Предстои ми хистероскопия- да поговорим Тема 6

• 3 312
  • 88
  •   1
Отговори
# 15
Привет, дами. Имам насрочено хистеро за този вторник, обаче в сряда ме хвана лека настинка - само с възпалено гърло, без други симптоми. Днес съм ок, до вторник ще са минали поне 2-3 "здрави" дни, но се чудя дали да не им звънна утре да попитам,  да се окаже проблем за анестезията. Някой има ли такъв опит?

# 16
  • Sofia
Привет, дами. Имам насрочено хистеро за този вторник, обаче в сряда ме хвана лека настинка - само с възпалено гърло, без други симптоми. Днес съм ок, до вторник ще са минали поне 2-3 "здрави" дни, но се чудя дали да не им звънна утре да попитам,  да се окаже проблем за анестезията. Някой има ли такъв опит?
Ами да ти кажа аз имах хистеро в четвъртък. Като предната седмица имах лека хрема, която отмина, но ми беше леко отпаднало (приемам обаче и имуномодулатори, които организмът ми още свиква с тях и това е страничен ефект). Предупредих анастезиолозите в деня на процедурата и ми казаха, че няма проблем. Нямаше драма с упойката в самия ден, но на следващия имах неприятно главоболие и гадене. Всичко отмина в рамките на няколко часа и в момента няма проблем.

# 17
А колко време беше минало от последните ти симптоми. Някъде четох, че искат поне 5 дни да си здрав?

# 18
  • Sofia
А колко време беше минало от последните ти симптоми. Някъде четох, че искат поне 5 дни да си здрав?
Около 3, мисля. Но ми нямаше нищо друго освен ден - два хрема. Обади се за всеки случай.

# 19
В крайна сметка, хич не се впечатлиха от моята настинка 😀 и си ме приспаха. Явно само по-сериозни респираторни заболявания и настоящи симптоми са проблем.

# 20
  • Sofia
В крайна сметка, хич не се впечатлиха от моята настинка 😀 и си ме приспаха. Явно само по-сериозни респираторни заболявания и настоящи симптоми са проблем.
И моята не я отразиха. Нямах сериозни драми освен главоболие и неприятно гадене и то на следващия ден. Преживява се. Поне се свърши работата и минава.

# 21
Явно така реагираш на упойката. Никога не ми е било зле на следващия ден( 6-та ми е подред).

# 22
  • Sofia
Явно така реагираш на упойката. Никога не ми е било зле на следващия ден( 6-та ми е подред).

Правени са ми две други процедури със същият тип упойка - до тогава не бях имала драми. Това ми беше 3тата процедура и се случи за 1ви път. Или дозата е била по-висока или нещо покрай настинката ще да се е смесило, а може и имуномодулаторите, които приемам да са направили проблема, макар че им казах за тях.

# 23
Хм, е, да, всъщност всичко може да е. Важното е, че е минало 🍀
Извинявам се за спама на другите момичета. Simple Smile

# 24
Някой правил ли е скоро хистероскопия в Токуда? При кой лекар и каква цена?

# 25
  • Б
А защо трябва да се проследяват тези полипи ? Какво им проследяват ? Аз имам казаха да се маха, за проследяване никой не ми е говорил .

# 26
  • Sofia
Девойки да ви питам. На18ти правихме хистероскопия с премахване на два полипа, които си откриха в последствие. От около 2 дена усещам дискомфорт и парене във влагалището, както и сухота. Нямам течение типични за гъбична инфекция. Освен, ако не се е изместила датата на цикъла би трябвало да ми дойде до седмица. Някоя от вас изпитвала ли е такъв дискомфорт? Не съм ходила по басейни или правила нещо нетипично след това, че да лепна нещо. По обществени тоалетни също не съм ходила.

# 27
Дискомфорт не съм усещала, но след една от хистероскопиите ми пареше при пишкане - подобно на цистит. Тогава повече ми бяха разширявали шийката и казаха, че от това ме щипе.
 Може да е и някакъв дисбаланс на флуора от дезинфекцията, която са ползвали. На мен ми бяха "измрели" лактобацилите и с лактобацили на глобулки всичко приключи бързо. Но, за да се изключи инфекция, аз бих си пуснала и една микробиология за всеки случай.

# 28
Дискомфорт не съм усещала, но след една от хистероскопиите ми пареше при пишкане - подобно на цистит. Тогава повече ми бяха разширявали шийката и казаха, че от това ме щипе.
 Може да е и някакъв дисбаланс на флуора от дезинфекцията, която са ползвали. На мен ми бяха "измрели" лактобацилите и с лактобацили на глобулки всичко приключи бързо. Но, за да се изключи инфекция, аз бих си пуснала и една микробиология за всеки случай.
Какви лактобацилус глобулин сте ползвали? Аз правих курс с Гинофиус и след това Гинофит, приемам и през устата, но не знам дали е достатъчно.

# 29
  • Sofia
Като цяло, вътрешният дискомфорт отмина при мен, поне за сега. Аз също слагах лактобацили - Лактажин най-много ми допадат. Но като цяло все още имам лека сухота. Може нещо от смяна във времето ли, от това, че всеки момент чакам да ми дойде и нещо хормонално + процедурата ли не знам, но и външно също леко ме дразнеше кожата. Там също сякаш има облекчаване. Сега имам леко зацапване, макар че датата на цикълът ми е след 4 дена. Може и по-рано да ме изненада. Имам час във вторник при репродуктивната да обсъдим резултатите от хистологията, та ще я питам. Като ми свърши цикълът със сигурност ще пусна микробиология, ако има нещо да го изчистим докато е време.

Общи условия

Активация на акаунт