НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 45 012
  • 780
  •   1
Отговори
# 450
  • софия
При дъщерята е 4-6 евро и по евро за сушилня, като едно завъртане не е достатъчно. Поне в пералното, което е най-близо до квартирата. Там наличието на пералня е някакъв лукс (необяснимо защо) и доста местни също ползват общите перални.
Започна да си "мие" бельото 🤣

# 451
  • София
Днес е откриването на академичната година в СУ. Пожелавам на всички студенти, нови и настоящи, много успехи и дано са щастливи с това, което са избрали.

# 452
Успех и на децата в СУ:hugs: много здраве, успех и радост!

P S.Предлагам пране по 9.99 Wink

# 453
  • Стара Загора
Успех и от мен на децата от Су и всички започващи днес!
Моят имат пералня в апартамента. Но е на квартира де.
На времето във Варна нямахме пералня и ръцете ми бяха стигнали до земята да мъкна дрехи и спално бельо....докато не откриха първите частни перални. Имахме точно до квартирата....ей родих се бе! Ръцете върнаха своята дължина....ама трети курс чак хахахах

П.П моето гардже звъни...понякога, но почти нищо не споделя...набързо и това е. Ама и това е много за него, чак с баща му сме очудени. Редува ни иначе...един път на мен, един път на баща си. Ама това не в един ден...абсурд толкова да хапи от батерията на телефона си аххахах

# 454
Успешна година на всички, прекачващи днес университета! Весели колеги, добри преподаватели и лесни сесии пожелавам!
Пералня със сушилня има в квартирата. И аз като студентка бях без пералня. Обществени перални откриха много след като завърших. Мъка си беше.

# 455
Започна да си "мие" бельото 🤣
Хахаха, благодаря, че сподели! И моята го "мие" бельото Simple Smile

# 456
  • varna
Голямата ми дъщеря е в Германия, обществена пералня е 3,50 Е. Изумих се на цените в Студентски град.

# 457
На добър час на  студентите от СУ!

Изпратих и аз студент, сакото от бала леко отесняло в ръцете, добре, че инвестирахме нищо пари 😀

# 458
  • Варна
Здравейте! Върти ми се в главата, че удостоверението пред НАП за здравните осигуровки някой спомена, че може да не е преведено от заклет преводач. Аз ги преведох и се чудя дали да пробвам така.

# 459
Няма да ти откажат преведено.

# 460
  • столицата
Анет, пробвай и сподели, моля. На мен и за София са ми казвали, че някои така го носят, но от НАП Кр. село винаги ми искат превод от заклет преводач плюс пълномощно. Всеки път им се дразня като си представя къде ли се съхраняват поредното копие от  едно и също пълномощно, съдържащо доста наши лични данни.

# 461
  • Пловдив
Днес е официалното откриване на академичната година и в ПУ. След тържествената част първокурсниците ще получат студентските си книжки и ще се запознаят с новите си колеги. И понеже откриването е обявено за 11 ч. а аз съм на работа, не можах да полея вода пред моята студентка. Но други ден имат обявени лекции по-рано и ще имам тази възможност /макар и не на първия й ден в университета/.
Пожелавам здраве на всичките ни студенти! Нека имат леко следване, добри преподаватели, сила и вяра в собствените си възможности и умения! Да срещнат много добри хора в новия етап от живота си! Успех!

# 462
  • София
Успех и на студентите, започващи днес. Да са здрави и да намират време и за учене, и за забавление.

Просто чета и се чудя, как може една пералня в общежитието на сина ми да струва
$2, а в България да е 14 лв?! И това е цената след като си употребил 40 броя перални на семестър.
Може, но пък общежитията в БГ са по 120-160 лв. месечно, а тези в САЩ по 600-1500 долара.
Така че няма база за сравнение.

# 463
  • Варна
Анет, пробвай и сподели, моля. На мен и за София са ми казвали, че някои така го носят, но от НАП Кр. село винаги ми искат превод от заклет преводач плюс пълномощно. Всеки път им се дразня като си представя къде ли се съхраняват поредното копие от  едно и също пълномощно, съдържащо доста наши лични данни.
Върнаха ме за превод от заклет преводач и пълномощно . Уж за това извадиха пик и двамата , но за това удостоверение иска кеп. Реших да спестя превода, но не мина номера .

# 464
Успех на всички студенти, започващи днес!
При нас вече мина време и мога да кажа, че влезе в ритъм. Откри предимството на столовете и даже и на вечеря ходи там. Вкусно и без пари. Надявам се, че има и повече контрол над храната.
И до неговия блок има пералня, цената е 14лв. Връщат ти ги сухи и сгънати. Ще я ползва при нужда, като цяло събота и неделя пада пране и сушене, като ги донесе.
И на мен ми се вижда висока сумата, но е удобство. Освен това не е към университета или към общежитието, а си е частна фирма. Предлага на тази цена, ако искаш.
Мисля, че не е удачно да се сравнява с Америка. И миналия път зададохме въпроси за цената на образованието там, но не ни отговориха. Иначе и харесва да срита кошера.
Сина ми е спортист и имаше предложение да си подаде документите за Щатите. Не е имал желание и не е подавал. Има обаче негови приятели, тези които са на частична стипендия се върнаха след първата година. На фона на такси от порядъка на хиляди, пералнята е добър бонус.

Общи условия

Активация на акаунт