Предстои ми хистероскопия- да поговорим Тема 6

• 3 319
  • 88
  •   1
Отговори
# 30
Дискомфорт не съм усещала, но след една от хистероскопиите ми пареше при пишкане - подобно на цистит. Тогава повече ми бяха разширявали шийката и казаха, че от това ме щипе.
 Може да е и някакъв дисбаланс на флуора от дезинфекцията, която са ползвали. На мен ми бяха "измрели" лактобацилите и с лактобацили на глобулки всичко приключи бързо. Но, за да се изключи инфекция, аз бих си пуснала и една микробиология за всеки случай.
Какви лактобацилус глобулин сте ползвали? Аз правих курс с Гинофиус и след това Гинофит, приемам и през устата, но не знам дали е достатъчно.
Не знам какви са, правят си ги в болницата и ги купувам от манипулационната насипно.

# 31
Някой правил ли е скоро хистероскопия в Токуда? При кой лекар и каква цена?

Здравейте,
На 06.10.2025 г. в болница „Токуда“ ми беше извършена процедурата от д-р Петя Кючукова.
Сумата, която заплатих за един ден престой, е 1025,81 лв., плюс такса обслужване – 127,13 лв.

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 10:04 от Niki 2020

# 32

Здравейте,
На 06.10.2025 г. в болница „Токуда“ ми беше извършена процедурата от д-р Петя Кючукова.
Сумата, която заплатих за един ден престой, е 1025,81 лв., плюс такса обслужване – 127,13 лв.

Доволна ли сте, как се чувствате сега, някакви усложнения или дискомфорт? На мен ми предстои при доц.Лъчезар Танчев. Нещо знаете ли за него?

# 33

Здравейте,

Доволна ли сте, как се чувствате сега, някакви усложнения или дискомфорт? На мен ми предстои при доц.Лъчезар Танчев. Нещо знаете ли за него?

Доволна съм, нямам забележки — всичко мина гладко. В момента се чувствам абсолютно нормално. За мен по-тежко беше да премина през това психически. Нямам усложнения на този етап и се надявам така да остане.

След събуждането има лек дискомфорт — болка в корема, подобна на менструална, и кървене. В началото е по-силно, но още на следващия ден използвах вече ежедневна превръзка. И до момента имам леко зацапване от време на време, но доколкото знам, това е нормално.

Нямам лични наблюдения върху вашия доктор, но като цяло в „Токуда“ всички са изключително мили, любезни и внимателни.

# 34
Доволна съм, нямам забележки — всичко мина гладко. В момента се чувствам абсолютно нормално. За мен по-тежко беше да премина през това психически. Нямам усложнения на този етап и се надявам така да остане.

След събуждането има лек дискомфорт — болка в корема, подобна на менструална, и кървене. В началото е по-силно, но още на следващия ден използвах вече ежедневна превръзка. И до момента имам леко зацапване от време на време, но доколкото знам, това е нормално.

Нямам лични наблюдения върху вашия доктор, но като цяло в „Токуда“ всички са изключително мили, любезни и внимателни.
[/quote]

Niki, а какво трябва да се носи за еднодневния престой? Упойката може ли да е спинална, а не пълна?..

# 35
  • Варна
Здравейте! Юни месец ми правиха абразио заради полип, но се оказа че не са успели да го изчистят напълно и сега трябва да ми направят хистероскопия. Аз съм здравно осигурена, но ми казаха, че не работят без екип и струва към 1000лв., проверих и на друго място там ми обявиха 2000лв. При вас как е, такава ли е практиката, всички ли сте заплащали допълнително за екип за хистероскопия? Става въпрос за Варна.

# 36

Niki, а какво трябва да се носи за еднодневния престой? Упойката може ли да е спинална, а не пълна?..
[/quote]

Аз си взех и нощница за всеки случай, както и блуза за преобличане. Ако имате нощница, ще ви е по-удобно преди операцията. Непосредствено преди самата операция (поне при мен беше така) ми дадоха нощница от болницата за преобличане.
Вземете си и бельо, превръзки (въпреки че там дават, но аз си взех), чехли, зарядно — мисля, че това беше всичко.
Аз няколко пъти попитах за местна упойка, но ми отказаха категорично — правят я само с пълна упойка.
Мен много ме беше страх, но честно да ви кажа, няма от какво. Всичко мина напълно нормално.

