От любовница в съпруга

• 17 278
  • 381
  •   2
Отговори
# 345
Гаранция нямаш, имаш шансът нещо вече случило се веднъж да стане модел на поведение.

КОЙТО ВЕДНЪЖ Е ПРЕДАЛ, ИЗМАМИЛ И ПОЛЯЛ С КАЛ НЯКОГО, СЪЩОТО ЩЕ НАПРАВИ И С ВАС

Онова, което човек е направил с други хора, същото ще направи и с вас. Наивно е да смятате себе си за изключение. Защото вие сте нещо друго.
Тацит е описал сцена, в която принуждават философа Сенека да се самоубие. Имало такава екзекуция в Древния Рим – хуманно предлагали човек сам да се лиши от живота.
И възрастният философ се плеснал по челото. Действително – казал си той, - какво съм очаквал?! Много глупаво от моя страна да храня нелепи надежди.

Нерон убил майка си, брат си и жена си. И главата й подарил на новата си жена като сватбен подарък. Съвършено логично е, че ще убие и своя учител. Същността му е такава. Той постъпва по един и същ начин с всички.
Жалко, че късно дошло просветлението у философа. Той се надявал, че Нерон ще съхрани живота му, нали е негов учител, а вече и  старец. Напразно се надявал.
С нас ще постъпят точно така, както са свикнали да постъпват с другите. Предавал ли е човекът онези, за чиято сметка е живял, непременно и нас ще предаде. Поливал ли е с кал онези, с които е дружил или спал, задължително и нас ще полее с мръсотия.
За да разберете как ще свършат вашите отношения, вижте как са завършили отношенията на този човек с другите хора преди вас.
Много хора изпадат в наивни илюзии. Дори мъдрият Сенека  дълбоко в душата си се надявал, че с него ще постъпят по друг начин. Че той ще е изключение.
Ето защо ние някак се надяваме, че нас лично няма да ни предадат, няма да ни наклеветят, няма да ни измамят, няма да ни предадат на враговете…
Това са илюзии, като тази – „всички ще измрат, а аз ще остана…“.
Или „с мене такова нещо няма да се случи“. От тези илюзии трябва да се избавяме колкото може по-бързо.
И ето най-добрия начин да разберете що за човек имате до себе си. Просто вижте как са завършвали неговите отношения. Как е приключвал контактите си. И много неща ще ви станат ясни и очаквани…

# 346
Имах по-възрастен колега, когото всички уважаваха и веднъж човекът си разказа живота, че още в началото на брака се запознал с едно момиче и се влюбили, била му любовница докато жена му не почине. Защо не се развел, каза че с любовницата на битово ниво били доста различни, дори сега живеели в два съседни апартамента, за да има всеки различен бит, но са постоянно заедно и много пътуват. А с жена му били еднакви на битово ниво. Обаче любовницата е останала без деца заради него, а може и така да е искала.

# 347
Тоест човекът е останал верен на любовницата си, така излиза. Интересно.

# 348
  • Обран бостан ;)
Защо в темата се обсъждат само жени-любовници, които не са омъжени ? Sunglasses

# 349
Защо в темата се обсъждат само жени-любовници, които не са омъжени ? Sunglasses
И аз повдигнах това в началото на темата.
Някои хора са си щастливо женени и си имат и любовнички, и любовници, и си живеят в мир и задруга.
Иначе, авторката, съдейки по никнейма ѝ – е истинска принцеса - Арабела (все си мисля, че чака нещо приказно да ѝ се случи) ще намери своя принц, ако е 1990 година особено. Има време да си поиграе и на любовница, и на съпруга.

# 350
90-ти набор са на 35 г, невероятно, но факт. По-добре да не играе на любовница ако желае нещо повече.

# 351
  • Out of the Mix
Никакво време няма.
Ако искам деца, с жена над 36-38, не бих се занимавал тепърва да се опознаваме и правим, защото етапи не прескачам, а на 2-я месец да ми "приреве", няма да стане, докато не се е утвърдила първо, като титулярна любовница. JoySmile
Над 40 изобщо не се коментира, само и единствено секс.

# 352
  • София
Ако една жена иска сериозна връзка и деца, във всяка възраст е губене на време да е любовница. А и според мен е много кофти все да си на изчакване, това има смисъл за една жена, само ако и мъжът й е ен-ти приоритет.

Ревоукър, а ти всъщност какво искаш, само секс, или сериозна връзка и семейство? На мъжете също им се налага в даден момент да се откажат от едното, ако искат да продължават с другото.

# 353
Любовница не знам дали има време, но може да избере дали да стане майка и на 20, и на 40. Защото има много мъже, които може да избере, дори и за донори.
Докато един мъж, за да намери на 40 и кусур жена тепърва за деца и семейство, е доста по-сложна задачка. Нито утроба има, нито голям избор. Повечето жени ще го ползват за секс, но мъж, който на 40 все още е ерген, е огромен червен флаг за жени на всякаква възраст.

