(Био)зеленчукова градина – нашето райско кътче (тема 61)

• 18 186
  • 402
  •   1
Отговори
# 225
Rapariga,  в кой район е толкова зле със златката, бях чула, че на юг от Варна е зле - Боровец, Кантара..

# 226
  • там където има винаги вятър
При нас скоро не е валяло, но пък сутрините са със скреж и мъгла до обяд. А в града - слънце. Та отиде си ММ и почти нищо не е свършил по двора. Затова пък донесе чушки, то такава голяма и през сезона не сме късали Smile Под зелената мрежа бяха корените.

В града ягодата продължава със зреенето, но само 1, дори съм завъртяла саксията да не я види Animal Dog2 Rolling Eyes Satisfiedче може да му хареса. Другите изсъхнаха.

Тия дни я късам и ги нося на село.

# 227
Добър ден, от един пенсионер. Живот и здраве на пролет вече сме селяни, без чести пътувания.

# 228
На моите приятелки пенсионерки винаги пожелавам безгрижно пенсионерстване.

# 229
morskibriz, честито пенсиониране, вярвам, че на село няма да имаш градските пенсионерски тегоби с нищоправенето, и те чакат спокойни и изпълнени със смисъл дни!

# 230
Морски бриз, честито! Дълги години да си в тази позиция!
mama iasi, каква салата от тези чушки ще стане, печени с чесън и..., пък и пълнени, вкусотия.

# 231
  • На морето!
Rapariga,  в кой район е толкова зле със златката, бях чула, че на юг от Варна е зле - Боровец, Кантара..
Южното Черноморие.
Разбрах, че и в Сливен е така, прасковите са заминали, череши и сини сливи също са зле. Сухото лято и липсата на поливни системи помагат много на златките.

Морски бриз, честито пенсиониране, в здраве и щастие да се наслаждаваш на новата свобода!

Споделете в каква концентрация пръскате с Карбамид? Сега късно ли е?

# 232
Пръска се с карбамид есен и/ или пролет. Есен когато листата на дърветатаа са опадали поне на 70% и рано на пролет когато пъпките започват да набъбват. Температурата не трябва да пада под 5 градуса. Прави се 5-7% р-р. За младите дървета 5%, за старите 7%.

Благодаря за пожеланията. Надявам се на дълги и спокойни старини. Да видя внуче, пък после както дойде....

# 233
И внучето/внучетата да ги пращат на село при баба и дядо за да им поддържат тонуса.

# 234
То пращането лесно,  но първо да се потрудят да ги направят.Grinning

# 235
Честито пенсиониране и от мен, morskibriz! Да си здрава, все така трудолюбива, да имаш много внуци! 🤗

Много лошо, ако и в Сливен са засегнати прасковите, че там има много от тях и са поминък за хората. Лятото купувах оттам, хората споделяха, че е по-слаба реколтата от предната година, но все пак има достатъчно праскови.

# 236
Честито пенсиониране, morskibriz! С пожелания за дни, изпълнени с любими занимания и време за себе си!

Прогнозата е за хубаво време утре. Късно ли е за варосване на дървета?

# 237
Морски бриз, честито пенсиониране и от мен! Да има здраве и дълги години напред. 🍀

# 238
  • In transit
Морски бриз, честито пенсиониране! Дълги години да се наслаждаваш на спокойния селски живот. Hug

Ние онзи ден варосахме дърветата и направихме малко резитба, че баща ми никога не е оформял короните. Sad

Пак беше кално, а последните дни уж не е валяло. Набрах малко манголд, но най-много ме учудиха малините. Набрах две шепи. Heart Eyes Досега средата на декември не бях виждала малини.

# 239
morskibriz  честито пенсиониране! Дълги години да взимам пенсия (така пожелава баща ми  на ново пенсионираните си близки.) Определено сега ще си почиваш в градината, защото не е лесно да се разкъсва човек между две населени места и между работа и градина.
Мъжът ми ремонтира и премести малкия парник. Готов е за пролетта. Големият има 15 салати с по пет листенца и всичкия пипер който още цъфти... Незнайно за кога. Обрах една касетка.

Общи условия

Активация на акаунт