# 37
Не е страшна пълната упойка, не го мислете. Единствено при хора с история с тежки алергии към някакви лекарства не е лошо да се тества предварително. Аз самата имам правена анафилаксия, а с упойката п.облеми нямах никакви, даже ми беше готино 😅🤣
Краткотрайната анестезия, каквато ползват при хистероскопия, няма нищо общо с упойката за дълги операции. Обикновено работят с пропофол+фентанил и държи по 20-30 мин. След което повечето хора се будят свежи. На малко хора им действат кофти, като под кофти визирам неразположение, в рамките на търпимото - да ти се спи повече, да те боли леко главата или да ти се догади.
Спиналните упойки си държат с часове, понякога ден почти и аз не бих си ги причинила за такава почти рутинна процедура, дори ако ми се даде избор.
С местна не се съгласяват да правят такива процедури. Вероятно има чисто анатомична и медецински обоснована причина - чиста импровизация, предполагам, че няма как да се сложи в матката или би боляла колкото самата процедура и няма смисъл.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 17:43 от Nancy93

# 38
Здравейте,  а нощувахте ли в болницата или Ви пуснаха вечерта? Аз съм с полип и ми препоръчаха др Кючукова в Токуда и др Трифонов във ВМА. С малко дете съм, което заспива винаги с мен и предпочитам да съм си в къщи вечерта, ако е възможно.

[/quote]

# 39
Здравейте,  а нощувахте ли в болницата или Ви пуснаха вечерта? Аз съм с полип и ми препоръчаха др Кючукова в Токуда и др Трифонов във ВМА. С малко дете съм, което заспива винаги с мен и предпочитам да съм си в къщи вечерта, ако е възможно.

[/quote]

Не, ако изберете еднодневен пакет си тръгвате в късния следобяд. Не е необходимо да преспивате, ако всичко е нормално.

# 40
Благодаря, Nicky и Nancy, за добрите съвети и напътствия!🤗☘️

# 41
Здравейте ! След неуспешен свеж трансфер , доктора ми препоръча да ми бъде направена , диагностична хистероскопия . Къде предлагате да бъде направена в Турция или тук в България и в коя клиника ако е тук в Бг. Виждам че цените са много по-различни . Цената която ми казаха от болницата в турция  е 2070 евро . Също ми е любопитно само диагноза ли ще поставят , ако случайно има нещо като полип или някакво срастване , премахват ли го направо по време на процедурата или не.

# 42
Здравейте,
на 3 окт правих хистероскопия за отстраняване на полип. Резултата излезна добре. Притеснява ме обаче, че имам леко зацапване, което не спирало. Даже последните дни е повече, на моменти все едно ще ми дойде цикъла, а не е време. Обадих се на доктора, според него не е притеснително, но да съм отишла на преглед другата седмица. Само че аз се притеснявам и искам да питам какво мислите? На 50г съм и знам, че са възможни промени в цикъла и всичко, но все пак...

# 43
  • Sofia
Здравейте ! След неуспешен свеж трансфер , доктора ми препоръча да ми бъде направена , диагностична хистероскопия . Къде предлагате да бъде направена в Турция или тук в България и в коя клиника ако е тук в Бг. Виждам че цените са много по-различни . Цената която ми казаха от болницата в турция  е 2070 евро . Също ми е любопитно само диагноза ли ще поставят , ако случайно има нещо като полип или някакво срастване , премахват ли го направо по време на процедурата или не.
За в Турция не знам как е. Аз правих диагностична в болница Надежда, където е и репродуктивната ми. Уж беше диагностична, но си откриха две полипчета и си ги премахнаха. Прави се и хистология, ако си намерят нещо, да се види за какво става въпрос. Диагноза няма как да ти поставят попринцип, ако има нещо го премахват и туй то. Таксуваха си ме за диагностична, макар че е имало отстраняване.

# 44
Направете я в България, няма смисъл да давате 4к за нещо, за което може да дадете 1к. Има достатъчно добри специалисти.

Общи условия

Активация на акаунт