# 354
Имах по-възрастен колега, когото всички уважаваха и веднъж човекът си разказа живота, че още в началото на брака се запознал с едно момиче и се влюбили, била му любовница докато жена му не почине. Защо не се развел, каза че с любовницата на битово ниво били доста различни, дори сега живеели в два съседни апартамента, за да има всеки различен бит, но са постоянно заедно и много пътуват. А с жена му били еднакви на битово ниво. Обаче любовницата е останала без деца заради него, а може и така да е искала.

От така описания единичен случай, макар да разполагам с наблюдения и информация относно други подобни, без да ги калкулирам, ще направя следните изводи:
1. Вместо хората се натискат да се събират заедно, при очевидни “битови” и базисни различия, могат да си живуркат като любовници, да пътуват, и да се сбират само в леглото.
2. При горните обстоятелства, не им трябват деца, а ако им дотрябват, могат да си ги правят и отглеждат, без да се чувстват длъжници на всичките family and extended family members.
 3. Безпредметно е да се женят, при положение, че бързо се разделят или се появяват трети лица в отношенията.
Здравей, свобода!
🤭

П.п. Битово еднакви, ама ей-на, умряла, ше и се не знае, не я е срам!

# 355
  • Out of the Mix
Лъвица, не става само с кой какво иска, а до и на какъв партньор попаднеш. В смисъл срещате се. Дори да си декларирате всичко стегнато, експедитивно, цветя и рози, пак минаваме време и няма гаранция за нищо. И ти с твоя сте гаджерлували поне ~ 2 г. преди детето.

Живея си живота и не го мисля, имам много хора около себе си, всякакви, като социалният ми кръг само расте, не се оплаквам. Трудно бих си нарушил рахата, но за общуване и излизане съм винаги на разположение, другите са по-заети от мен и им е трудно с "аранжирането", аз съм си подредил кошничката.
Общо взето все се издънват някъде, поне така се е получавало напоследък.

Прави ми впечатление обърканите приоритети на много хора.
Иска партньор, но не търси, седи пасивна, само мрънка, не се поддържа, мързи я да чати, общува, излиза по срещи, само физиономии и фотки пред социалките. Други станали мега апатични, самодостатъчни.
Аз съм живец и деен.

Босилек, така е, но нека разширим малко кръга, и да сложим в кюпа освен жените в средата, края на 20-те, и тези в ранни и среда на 30-те, с които в момента е пълно, и то самотни.
Вчера се запознах с една в една био-органик сладкарница.

# 356
  • София
Разбира се, че трябва време, но ако включиш сериозни намерения във филтъра, ситото бързо става доста по-фино. И точно защото трябва време, не може безкрайно да се отлага. Но ако човек няма такива намерения, няма какво да го мисли.

# 357
Преди детето, ако двойката живее заедно или са женени пак е семейство. Различно е от просто гаджета.
Ривокър ти нямаше ли вече сериозна приятелка? Или се е издънили и тя?

# 358
  • Out of the Mix
Лъвичка, защо не спиш в 4.40 а.m. ? Stuck Out Tongue Winking Eye
Жената ми е важна, не другите неща. Другите евентуално, ако, след уталожване, аз не тиктакам.
С такава около моите години, с голямо самостоятелно дете, но топ мадама за моите "критерии и претенции", пак ще се разберем.

Проблем ще е, ако междувременно младо яре ми се натресе и да трябва да избирам, че никак не е изключено.

Просто имам много избор в момента.

Пълно е с 29-40-42 годишни самотнички и сега е урожай. Joy

Таня, ако бяхте волни птички, ви взимах довечера с Лъвичка, и към клубчето на купонче.
Щях и Телесилка да поканя и Кечърката малко да си приповдигне настроението. Relieved

# 359
Скрит текст:

От така описания единичен случай, макар да разполагам с наблюдения и информация относно други подобни, без да ги калкулирам, ще направя следните изводи:
1. Вместо хората се натискат да се събират заедно, при очевидни “битови” и базисни различия, могат да си живуркат като любовници, да пътуват, и да се сбират само в леглото.
2. При горните обстоятелства, не им трябват деца, а ако им дотрябват, могат да си ги правят и отглеждат, без да се чувстват длъжници на всичките family and extended family members.
 3. Безпредметно е да се женят, при положение, че бързо се разделят или се появяват трети лица в отношенията.
Здравей, свобода!
🤭

П.п. Битово еднакви, ама ей-на, умряла, ше и се не знае, не я е срам!
Съгласна съм с горното.
Но, ако вече си имал семейство или имаш деца.
Тогава може всякак да живееш.
Но някак не мога да повярвам, че човек, който цял живот е гледал само собствения си дуп, е прещастлив.

Общи условия

Активация на акаунт