Майски бебета 2026

• 1 779
  • 65
  •   2
Отговори
# 45
Да, с предната бременност чак след първата фетална прегледите бяха с коремен ехограф.
Явно само в моя град няма такава практика. И при двамата аг, които вече посетих, не ме прегледаха с трансвагинален ехограф. Дори в приложението еЗдраве видях в анамнезата при лекарят,  при когото се следя по ЗК, че е посочил, че ОТКАЗВАМ вагинален преглед (изобщо не ме е питал). Другият ми каза “няма смисъл от вагинален, виждам на коремния ехограф сак и жълто мехурче, засега повече не ни интересува”. Интересно ми е от мързел ли е това или действително с някаква превантивна цел? Всички посочват въпреки това, че изобщо не е опасно да се прави трансвагинален ехограф в ранна бременност.
При единия преглед иначе аг каза, че матката ми е леко назад, тоест леко обърната, чудя се може би това е причината? Всички местни майки, с които разговарям, потвърждават, че и тях не са ги преглеждали трансвагинално…

# 46
Да, с предната бременност чак след първата фетална прегледите бяха с коремен ехограф.
Явно само в моя град няма такава практика. И при двамата аг, които вече посетих, не ме прегледаха с трансвагинален ехограф. Дори в приложението еЗдраве видях в анамнезата при лекарят,  при когото се следя по ЗК, че е посочил, че ОТКАЗВАМ вагинален преглед (изобщо не ме е питал). Другият ми каза “няма смисъл от вагинален, виждам на коремния ехограф сак и жълто мехурче, засега повече не ни интересува”. Интересно ми е от мързел ли е това или действително с някаква превантивна цел? Всички посочват въпреки това, че изобщо не е опасно да се прави трансвагинален ехограф в ранна бременност.
При единия преглед иначе аг каза, че матката ми е леко назад, тоест леко обърната, чудя се може би това е причината? Всички местни майки, с които разговарям, потвърждават, че и тях не са ги преглеждали трансвагинално…
Моята матка също е обърната назад. Още с предната бременност ми обясниха, че матката обикновено е в посока на пикочния мехур, а при мен е обратно и затова и доста дълго ме гледаха с трансвагинален ехограф. Може да е въпрос на техника и коремният ехограф да им е с по-ясен образ. Успяват ли да засекат сърдечната дейност с коремен ехограф в толкова ранна бременност?

# 47
Моята матка също е обърната назад. Още с предната бременност ми обясниха, че матката обикновено е в посока на пикочния мехур, а при мен е обратно и затова и доста дълго ме гледаха с трансвагинален ехограф. Може да е въпрос на техника и коремният ехограф да им е с по-ясен образ. Успяват ли да засекат сърдечната дейност с коремен ехограф в толкова ранна бременност?
Не. В 6г.с. се вижда само това, което казах. Еикат ме в 8г.с. за установяване на плода и сърдечна дейност. Как ще дочакам - не знам.🤷🏼♀

# 48
Мен също ме дразнят с този коремен ехограф толкова рано. Аз ходих при една жена, която от 2 прегледа видя всичко, сакче, мехурче, пулс и много ме успокои. А мъжа при който уж ще се следя и е голямото светило във Варна, ме разкарва вече 4та седмица всяка сряда, защото през корема не знам какво очаква да види толкова рано … Абсурдно е

# 49
Мен също ме дразнят с този коремен ехограф толкова рано. Аз ходих при една жена, която от 2 прегледа видя всичко, сакче, мехурче, пулс и много ме успокои. А мъжа при който уж ще се следя и е голямото светило във Варна, ме разкарва вече 4та седмица всяка сряда, защото през корема не знам какво очаква да види толкова рано … Абсурдно е
Другият не е много приятен, но по спомен май и първата ми фетална правиха с него... Но е факт, че още в 6г.с. с предната ми бременност видяха и ембриона и пулса.

# 50
Здравейте, записвам се с първи преглед. Засега всичко е наред, отговаря си на 7г.с. и видяхме сърдечна дейност. Следващият преглед ще е след 3 седмици. Изписаха ми терапия за тромбофилията, която вече си бях започнала така или иначе, витамини и заради развоя на предната бременност ми забраниха почти въглехидратите 🥲 Според лекарката съм си била с неустановен гестационен диабет. Сега на два пъти имах хипоглекимични кризи и ме посъветва да регулирам кръвната захар с хранене. Странното е, че нямам никакви проблеми в периодите, в които не съм бременна. Често си правя изследвания и инсулинът и глюкозата винаги са в златната среда, но уви.

Какъв е бил развоят на предната бременност, и на мен много късно,ми откриха ГД , ограничих въглехидратите  ,но доста късно ....   някакви проблеми ли е имало заради ГД

# 51
Здравейте, записвам се с първи преглед. Засега всичко е наред, отговаря си на 7г.с. и видяхме сърдечна дейност. Следващият преглед ще е след 3 седмици. Изписаха ми терапия за тромбофилията, която вече си бях започнала така или иначе, витамини и заради развоя на предната бременност ми забраниха почти въглехидратите 🥲 Според лекарката съм си била с неустановен гестационен диабет. Сега на два пъти имах хипоглекимични кризи и ме посъветва да регулирам кръвната захар с хранене. Странното е, че нямам никакви проблеми в периодите, в които не съм бременна. Често си правя изследвания и инсулинът и глюкозата винаги са в златната среда, но уви.

