НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 991
  • 780
  •   1
Отговори
# 465
Успешна академична година!
Минало е тържественото откриване в Ректората, връчили са й книжката, сега от 15:00 предстои тържествено откриване във фми за факултета, после от 15:30 за специалността Simple Smile)), изобщо много тържества днес. Часовете започват от утре, за съжаление няма свободни дни и само един ден е до 13:00 часа, та да може да си вмъкне стажа, с който продължава трета година.
От 3-те дни фрешърс е много доволна, харесала е и събитието, и хората.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 13:32 от Maria 007

# 466
  • Пловдив
И при дъщеря ми няма свободен ден от лекции или упражнения. Даже изпадна в шок, че една седмица в м.октомври и две седмици през ноември ще имат лекции и събота и неделя. Налага се, защото ще имат гост-лектор от друг университет и явно програмата е съобразена с неговото свободно време. Да, студентството си има своите плюсове и минуси, но ще се адаптират, млади са.

# 467
  • Варна
Щом дрехите са изсушени и изгладени, нормална е цената . Моят син в сряда има свободен ден.

# 468
  • София
И моята няма свободен ден. Даже в сряда са от 8 до 8, с 1 час почивка за обяд.

# 469
Щом дрехите са изсушени и изгладени, нормална е цената . Моят син в сряда има свободен ден.

Чак изгладени не са, просто минали през сушилня. Моята още не е писала. От предварителните срещи не бяха никак доволни, но това си е от хората, които са били, нашите /ФЖМК/ отговаряли иронично и надменно на съвсем адекватни според нея въпроси. Общежитието стана ок след малко ремонт и купуване на това онова, можеше и по- зле да е.

# 470
Никак не е евтино 14 лв за пералня, не само в контекста на американски университети, а и на цената на тази услуга по принцип, в европейски градове. Проявявала съм любопитство като турист и цените са били 4-5 евро /последно в Кипър видях цена от 4 евро за пране и сушене/.
Но то какво ли е евтино у нас, че и прането да е...

# 471
Прането беше 7 лв доскоро…

# 472
Ами то си е картел и извиване на ръце, като вдигнат всички, какво ещ правят? Кой пере на ръка дънки и пуловери?

# 473
  • Някъде в Европа...
Аз пък да споделя за храненето във Варна в студентския стол на ТУ. Не е 4 лв. както в София за основно + ..., Нямало меню..Принцип на шведска маса, вземаш си, каквото искаш, смятат ти го и ти вадят държавната субсидия от 4 лв. Днес е ял пържола с картофи, айрян и питка. Струвало му е 10,20 лв., с документ за студент е платил 6,20 лв. Със супичка или десерт явно ще му е около 10 лв., след като се извади субсидията от 4 лв., а при тристепенно меню ще надвишава 10 лв. със сигурност... (само 3 кебапчета без гранитура били около 4 лв.)
Така, че студентите в Сф са доста облагодетелствани откъм хранене..Smiley

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 15:39 от AIR

# 474
  • Пловдив
Никак не е евтино 14 лв за пералня, не само в контекста на американски университети, а и на цената на тази услуга по принцип, в европейски градове. Проявявала съм любопитство като турист и цените са били 4-5 евро /последно в Кипър видях цена от 4 евро за пране и сушене/.
Но то какво ли е евтино у нас, че и прането да е...

А за какво количество са тези 14 лв. Накарах щерката да пита - точно пред нейното общежитие има пералня, но все не й оставало време. И тя чула за 14 лв., но не разбрала за какво количество

Още не е останало време да пробва стола на ТУ, след вашите снимки се заинтригува и каза, че днес ще иде, защото била до 7 вечерта на лекции в ректората този път. Фантастико й е на 2 мин. и го използва за купуване на топла храна. Имат микровълнова и мултикукър със съквартирантката.
Няма свободен ден, само четвъртъкът е почти свободен с 2 часа упражнения. Пътуват между Сф и Пловдив с кола тя и 3ма нейни съученици и се прибра още този уикенд. Звъни и пише всеки ден, а като се прибра не мога да й затворя устата с часове Satisfied Дано ентусиазмът продължи и занапред

# 475
Тъй като ползвахме пералня - 10 лв за 4 бр къси пердета( 2 тънки и 2 плътни), без сушилня.
За 1 час бяха готови, прах и омекотител са включени в цената.

# 476
AIR, ako не се е променило нещо - отстъпката е 50% до 8лв, т.е ако яде за 6 лв ще плати 3 лв, а не 2 лв = 6-4 . Над 8лв си ползва пълната субсидия от 4лв

При тези цени на пералня не знам дали не се заслужава да си вземат една втора употреба или тези малките плитките и да я сложат в банята..
ПП:  не ми се е жалил, че няма къде да се пере, не съм питала за тази подробност. Имайте предвид, че нещо, облечено за да иде до магазина е мръсно и се хвърля за пране

# 477
  • София
Като се има предвид, че такива перални в София има само в Студентски град, хич не се очудвам на цената. То за половин година с тия пари ще си купиш пералнята.

# 478
  • Някъде в Европа...
AIR, ako не се е променило нещо - отстъпката е 50% до 8лв, т.е ако яде за 6 лв ще плати 3 лв, а не 2 лв = 6-4 . Над 8лв си ползва пълната субсидия от 4лв

При тези цени на пералня не знам дали не се заслужава да си вземат една втора употреба или тези малките плитките и да я сложат в банята..
ПП:  не ми се е жалил, че няма къде да се пере, не съм питала за тази подробност. Имайте предвид, че нещо, облечено за да иде до магазина е мръсно и се хвърля за пране
Не знам...но явно е така, защото ето на 10.20 лв е платил 6.20 лв.
Мисълта ми беше, че не е като в София - за супа + основно + десерт - да плаща само 4 лв...😓
А така се радвах, че няма да пращам ядене като си идва..😓

# 479
Ема тука ги храни ПлАменка, не някакви си лели готвачки

Общи условия

Активация на акаунт