НАБОР 2006 - Студенти - 1

• 44 898
  • 780
  •   2
Отговори
# 555
Реших да проверя къде точно трябва да се отиде за подаването на документи и за целта се обадих на този телефон.
ДСП - Младост
към Регионална дирекция - София град   гр. София, р-н Студентски, ул. "Акад. Стефан Младенов" №1, бл.30   02/973-62-30   Станислава Станева
Значи изключително арогантна беше госпожата с която говорих. Още на половината изречение започна да повишава тон.
Коментарите в Гугъл за служителките отговарят абсолютно на това което получих като отношение.
Това което най-много ме подразни беше, хайде, хайде, на лекции са, пък все са наредени при нас, коридорите ни са пълни с тях.
Та след като и аз се вкарах във филма и започнах с нейния тон, реши да ми каже, че трябва само Заявление и Уверение.
Без адресна регистрация и без настанителна заповед и в блок 30

# 556
  • Пловдив
Да, отделно е, с друго заявление. Там се прилага само уверение за доходите, доколкото си спомням.

# 557
  • София
Да, отделно е, с друго заявление. Там се прилага само уверение за доходите, доколкото си спомням.

В условията за отпускане на тази помощ за отопление пише "За да получат помощ за отопление, безработните лица в трудоспособна възраст задължително трябва да са регистрирани в дирекциите „Бюро по труда“ най-малко 3 месеца преди месеца на подаване на заявлението-декларация и да не са отказвали предлаганата им работа или включване в обучения."

# 558
Моето си беше въобразило, че ще може да работи на четири часа в някой фитнес. Като си видя програмата, изпадна в шок:satisfied: Не само че няма да може да работи, а се чуди кога ще ходи на фитнес. Трябвало да си променя графици, изобщо сложна работа как ще си следва седмичната спортна програма.
За математиката и аз се притеснявам как ще я вземе, за седемте химии също. Въпреки че напоследък ми развиваше теории колко хубава наука е математиката, просто не му трябвала до момента, затова не я учил, но я харесвал:smiles:

# 559
  • Пловдив
Не е регистриран в БТ, никога не е бил. Мисля, че е обвързано отново с изучаваната специалност.
Редактирам се-върнах се да видя в системата, какво сме подали. За тази помощ е само заявление, и удостоверения за доходи. Той беше на трудов договор миналото лято и сме подали справка за дохода-в това заявление се смятат доходите 6 м. назад

# 560
Срок за тия заявления има ли?

# 561
Последно какво се разбира под това да я няма задочно специалността - да я няма в този университет, или никъде да я няма задочно.
Например геодезия в УАСГ няма задочно, но май в ЛТУ има.

# 562
  • у дома...
След това, втори семестър започна да получава стипендия, но доходът се гледа по месеца на получаване. Тоест издадоха му уверение, че през 02,03,04 не е получил нищо, през 05 е получил толкова, през 06 и 07 ще получи толкова. Изпратихме това уверение, и тъй като помощта е почти равна на неговата стипендия 190 лв, я спряха за 3 месеца. Сега, втори курс, изпратихме нови 2 уверения, отново че е записан, и едно че не е получавал м.08 и няма да получава до м.11 вкл. Очаквам нова заповед от социалните. Така със ССЕВ, всичко става с имейли и имаме следа. Имайте предвид, че идват на домашно посещение, да видят с кой съжителстват. Служител ще се свърже със студента по телефона. Освено това имат право и на помощ за отопление-тази година изплатиха 606 лв.
Дано съм ви била полезна!
Вяра, а за тази помощ за отопление отделно ли се кандидатства или със същото заявление?
Отделно. Трябва да се подадат две заявления за различните помощи.

# 563
  • София
Срок за тия заявления има ли?
За отопление сега се подават заявления, преди началото на отоплителния сезон.
За редовните студенти няма срок, когато решат, стига да са започнали следването си. Колкото по-рано, по-добре, защото се получава само занапред.

# 564

Та след като и аз се вкарах във филма и започнах с нейния тон, реши да ми каже, че трябва само Заявление и Уверение.

Уверение от университета ли? Заявление може би на място дават да се попълни. Бл. 30 в Студентски ли?

# 565

Уверение от университета ли? Заявление може би на място дават да се попълни. Бл. 30 в Студентски ли?
Уверение от университета.
Заявление на място, може и да си го изтегли, ако има къде да го разпечата.
Да, р-н Студентски, ул. "Акад. Стефан Младенов" №1, бл.30
Няма срок, подава и чака заповед дали е одобрен или не.
Ако е одобрен до двадесетина дни трябва да получи превод, това го научих от колежка, но за Хасково става въпрос.
Вече в София до там не стигнахме в разговора, че накрая и двете не се слушахме.

# 566
Много полезна информация - моят нали е арх., та ще го пратя да си пусне заявлението веднагически.
Обаче ако е в общежитие, не може / няма смисъл да получава помощи за отопление, или бъркам?

# 567
Тръгнахме да попълваме заявлението и се чудя. Какво значение има дали имаш декари земя, колко коли ....? Имам предвид , че детето не притежава тия неща,защо трябва да се пишат. Може ли някой, който вече е попълнил , да ми обясни.

# 568
  • Varna
Още една възможност
 https://www.cmfnd.org/?page_id=521

К О Н К У Р С
за
25 стипендии „Гипсън“
за студенти с високи академични постижения,
чиито семейства имат ниски материални възможности

# 569
  • София
Тръгнахме да попълваме заявлението и се чудя. Какво значение има дали имаш декари земя, колко коли ....? Имам предвид , че детето не притежава тия неща,защо трябва да се пишат. Може ли някой, който вече е попълнил , да ми обясни.
Щом не са на детето, не се пишат.

Общи условия

Активация на акаунт