди това не искаше да седне дори сега винаги си ходи но само пиша.....другото нещо се крие някъде и така:)
 Дрехи купихме още като се върнахме от БГ, имам якенца три различна дебелина, грейки за сега, комплект за дъжд които е гумен, а отвътре полар и мн топли..така че няма да вземам за сега разни други цели гащеризони. Спи с ромпър ,но нон- стоп е отвит и всеки опит да го завия е провал, защото спи по очи , спи настрани, спи с краката нагоре и всякакви други циркаджисйки пози.
На  градина сме го записали уж като стане на 1,7м, но ще видим къде ще го приемат...при нас има градина към общината и една католическа, където методите на възпитание малко се различават.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 11:46 от Pilala

# 100
Стана ми интересно за добавките, които пиете. Аз все още пия на Pregnacare за кърмачки и след раждане, както и магнезий на хапчета обаче. Наскоро почнах да чета за колаген, защото искам да си взема. Предполагам, че ще е след като свърша тези на Pregnacare. Не знам какво трябва да пия, за да се чувствам по-добре физически. Sad Като цяло съм много зле в тая материя, не знам кое е задължително, как се комбинира с други витамини, как и с каква храна се приема и т.н., та ще следя с любопитство. Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 21:26 от Нирвана 2404

# 101
Нирвана, най-общо: желязото се приема с витамин Ц (може плод богат на вит Ц). Да има отстояние от яденето на млечни поне два часа от прима на желязо, да има и разстояние при приема на желязо и магнезий. Също мисля, че не е добре да се пие и с кафе. Магнезий след физ натоварване и преди лягане. Вит Д в светлата част на деня с нещо мазно, примерно лъжичка зехтин, риба... Б12 и фолиева киселина да са метилирана форма защото много от нас, без да знаят имат една мутация, която пречи да се усвояват неметилираните форми.

Зо колагена имаше нещо кърмачките да не го пият, не знам защо и дали помня правилно и дали важи само за новородени, потърси инфо в блога на Хедра, май там съм го гледала.

Не казахте вашите бебеа имат ли вече косъмчета по ръчичики, крачета, не знам да се притесньвам ли. Аз съм хипихондричка, но странно още не съм се притеснила за това...

# 102
Моят син няма косъмчета или мъхчета.
Момичета, какъв тахан конкретно давате ? Дала съм само бадемов (домашен) и не знам към какъв от купешките да се насоча за да разнообразя.

# 103
Ние пак сме болни. Аз минах през лек вирус и явно съм заразила детето, защото е със сополи и едвам диша , имахме тежка нощ, с много събуждания с плач и трудно успокояване. Всяка година началото на есента боледуваме вкъщи.

Времето навън ме плаши. И още повече ме сдухва. Май 3 дни няма да се излиза, което означава да откачим вкъщи 😣
 За 1 седмица стана от лято 26-28 градуса директно зима - утре ще бъде 0-5 в София!

Има минатюрни руси косъмчета, толкова са деликатни, че трябва да се вгледаш много внимателно за да ги видиш.

Тахан съм давала какъвто имаме вкъщи. Фъстъченият е на Хармоника, бадемов май беше на Керстин (или нещо такова), сусамов от 1 човек, който произвежда тахани и продава по фермерските пазари, не знам фирмата.

# 104
Маги, благодаря за поясненията, аз само за вит Д знаех и за желязото, колагена не е ок за кърмачки, ако бебето е с непоносимост към краве мляко/белтъка му, иначе няма проблем да се приема.
Малката няма косъмчета още, но не е нещо ненормално, баткото си спомням, че имаше мъхчета.
Тахан съм давала сусамов, защото го ползвам после за хумус, шам фъстък и лешник, които пък слагам в сладкиши. Но и фино смлени ядки в мъфин ще ви свършат същата работа, ако е за въвеждане? За намазване на палачинка рядко ползвам, защото лепне и нея и е неприятно..

Пилала, радвам се че писа, бях се сетила за Филип скоро, че нали са близко по рождени дни и се чудех дали и той е такъв огън Simple Smile
Мама виждам, че ни е чела, ако намери някоя минутка да се разпише как са момчетата, много ще се радвам!

Тук не е спряло да вали днес и цял ден само гризе играчките на брат си, мучи и тормози кучето, с нищо не се заигра, направо едва ще дочакам да вземем баткото от градина, поне двамата да се занимават нещо.
За децата, които не са по книжките бих препоръчала “Зайка иска да поспи” от приказките на стария дъб, цялата поредица е страхотна, но Бояна позволява да четем само тази, защото има капачета и текста е закачлив и почукваме по страниците.

Гери, има едни лепенки, виж линка, поне нощем да диша по-добре. Лепни му на чувалчето след като заспи, наистина помагат, защото съм лепила и на себе си.

https://subra.bg/bg/lichna-grija/medicinski-izdelija/zapushen-no … n-nos-x-5/4/15353

Общи условия

Активация на акаунт