Майски бебета 2026

• 16 017
  • 344
  •   1
Отговори
# 285
Там ли ще си пускате кръвни изследвания или трябва да пуснете предварително? Ако ще е там, просто на място говорете, че държите на този риск, но аз си мисля че си е включен стандартно. Аз също съм с пренатален но си направих и ФМ+БСХ, тъй като разликата е просто едно взимане на кръв и нямаше много смисъл да го пропускам Simple Smile

Или на място след ФМ, или на следващия ден в определена лаборатория. Ще попитам, ако има вариант да тестват за прееклампсия, със сигурност ще го направя. Ако няма, не ми се иска да треперя над още едни резултати, особено толкова несигурни и статистически.
Здравейте, при мен на първата фетална морфология в МЦ Марковс на място попитах дали може да я съчетаем с БХС направо на място и нямаше проблем. След ФМ ми взеха кръв в лабораторията на медицинския център и на следващия ден излязоха резултатите. В тях е включен риска от развитие на прееклампсия и след като ги изпратих на АГ ми предписа таблетки Акард за разреждане на кръвта. Честно казано не разбирам нищо от статистическите данни в резултатите, но щом в преценила ще ги пия. Комбинирания риск при мен излезе за развитие на прееклампсия преди 34 г.с. 1 към 894 и преди 37г.с. 1 към 170.

# 286
Там ли ще си пускате кръвни изследвания или трябва да пуснете предварително? Ако ще е там, просто на място говорете, че държите на този риск, но аз си мисля че си е включен стандартно. Аз също съм с пренатален но си направих и ФМ+БСХ, тъй като разликата е просто едно взимане на кръв и нямаше много смисъл да го пропускам Simple Smile

Или на място след ФМ, или на следващия ден в определена лаборатория. Ще попитам, ако има вариант да тестват за прееклампсия, със сигурност ще го направя. Ако няма, не ми се иска да треперя над още едни резултати, особено толкова несигурни и статистически.
Здравейте, при мен на първата фетална морфология в МЦ Марковс на място попитах дали може да я съчетаем с БХС направо на място и нямаше проблем. След ФМ ми взеха кръв в лабораторията на медицинския център и на следващия ден излязоха резултатите. В тях е включен риска от развитие на прееклампсия и след като ги изпратих на АГ ми предписа таблетки Акард за разреждане на кръвта. Честно казано не разбирам нищо от статистическите данни в резултатите, но щом в преценила ще ги пия. Комбинирания риск при мен излезе за развитие на прееклампсия преди 34 г.с. 1 към 894 и преди 37г.с. 1 към 170.

Вчера бях на ФМ и попитах доктора за БХС, специално за риска от развитие на преекламсия. Казах му, че съм правила пренатален тест и други статистически данни не ме интересуват, защото могат само да ме наплашат. Той беше доста скептичен и дори препоръча да не го правя. Думите му бяха "От 10 изследвани жени 10 ми светват с висок риск". Каза, че не виждал нищо рисково в мен, да си следя кръвното и това е, ако нещо друго забележа, тогава да се обадя. Дали е така не знам, но реших да му се доверя. Не съм сигурна кои точно са параметрите, по които се установява рискът, освен високото кръвно, което аз така или иначе нямам - с много ниско съм даже.

# 287
Здравейте, термина ми е в края на май 2026-та, ще може ли да ми изпратите линк за фб групата?

# 288
  • сф
здравейте,

ще съм благодарна някой да ми прати линк към фб групата.

поздрави!

# 289
Да попитам, всички ли са в тази група? Има ли по различно развитие там?

# 290
Привет, ще помоля за линк и аз Simple Smile

# 291
И аз моля за линк Simple Smile

# 292
Има линк в предходната страница. Заповядайте.

https://www.facebook.com/groups/1123776633222877/?ref=share

# 293
Здравейте, от снощи доста ме боли кръста и корема като преди цикъл. В 14г.с. пия но- шпа, отминава и после пак. Имам час за преглед за понеделник, но се притесних от тези болки. Някоя друга мама има ли подобно неразположение?

# 294
Разтяга  се матката, аз също имах такива болки 14 гс, хубаво е да се пие магнерот.

# 295
Здравейте, дами.
От третия месец насам отключих брутални мигрени, които ме навестяват почти всяка седмица за един ден мъчение. Гледам да държа възможно най-много, но боря с по половинка парацетамол преди лягане поне да успея да заспя. Някоя от вас има ли подобен симптом?
Също така днес съм в 15 г.с. И за пръв път си повърнах истински като по филмите. Малко психически ме смачква тази странна регресия, защото се появява изневиделица след няколко много добри дни и направо ми иде да плача.

# 296
Здравейте, дами.
От третия месец насам отключих брутални мигрени, които ме навестяват почти всяка седмица за един ден мъчение. Гледам да държа възможно най-много, но боря с по половинка парацетамол преди лягане поне да успея да заспя. Някоя от вас има ли подобен симптом?
Също така днес съм в 15 г.с. И за пръв път си повърнах истински като по филмите. Малко психически ме смачква тази странна регресия, защото се появява изневиделица след няколко много добри дни и направо ми иде да плача.
Имам същият проблем, когато почне да ме боли главата се опитвам да наблягам на повече вода, а за повръщането се хванах че или от определени храни ми се засилва (сладко, готвена храна с домати и чушки, най често това са ми дразнителите) или ако се преумора на работа. Даже на скоро повърнах от чай от Нар не слагам никаква захар в чая,но заради самият плод ми беше сладникав и просто стомаха ми не го одобри. От 14 седмица ми започна й кървенето от носа. Никога не съм имала слаби капиляри, но явно през бременността ми се отключиха

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 09:10 от g_t_i

# 297
Здравейте, дами.
Аз също често често още сутринта се събуждам с главоболие.
Правихме изследвания  и се установи, че имам нисък хемоглобин и хематокрит. Знам, че почти всички бременни са така, но мен удря в главата
Започнах да пия желязо и вече доста по-рядко имам главоболие.

# 298

Странно, аз съм в края на 13-та седмица и тъкмо се хвалих, че съм имала гадене само 2-3 пъти дотук, а през последните дни ми се завърна и стана ежедневие. Знам, че от силно главоболие също може да започне гадене и дори повръщане, надявам се при теб с овладяване на симптомите и това да отмине.

# 299
При мен започна в 13 седмица да ми се запушва Евстахиевата тръба за по няколко часа, ту в едното ухо ту в другото. Не се усещат като заглъхнали, но има като напрежение и пукат. Прочиствам си носа с морски спрей, но и той доста често се запушва. Някой с подобен проблем?

Общи условия

Активация на акаунт