НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 703
  • 780
  •   1
Отговори
# 90
Сина отиде днес да си оправя общежитието УНСС. Стаята хич не е лоша. Имам претенции към съквартиранта, но нека сме политкоректни. Понеже е на клипче, направих някакъв скрийншот . А, има и тераса, което ме учуди. Има и боксче ( те са 2 стаи с общ бокс)

Нямам обаче снимка на банята.

# 91
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тоест логично е варненци да учат в София, софиянци в Пловдив, за да имат право на общежитие?
Наистина принципът на класиране в тези общежития следва да е по доход, а не по местоживеене.

# 92
Не спорете момичета за настаняване в общежитие. Много изобретателни хора има. По мое време момче си беше направило адресната регистрация на село при баба и дядо и си беше на общежитие. Семейният им апартамент беше през булеварда. Ето ви идея.

# 93
Съжалявам, ама даже не би ми дошло на идея да се регистрирам някъде, за да ползвам общежитието, ако съм в града. Да ядеш на бюро и претоплено ядене само за да си в Студентски град. Не, мерси. И да, логиката е, че се настаняват хора, без жилище в града.
П.с каква е ситуацията, гадамер? Че и аз не схващам явно. Детето ти не е ли в чужбина? За какво точно се бориш, за стая с мухъл ли, че не разбрах.

# 94
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честно казано не ми се занимава да обяснявам подробно. Може би трябва и приемът в университета да е с привилегия по местоживеене? Май в Перник имаше някакъв университет.

# 95
Честно казано не ми се занимава да обяснявам подробно. Може би трябва и приемът в университета да е с привилегия по местоживеене? Май в Перник имаше някакъв университет.
Вероятно, защото няма адекватни аргументи, с които да се обосновеш. Иначе аз с интерес бих ги прочела.

Недопустимо е университет да предлага такова ниско ниво на сграден фонд за общежития. Да не кажа, че е подсъдимо. Това говори за много лошо управление на финансовите средства, които държавата им отпуска и за ужасяващи кражби от бюджета, бездействие и безхаберие на ръководните елементи, подчертавам елементи, щото явно не са хора.
Някак ми се струва нелепо някой да намира тази ситуация за нормална. Повече от възмутително е родители да влагат личните си средства, за да ремонтират общежития, за което вече са допринесли с плащането на данъци, но някой друг не си е свършил работата. И докато такова нещо се приема за нормално, "в реда на нещата", "в България сме", "в Перник е така....", ще продължаваме да се валяме в калта като прасето, което най-много ненавиждаме.

А що се отнася до комуникацията от последните страници... по нищо не си личи, че е между зрели хора.

# 96
Големи хора сме, децата също. Тепърва ще се сблъскват с живота. И ще работят кофти работа, и ще живеят скромно. Добре, че са млади и изпълнени с идеали, а не с горчивина.

# 97
Като ви чета цените за общежитие и се убеждавам, че в София всичко е по-евтино.. легло в тройна стая в Шумен е 200лв с включени ток и вода. Във Варна почват от 75 обаче ток, вода и Интернет са допълнително. За първа година общежитието на Варненски свободен при цена от 320 лв на легло е запълнено още след първо класиране. За Варна двустаен апартамент хол и спалня започват от 809лв в района на университетите -ТУ, ХЕИ и втори корпус на ИУ.

# 98
  • у дома...
В Перник няма акредитиран университет. Информацията ви е стара. Това го дъвкахме предишната тема или в тази преди нея, когато пак ставаше въпрос за субсидиите.

Подайте декларация в Министерство на финансите, че не желаете парите от вашите данъци да отиват за субсидиране на провинцията и провинциалистите. Или подкрепете идеята за децентрализация на бюджета.

