НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 752
  • 780
  •   2
Отговори
# 105
Изключително грозни изказвания от двете дами. И аз, като се замисля, се чудя защо цял живот плащаме данъци на държавата, която отделя огромна част от тях за бюджета на София. Сигурно и субсидиите за яслите, детските градини, училищата, болниците и т.н. ви се струват несправедливи. И сигурно нито някоя от вас двете @jam и @gadamer или отрочетата ви, никога сте  ползвали нищо от държавните средства. Айде, моля ви се..... Студентите заплащат наем, не са настанени безплатно. Правят ремонти за своя сметка, вместо университетите да си поддържат сградния фонд. Несправедливо било. За кого? 

# 106
  • у дома...
Мама Мони, успехът е критерий за настаняване в общежитие. Просто се кандидатства по два начина - на общо основание (успех) и на друго основание (социални критерии).

Punch, точно поради тази причина от години има съпротива от страна на държавата(парламент и министерски съвет) да се премине към децентрализиран държавен бюджет.

# 107
  • София
Скрит текст:
link=topic=1811907.msg50197811#msg50197811 date=1757689079]

Недопустимо е университет да предлага такова ниско ниво на сграден фонд за общежития. Да не кажа, че е подсъдимо. Това говори за много лошо управление на финансовите средства, които държавата им отпуска и за ужасяващи кражби от бюджета, бездействие и безхаберие на ръководните елементи, подчертавам елементи, щото явно не са хора.
Някак ми се струва нелепо някой да намира тази ситуация за нормална. Повече от възмутително е родители да влагат личните си средства, за да ремонтират общежития, за което вече са допринесли с плащането на данъци, но някой друг не си е свършил работата. И докато такова нещо се приема за нормално, "в реда на нещата", "в България сме", "в Перник е така....", ще продължаваме да се валяме в калта като прасето, което най-много ненавиждаме.

Ей под това нещо се подписвам с 2 ръце. Обаче чета и тук и по групи във фейса как родителите едва ли не приемат тази мизерия. Щото видиш ли и по тяхно време така е било, това ще ги научи децата на самостоятелност, ще имат спомени и приятели за цял живот. Стаички като кутийки, а наблъскали по трима! Акълът не ми го побира защо се примирявате с тези условия! Чета за стаи с дървеници и хлебарки Sad. Ми организирайте се, извикайте  РЗИ, заведете дело! Никое дете не заслужава да живее в тази мизерия. Идея нямам от цените в провинцията, но в София чета за 40 лв. с включени консумативи! Безумно. Ми увеличете цените, ремонтирайте, въведете успех като критерий. Въобще много неща могат да се направят, но и обществото, т.е. родителите трябва да изисква, а не да го приема за каляване на характера.
Това е очевидно към мен, ами да, стоя си зад думите. За младежите е полезно да поживеят и по-скромно. Не с мухъл и развалини, разбира се, но и аз такива стаи на снимки не видях. Една боя не е чак толкова скъпа, а дело за хлебарки не бих завела, по-скоро ще купя репелент.
Ако не мога да плащам квартира, със студентката ще запретнем ръкави и стаята ще стане уютна.
Иначе тук можем да си пишем фангасмагории колко сме ядосани и как ще съдим държавата за дървеници и за трима в една стая (това си е от край време), но това е несериозно.
Моето няма да е на общежитие, вкъщи ще си е, но и да беше, не бих го учила да се тръшка за битовите неуредици, а по-скоро да се опитва да ги преодолява (където се налага и с моя помощ, разбира се).
А като мрънкам колко е зле всичко на какво ще я науча - само на това как се става мрънкало. Ами не е моето и възпитано дадох друга гледна точка. 🤷

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 22:19 от jasmin tisane

# 108
  • Някъде в Европа...
jasmin tisane, подкрепям мнението ти...
Аз като майка на момче дори смятам, че нищо няма да им стане на синовете ни и би донесло дори позитиви в израстването им и минаването през казарма...

# 109
Заменям съмнителната привилегия да живея в София срещу студентство във Варна примерно
Ама и 20 годинки да ми смъкнат, ех...

# 110
Живяла съм на общежитие 4 години и нямам никаква носталгия към това, незабравими спомени и безценни житейски уроци. Само ако се налага.

# 111
Аз имах една приятелка в студентските години, която си беше заградила леглото с параван в общежитието. Толкова не можеше да понася съквартирантките.
Почна да работи още първи курс и във втори си отиде на квартира.
Не е за интроверти студентският живот в общежитие.

# 112
  • София
Оооо, Жасмин изобщо не е насочено към теб. Въобще не съм обърнала внимание, че така си писала. Не си само ти на това мнение, а болшинството родители. Аз и детето ми не сме в такава ситуация, но не трябва никой родител да изпраща детето си в такава стая.  И повярвай наистина се нагледах на потресаващи коптори. Последно беше снимка на затворническа килия в Норвегия и бг общежитие. И аз като теб твърдо стоя на мнението си. 2025 сме и не трябва да се примиряваме с тези неща.
А това за казармата ми е мега смешно. Как тя изграждала мъже Simple Smile. Който смята, че това да загубиш 2 г. (било е и повече) от живота си ще направи от  момчето мъж и сега има възможност да прати отрочето си в армията.

# 113
  • София
jasmin tisane, подкрепям мнението ти...
Аз като майка на момче дори смятам, че нищо няма да им стане на синовете ни и би донесло дори позитиви в израстването им и минаването през казарма...
О, за момчетата пък - съвсем. Напълно съм съгласна. Но това е непопулярна позиция, нали знаеш. Сега е модерно да бдим над децата като саксийни цветя 😇

# 114
  • гр.София
Може малко повече уважение към софиянци да проявят някои пишещи,щото аз поне никого не подценявам отвъд София,както и околните ми.

# 115
Само ще кажа, че земеделският производител от Павликени ще се окаже самоосигуряващ се на минимална заплата и ще  бъде крайно нуждаещ се, за разлика от друг наемник на реална заплата. Понякога се изумявам колко наивни или заблудени хора има. А това, че столичанчето ще прескочи мама да го нахрани и опере не е ли бонус?

# 116
  • Някъде в Европа...
А това за казармата ми е мега смешно. Как тя изграждала мъже Simple Smile. Който смята, че това да загубиш 2 г. (било е и повече) от живота си ще направи от  момчето мъж и сега има възможност да прати отрочето си в армията.

Не знам за кои години говориш, но последната, доколкото помня, беше с продължителност 6/9 месеца и съвсем не беше  "разказите на дядовците ни"....
На мен ми е смешно, но някак си по тъжен начин, като попадна на информация, че мъж се е сринал психически заради битовизми и разни несгодни житейски ситуацийки....

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 23:46 от AIR

# 117
Знаете ли какво е състоянието на бл. 18 на СУ?

# 118
Класирането в СУ за общежития излезе.
 Във фейсбук групата се търсят потенциалните съквартиранти.
Да кажете на наборите да четат групата.

# 119
някой нещо знае ли за състоянието на 52В?

Общи условия

Активация на акаунт