Какъв е бил развоят на предната бременност, и на мен много късно,ми откриха ГД , ограничих въглехидратите  ,но доста късно ....   някакви проблеми ли е имало заради ГД
При мен не е потвърден, самата лекарка не е съвсем сигурна, че е било това, но все пак препоръча ограничаване на въглехидратите. Иначе дъщеря ми се роди естествено с нормални размери - 3250, 49см и след раждането сме следили глюкоза и инсулин и пак няма отклонения.
Иначе проблемът беше, че вдигах кръвно последната седмица преди да родя, но останах и 4 дни в болница, през които кръвното ми беше дори ниско. Така че никой не е съвсем сигурен дали е било ГД, спирането на антикоагулантите или просто страх.

# 52
Дами, какви книги ще четете? Доколкото видях и ма доста от Вас вече майки, препоръчайте нещо за бременност и отглеждане на бебе?

# 53
Това са книгите, които съм прочела до момента (с предната бременност и майчинство) и мога да препоръчам:
Какво ни чака през първата година на детето.
Петте най-важни нужди на децата в наши дни.
Порасналите деца на емоционално незрелите родители.
Всичко за съня на бебето.
Раждане с любов.
Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раждането.
Стойте до децата си.
Забравеното изкуство да възпитаваш.
Детето и ние.
Монтесори за бебето.
Книгата, която бихте искали родителите ви да бяха прочели, а децата ви ще са благодарни, че сте го направили.
Няма лоши родители.
Как да говорим така, че детето да слуша - и да го слушаме така, че да говори.
Тайната на щастливите деца.
Мързеливата майка.
Добри по душа.
Не за всичко са виновни родителите ни.
Захранване, водено от бебето.
По-здрави бебета.
Тайните на детския имунитет.

Мога да препоръчам и курсовете на "Мамо, спи ми се", купих всичките с първото детенце и ще ги използвам и с второто. Също и книгите и подкаста на Мадлен Алгафари в Сторител.

# 54
Това са книгите, които съм прочела до момента (с предната бременност и майчинство) и мога да препоръчам:
Какво ни чака през първата година на детето.
Петте най-важни нужди на децата в наши дни.
Порасналите деца на емоционално незрелите родители.
Всичко за съня на бебето.
Раждане с любов.
Докато аз и ти сме едно. От зачатието до раждането.
Стойте до децата си.
Забравеното изкуство да възпитаваш.
Детето и ние.
Монтесори за бебето.
Книгата, която бихте искали родителите ви да бяха прочели, а децата ви ще са благодарни, че сте го направили.
Няма лоши родители.
Как да говорим така, че детето да слуша - и да го слушаме така, че да говори.
Тайната на щастливите деца.
Мързеливата майка.
Добри по душа.
Не за всичко са виновни родителите ни.
Захранване, водено от бебето.
По-здрави бебета.
Тайните на детския имунитет.

Мога да препоръчам и курсовете на "Мамо, спи ми се", купих всичките с първото детенце и ще ги използвам и с второто. Също и книгите и подкаста на Мадлен Алгафари в Сторител.
Много ти благодаря! Със сигурност ще го имам предвид, чела съм само Не за всичко са виновни родителите ни, ако е същата - на Дора Прангаджийска.
Моля да споделяш и ако откриваш още полезни книги и страници.

# 55
Дами, какви книги ще четете? Доколкото видях и ма доста от Вас вече майки, препоръчайте нещо за бременност и отглеждане на бебе?

Като майка на вече две препоръчвам само и единствено книгата на Хедра за кърменето, както и всички видеа на Ася Демирева.

# 56
На мен една колежка ми подари тази на Хедра за кърменето, смятам да си я прочета. Мен днес гаденето ме сцепи, вчера си тръгнах от работа по обяд, защото не издържах. Днес с отварянето на очите наново.. даже и повърнах веднъж. Пуснах си болничен до края на седмицата от личната, а едва успях да отида на преглед. Всичко иначе е наред, ембриончето е доста пораснало от миналата седмица, чухме сърчице ( 147 удара в минута ❤) В края на другата седмица даже каза, че ще ме регистрира за ЖК, което ме изненада приятно. От там нататък болничните от него и няма да се връщам на работа 😄

# 57
В края на другата седмица даже каза, че ще ме регистрира за ЖК, което ме изненада приятно. От там нататък болничните от него и няма да се връщам на работа 😄
В коя седмица си? На мен гинеколожката ми каза,че болничния е само 90 дни и ако започна да го пускам от рано няма да имам за накрая. Има ли някакъв начин от 3ти до края да си в болничен?

# 58
Добро утро, момичета!
Не намирам съобщението си от вчера. Ще се представя отново - в края на 7 г.с. Сърдечна дейност чухме. За сега съм на преглед отново в началото на октомври. Имам ужасно сутрешно гадене и неистова умора, а вечер - силно втрисане. С цел споделяне, обмяна на опит и взаимна подкрепа по между ни, създадох затворена Фейсбук група. Оставям линк (присъединявайте се):

https://www.facebook.com/share/g/1BGuhYJ7Qm/?mibextid=wwXIfr

Поздрави и до скоро!

# 59
В края на другата седмица даже каза, че ще ме регистрира за ЖК, което ме изненада приятно. От там нататък болничните от него и няма да се връщам на работа 😄
В коя седмица си? На мен гинеколожката ми каза,че болничния е само 90 дни и ако започна да го пускам от рано няма да имам за накрая. Има ли някакъв начин от 3ти до края да си в болничен?

Сега съм в 7ма, друугия петък ще бъда края на 8 г.с Болничния е 180 дена, не 90. И да, има начин почти всички излизат от 3тия месец.
Amira вече има направена група, към която сме се присъединили, може да видиш на първата страницата в поста 😅

Общи условия

Активация на акаунт