Европейският съюз иска да следи съобщенията ни

• 1 817
  • 18
  •   1
Отговори
През май 2022 Европейската комисия обсъди закон, видно предназначен за предпазване на децата. Той има за цел да се бори с разпространението на материал, съдържащ сексуално насилие върху деца. Супер!... С малкото изключение, че това ще се прави чрез сканиране на всичките съобщения и имейли, които пращаме, пледи те да бъдат криптирани. Ще бъдат анализирани от ИИ алгоритъм, който ще прецени дали нещо е "вреден материал" и ще изпраща информацията към евроцентър, в близко сътрудничество с Европол.
С други думи - всчики наши разговори онлайн ще бъдат следени от ЕС, за да "предпазят децата". Тези оправдания са пълни глупости и подобен закон няма да доведе до нищо хубаво. Той беше отхвърлен през 2022, но през юли тази година отново се обсъди - цели 15 членки са в подкрепа, България сред тях. Прикачвам линк към петиция против това безумие. В нея също така има и линк към друг сайт с достъпна и полезна информация по въпроса, както и имейлите на българските евродепутати, за да може всеки да изрази недоволството си.
https://www.peticiq.com/495906

# 1
И това е лошо защото ще са предпазени децата ?

# 2
  • София
Това е лошо, защото от една страна всяка твоя дума и лично отношение ще са обект на чужд интерес и от друга е много вероятно да преценят, че думите към половинката "Довечера ще те изпапкам, сладко бебче." могат да се приемат като знак за дете в опасност и да те разследват, защото ИИ (все още) приема всичко буквално.

# 3
И сега всички разговори се "прослушват" по определени думи. Нали не вярвате, че някой  може да  прочете всичко, няма такава машина все още.  И не съм срещала източник, който твърди тази информация, петиция  няма да помогне.
 Децата са обект на педофилия, насилие, все повече  е ,защото навлизат  в мрежата, някъде с родителски контрол, повечето - без такъв, но и той не помага много.
    Не ме притеснява контролът, престъпността  също се премества , тя търси публика, а  публиката е масово там. Всяко действие  има противодействие. Все едно да се откажем от камерите, които "хващат" крадци  от домовете. Така ще  е.

# 4
  • София
Обсъждане не значи приемане.
След три години пак ще е тема, спокойно

# 5
"Довечера ще те изпапкам, сладко бебче." могат да се приемат като знак за дете в опасност и да те разследват, защото ИИ (все още) приема всичко буквално.

Доста убедително. Като се сетя колко милиона хора го пишат и все им изпращат екипи струващи милиони на данъкоплатците, за да разследват, не ми се струва много рентабилно. Така че, съгласих се и гласувах в петицията и аз.

# 6
Явно лафът от миналото "и стените имат уши" отново ще стане актуален. Grinning Както и репликата по телефона "трябва да се видим, че не е за по телефона". Подозирам, че и цената на Нокия с фенерче рязко ще скочи. Grinning
Дааам, добере дошли в миналото.

# 7
Обаче ако си млад човек и един ден решиш да правиш кариера при която се изисква публично доверие и от там чиста история ... всякакви подобни глупости може да се ползват един ден за упражняване на натиск върху теб и за корупция. Т.е. мафиотски изпълнения стават възможни, който плати за подобни компромати ще има лоста. А ти иди и разправяй че имаш или нямаш сестра и да се оправдаваш и обясняваш публично . Като и медиите са техни и статиите генерирани от техния ии.
Ако това е бъдещето егати .
Т.е. в случая на мушка е бъдещето в лицето на децата ни.

# 8
  • София
Почти всеки секс чат може да бъде тълкуван така или онака. Може да си пратиш някоя част от тялото, ИИ да реши, че е на някое от децата ти и ходи се оправяй. Въобще само ужаси и Оруел ми идват в главата.

# 9
Явно лафът от миналото "и стените имат уши" отново ще стане актуален. Grinning Както и репликата по телефона "трябва да се видим, че не е за по телефона". Подозирам, че и цената на Нокия с фенерче рязко ще скочи. Grinning
Дааам, добере дошли в миналото.

Така е, май ще се върнем в миналото и като гледам ще е за добро. Нещата с този изкуствен интелект май ще излезнат извън контрол.

# 10
Никакво намерение нямам да изпадам в параноя.

# 11
  • Банско
Сестра ми един път така, ми праща снимки на племенника гол по месинджър и айде, блокираха и фейсбука.  Ама тя не ги разбира новите технологии и въобще не се е сетила.

# 12
Вие ако си мислите, че не се следи всичката комуникация и в момента, тогава сте в много дълбоко самозаблуждение. Дори не може да си представите нивото, до което се е извисила технологията за тази цел. Ама няма криптирани/некриптирани, извънземни... всичко минава през ситото така да се каже. Много е хубаво, че се прави за децата уж, но това е само предтекст. В момента просто се пускат подобни новини за да се види как ще реагират хората. Изобщо не си правете илюзии, няма да имате право на глас, ама изобщо. Искате или не, ще ви следят. Просто ни подготвят за "светлото бъдеще", казва ни се какво ще става, че да не сме много изненадани после. В момента въвеждат ИИ ударно и го тестват във всякакви ситуации. По принцип съм твърдо "за" подобна превенция, но ми е ясно с какви "екстри" вървят подобни кампании. То реално ще въведат мерки на този принцип и за всички останали заплахи, които им дойдат на ум, така че гответе се.

# 13
Ако преди това не се изтрепем масово за ресурси. Защото това ии не е без хич. Ама изобщо. Може да се направи справка колко точно изразходва и ми е интересно до кога смятат че ще могат да го поддържат ? Или следваща стъпка ще сме роби в нещо като галера генерираща енергия за прословутото им ии. ??? Изобщо грандоманията винаги се е сгромолясвала с гръм и трясък. Цялата история го показва.

# 14
  • София
Ами то си е нормално де. Няма какво да си правим илюзии. че нещо, което сме написали някъде не е запазено и не се чете. Друго си беше едно време, когато повече се говореше по телефона...

Общи условия

Активация на акаунт