От любовница в съпруга

• 17 331
  • 381
  •   2
Отговори
# 105
Като го разведеш и се ожените, 50г по-късно на златната ви сватба, докато той нежно наметва жилетка на рамената ти, понеже си облегната на перилата на хотелския балкон, където отбелязвате юбилея, високият етаж ти предоставя много за любуване, а е почнало да захладнява, осмисляйки житейското си щастие няма ли да мернеш нещо като сянка на забранена мисъл, смътен спомен за онази жена, която някога така наранихте? Разбира се, много по-силен вътрешен глас ще се включи заглушително с глупости, не можеш да откраднеш никого насила, щом го е направил, значи го е искал. И ако не бях аз любовницата, щеше да е някоя друга. А онова умиращо гласче евентуално пак да се обади - е да де, ама не беше друга, беше ти.
Ако няма опасност от такъв вътрешен диалог, то каквото и да стане въобще не го мисли (или за който се отнася ситуацията), винаги ще намериш как да си добре.

# 106
Това ясно.
Но и не всяка жена иска сватби вече.

Иска, и още как! И малки, и големи напират да се женят. Едната мода е да раждат млади. Другата - да сключват брак след години съжителство, че децата искали. Примерно.
Извъртя се пак цикълът житейски.
Къде това? В София около мен изобщо не е така, почти никой не сключва брак и имат деца след 30, това обаче не ги прави по-малко обвързани, както и бракът не е гаранция за любов и вярност.
Обаче и мъжът, който беше честен и към двете жени, към бившата че иска развод, защото е срещнал друга и към другата защото не я направи любовница- никой не го поздрави, а отново всички го обвиниха че си разваля семейството, че оставя децата. В крайна сметка както казва Божинката човек като си знае какво му е, само той си знае какво му е. Но е нормално никой да не е перфектен и ако жена е била любовница и после стане съпруга, да има същите периметии на семейния живот и да няма гаранции за вечно щастие. То затова и повечето любовници не стават съпруги, защото е сложно.

# 107
Зависи от много фактори. Ако мъжът иска развод и е готов за нова връзка, а любовницата търси стабилност и е отворена към семейство с дете, шансът е реален – особено ако той иска деца. Често в такива ситуации двойките дори решават да имат общо дете.

Важно е обаче да се има предвид, че решенията за развод и нов брак не са само рационални – те включват емоции, страхове, социален натиск и практични последици. Фактът, че любовницата вече има дете, може да бъде както предизвикателство, така и стабилизиращ фактор, стига и двамата да са готови да го приемат.

Накратко – шансът съществува, но нищо не е гарантирано и зависи най-вече от готовността на всички страни за промяна и ангажимент.

# 108
Има ли вероятност любовницата да стане съпруга, при условие че любовницата е разведена с дете, а съпругата на мъжа не иска деца?
Има вероятност за много неща, ако двамата го искат и така е писано.
Чуждото дете е чуждо дете. Но ако той търси такъв тип жена и живот, може точно това да го привлича в любовницата. Хората често харесват “живота”, който другият предлага, а не непременно другия като характер.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 12:26 от Linda*kiss

# 109
В арабския свят (в някои страни) имат официално до 4 жени. Пред мъжете, а и жените, не стои философският въпрос любовница÷съпруга - просто мъжете броят до 4.

В европейските ширини се разглежда по-демократично този въпрос. И кой докъдето стигне в номерацията.. 🫣
Така повече жени са осигурени битово и материално и те и поколенията им са защитени от закона.
Та не знам реално кое е по-демократично.
В крайна сметка, който не иска да е в такава конфигурация, може да се разведе. А и всъщност дори в арабския свят е рядкост един мъж да има повече от една жена официално. То не е лесно.

# 110
Поредната объркала ексКурзията с емиграцията.

# 111
Само един случай знам, при който любовницата стана официалната половинка, но нито продължи дълго, нито завърши щастливо. Но пък - случаи всякакви по земята.

# 112
Само един случай знам, при който любовницата стана официалната половинка, но нито продължи дълго, нито завърши щастливо. Но пък - случаи всякакви по земята.

По принцип не бих могла да имам доверие на мъж, на когото съм била любовница. Каква гаранция имам, че ако стана негова съпруга, няма да си намери нова любовница?

# 113
А каква гаранция имаш, че бракът ти с (първоначално) верния ти мъж/ женени след гимназията, няма да завърши с развод? Или с любовница?

# 114
В арабския свят (в някои страни) имат официално до 4 жени. Пред мъжете, а и жените, не стои философският въпрос любовница÷съпруга - просто мъжете броят до 4.

В европейските ширини се разглежда по-демократично този въпрос. И кой докъдето стигне в номерацията.. 🫣
Така повече жени са осигурени битово и материално и те и поколенията им са защитени от закона.
Скрит текст:
Та не знам реално кое е по-демократично.
В крайна сметка, който не иска да е в такава конфигурация, може да се разведе. А и всъщност дори в арабския свят е рядкост един мъж да има повече от една жена официално. То не е лесно.
Състудент арабин казваше "При нас съпругите излизат скъпо. А в Европра любовница е безплатна съпруга,  без задължения, само кеф срещу дребни подаръци. Евреопейци много хитри мъже."

# 115
Гаранция нямаш, имаш шансът нещо вече случило се веднъж да стане модел на поведение.

# 116
Е, ако питаш някои, любовницата не отменя жената в битовите задължения, а получава най-добрата версия на мъжа - подаръци и внимание. А ако е официална жена, могат двете да си поделят и задълженията, но и привилегиите даже пред закона без да се налага някоя да “остава на улицата” или без мъж. Е, това е много трудна конфигурация и финансово, и психически. Но не е невъзможна.

# 117
Гаранция нямаш, имаш шансът нещо вече случило се веднъж да стане модел на поведение.

Точно.

# 118
По принцип да, но по-скоро като става въпрос за серийни изневеряващи. Иначе се свежда до 50 на 50.
Защото всеки изневеряващ е имал първи път на изневяра, и дотогава половинката му по тази логика е трябвало да си мисли, че рискът е по-малък. Ама…

# 119
Да, но подаръци и внимание не стигат. Егото иска и признание, публично. Ето, аз съм неговия човек, не жена му. То това е човешко всъщност, не от всяко дърво става професионален* любовник/ца.

*дългосрочно

Общи условия

Активация на акаунт