# 99
  • Някъде в Европа...
Идеята на общежитията не е ли да се ползват от студенти (или хора, когато говорим за други институции, предлагащи настаняване), които не живеят в дадения град?! В моя град също има университет с общежития, не съм си и помисляла дори, че моето дете би било ощетено, като няма право да е на общежитие...
Интересно е в чужбина как е - дали жителите в даден град имат право да са на общежитие и имат ли предимство останалите? Наистина не знам, не ме е интересувало пряко. Моля, запознатите да споделят...
И да, общежитията би трябвало да представят нормални условия за живот като студент...
За протокола - моето дете е класирано за общежитие, с нормални битови условия, добро местоположение, но в крайна сметка избра да се откаже и ще е на квартира с приятел (естествено 5 пъти по-скъпо само наема, нашата част)...Прецени си, че би се справял да плаща...
скаридка, подкрепям мнението на 100 процента от първо лице за Варна - видяхме и наемите, и цените на общежитията..
Боряна, да не те изненадва въобще това противопоставяне в темата от някои на софиянки и всички останали😉, отдавна е..Интересното е, че обикновено "тръгва" от София, "ни в клин, ни в ръкав" и освен усмивка в "провинцията", нищо друго не предизвиква 😉

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 19:31 от AIR

# 100
  • у дома...
А един от критериите, освен успех, е и населеното място в което е настоящия адрес на студента да не е на по-малко от 55 км от София. И така почти всяка година общините около София се разрастват с млади хора. Добре, че поне веднъж идват да видят къде "живеят".

# 101
Това още от мое време се правеше.
Сменяш си адреса на село и кандидатстваш. И не само за университети, а и за смг, немската летят парашути след 15ти септември.
 По групите във фейса редовно търсят и фиктивни съквартиранти, за да може въпросния студент да е сам в стая.

# 102
Аз обичам децата да са покрай мен и хич не завиждам на тези, на които им се налага да ги пратят в общежитие....
Сигурно и моето не е много нормално, но така ми харесва:)
И снахи да ми доведат съм съгласна:)

# 103
  • София
link=topic=1811907.msg50197811#msg50197811 date=1757689079]

Недопустимо е университет да предлага такова ниско ниво на сграден фонд за общежития. Да не кажа, че е подсъдимо. Това говори за много лошо управление на финансовите средства, които държавата им отпуска и за ужасяващи кражби от бюджета, бездействие и безхаберие на ръководните елементи, подчертавам елементи, щото явно не са хора.
Някак ми се струва нелепо някой да намира тази ситуация за нормална. Повече от възмутително е родители да влагат личните си средства, за да ремонтират общежития, за което вече са допринесли с плащането на данъци, но някой друг не си е свършил работата. И докато такова нещо се приема за нормално, "в реда на нещата", "в България сме", "в Перник е така....", ще продължаваме да се валяме в калта като прасето, което най-много ненавиждаме.

Ей под това нещо се подписвам с 2 ръце. Обаче чета и тук и по групи във фейса как родителите едва ли не приемат тази мизерия. Щото видиш ли и по тяхно време така е било, това ще ги научи децата на самостоятелност, ще имат спомени и приятели за цял живот. Стаички като кутийки, а наблъскали по трима! Акълът не ми го побира защо се примирявате с тези условия! Чета за стаи с дървеници и хлебарки Sad. Ми организирайте се, извикайте  РЗИ, заведете дело! Никое дете не заслужава да живее в тази мизерия. Идея нямам от цените в провинцията, но в София чета за 40 лв. с включени консумативи! Безумно. Ми увеличете цените, ремонтирайте, въведете успех като критерий. Въобще много неща могат да се направят, но и обществото, т.е. родителите трябва да изисква, а не да го приема за каляване на характера.

# 104
  • Някъде в Европа...
Даааа.... На родителите милионери им е първа грижа как да си набутат скъпоценните деца в мухлясали общежития, защото са стиснати и не искат да плащат за квартира на децата си....
Да не говорим пък за самите им деца с какво неистово желание искат на точно тези общежития....

Общи условия

Активация на акаунт