НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 985
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
Настанихме вчера младежа. Не е лоша стаята. Матракът ми изглеждаше като чисто нов.
Скъпо, евтино, ще трябва да ползва обществена пералня. Просто в общежитието няма къде да се сложи пералня, абсурд. Някаква съвсем малка, преносима, също не върши работа, защото то няма и къде да ги суши тези дрехи. Разни спортни тениски панталонки може да препира, а и те съхнат бързо, но дънки и пуловери не. Ще носи веднъж седмично прането някъде из Студентски град, където му е най-удобно и така.

# 481
14 лв. е за 4 кг пране, на място се тегли на кантар. Доскоро беше 10 лв.Обиколихме поне 15 перални и цената е тази на всички.Само на една намерихме за 10 лв.,но жената каза от 01.10 цената ще е друга, но още незнае колко.И на ръка да се пере нямат тераси.

# 482
Мдааа, аз вече получих, изпрах и върнах към Студ.град 2 перални. Обаче не ми излиза сметката с куриера - работите са на кантар... Засега е без кола и да праща и получава по куриер пране е по-скъпо от 14лв на пералня. Ще си търси удобна до общежитието, и ще си пере там нещата.

# 483
И на куриерите цените доста поскъпнаха. Няма да излезе сметката да разкарваме с тях дрехи напред-назад, освен това по пералнята и сушилнята вкъщи също има разходи.

# 484
  • София
Приятели с квартира и пералня могат да се включат с услуга Дори и заплатено на по-ниски цени.Ще са доволни и двете страни Wink Докато се върти прането ,те ще ..учат Wink

# 485
  • Някъде в Европа...
Ема тука ги храни ПлАменка, не някакви си лели готвачки
Скаридка, така било, както ти обясни. Нямало да успява да се нахранва до 8 лв, така или иначе, та щял да си ползва цялата субсидия от 4 лв. като намаление 😀

# 486
  • Благоевград
И на куриерите цените доста поскъпнаха. Няма да излезе сметката да разкарваме с тях дрехи напред-назад, освен това по пералнята и сушилнята вкъщи също има разходи.
До автомат на Спиди е ниска цената до 3 кг. 2.99 лв. Същата е и от офис до автомат.

# 487
Boxnow също имаха промоция, но май свърши. 60% намаление на пратките - под 1 лв излизаше доставката до кутия.

# 488
И аз с Бокснау идвам, голямата кутия е мнооого голяма и до 20 кг, често правят промоции. Обичайната цена е 8 лева на посока.
Скрит текст:

# 489
  • Между гори и планини
Здравейте, не съм писала и чела темата от мнооого дълго време.
След дълго мислене, дали моят иска да кандидатства във Варна в Технически университет, реши че ще кандидатства само в Търново. В началото идеята беше за английска лингвистика с Международни отношения. Изкара и на матурата по английски и на кандидатстудентският изпит - 6. В последния момент, когато отиде да подава документи решил за първо желание да пише Финанси, второ - маркетинг и накрая оставил лингвистиката. Е, приеха го на първо желание. Поне си е избрал всичко сам, да не чувам - аз исках това, но ти ме накара да запиша онова.
Днес беше откриването на академичната година, дадоха студентски книжки, лични карти, запознали са се от неговата специалност колегите и от факултета.
Утре има 2 ч упражнения и толкова. То лекции не е имало 😂
В понеделник ще е в университета от сутринта до вечерта, вторник е една идея по- малко, само до следобед, сряда и четвъртък по 2 часа, петък - свободно. Но има съботи и недели с упражнения по цял ден. Ще пътува ту с автобус, ту ще си го прибираме.
Още кара шофьорски курс, но о млад шофьор не бих пуснала зимата с кола по късно и снежно да шофира.
Успех на всички!!!

# 490
  • Отвъд алеята зад шкафа
Днес в Ханой си взехме изпраните и изсушени дрехи, 12 кг х 2.00 $ за килограм. Дъщеря ми си има пералня в Милано, но в обществените мисля, че беше х 4 евро за пълна пералня, не на кг, като пералните са по-големи от стандартните къщни перални.

# 491
Доня Дафина -Черешова успех на детето ти! Моят син също е във ВТУ, но е втора година.
В общежитията там знам, че има перални в общите части. Имаше такса за ползване.
В квартирата са се събрали да си правят баница, но за пране не са се сетили. Истина е, че дневната в старата квартира беше голяма, в тази не толкова.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 20:11 от Димис

# 492
Доволен е от откриването. Оказало се, че ще бъде с доста познати в една група. Едното дете е бивш съученик от училището му до седми клас, има и приятели на приятели.
Връчили му да държи някаква змия. Тест за първокурсници биолози. Той от малък няма проблем със змиите, взел е успешно този първи изпит:laughing: Искал и по-голямата, но тя била за второкурсници.
Голямото мислене е за това какъв спорт да избере.

# 493
  • Между гори и планини
В момента в ректората тече купон с DJ, май трима. Добре изглежда, но е удобно само за тези които са в общежитията там. Търново си е доста разпръснат град, заради всички баири и хълмове. Ректоратът е на хълма срещу Царевец. Добре, че Стопанският факултет е на удобно място.
Иначе минаха студенти които връчиха покани за вечер на киното, вечер с настолни игри...
Чак на мен ми се прииска да съм на 19 и студентка.

# 494
  • София
Доня,то не в късно да се включиш Wink Е,няма да си на 19,ама поне ще знаеш как и да учиш и да купонясваш

Общи условия

Активация на акаунт