Румъния /Тема 5/

• 11 181
  • 221
  •   1
Отговори
# 180
Разчитам на това, че днес през деня в google maps го изписваше отворено.
Мислех си през деня да звъня и да питам, ама...

EDIT:
Приключил е ремонтът:

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 23:15 от SamoDiva

# 181
Разбира се, че е условно, но принципно сектор 5 в Букурещ безопасен ли се води? Искаме да видим Парламента и базара там и четох, че този сектор е най-подходящ за нощувки. Обаче смятаме да сме пешеходци и се чудя ако позакъснеем вечерта, дали ще ни е спокойно? И като цяло този сектор добър вариант ли е за Парламента и стария град Hushed

# 182
Здравейте,има ли вече посетили базара в Букурещ -впечатления,препоръки за хотел, ресторанти?

# 183
Tiriac Collection го посетихме вчера - работи. Вдигнали са малко цената за възрастни - вече е 20лв. За деца е 6лв.

Базарът е прекрасен. Страхотно украсен. Както и целия Букурещ , де.
Тази година има и влакче (10лв), освен виенско колело.
Много интересни захарни памуци в най-различни форми правят.
Имаше диджей и доста силна музика, най-различна. Беше зареждащо.

# 184
Да, и ние бяхме вчера там. За мен 20 лв. вход за подобно изложение е дори ниска цена. Много ни хареса. Ориентирахме се с придвижването пеша от летището до изложението.

Скрит текст:
Подобна автоизложба, но в по-скромен мащаб има близо до Пловдив.
Експонатите са около 70, а входът е 20 лв. през делнични дни и 25 лв. през уикенда и по празници.
Работи всеки ден.
с. Марково, обл. Пловдив, м-ст "Исака" 44а
https://markovomuseum.bg/

На връщане взехме автобус № 100 (има обозначена спирка пред вратите на "Пристигащи", спира и пред "Заминаващи") до Piața Victoriei и оттам продължихме надолу по бул. Lascăr Catargiu, за да разгледаме сградите, иначе може да се слезе и на центъра.

Имаше кукери и мечкадари в центъра, които танцуваха за пари.

На базара ми се стори спокойно, особено като за събота. Имаше си хора, но струпванията бяха най-вече пред къщичките с храна, на останалите места беше съвсем нормално.
За виенското колело имаше дълга опашка, която вървеше доста бързо.

Радвам се, че случихме на приятно и слънчево време, но зимата не е моят сезон за пътуване.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 13:37 от SamoDiva

# 185
Момичета,предстои ми пътуване тази събота до Букурещ.Мислех си да посетим базара до Парламента и после Терме.
Имам няколко въпроса и ще се радвам да ми помогнете.Четох, че улиците около базара са затворени.Къде може да се паркира наоколо?
Относно Терме четох страхотии назад в темата.Много се надявам тази събота румънците да са тръгнали по коледни почивки.Има ли момент,в който е по-спокойно в съботния ден?
Благодаря предварително! Приемам всякакви насоки..

# 186
  • Варна
За паркирането ние ползваме подземния паркинг на Гранд хотела, но не е много близо, вижте го на картата и си преценете.
За Терме този път и аз се изплаших, бяхме там час след отварянето и трудно си намерихме шезлонги, може и да има връзка с националният им празник, който хванахме. Сякаш вечер е една идея по-спокойно, но ако сте само за ден базарът предполагам също ще искате да го видите по тъмно. Освен да сте пред Терме още преди да е отворило и за един час поне ще е по-спокойно. Купете си онлайн билети, опашката за касите беше и отвън, а фоайето е огромен хамбар, не знам дали си представяте.  Приятно изкарване!

# 187
Благодаря ви за отговора! За билети и аз си мислех да купя предварително.Все си мисля, че ще има по-бърза писта за тях.
Колкото до базара , винце и по светло може да си пийнем Simple Smile
Дано имаме късмет!

# 188
  • Варна
Да, онлайн билетите са на друга каса и се минава по-бързо.

# 189
Дайте ми идеи за тридневен престой в Букурещ с вече пораснали вече деца (на 19 и 15 години).
Нещо друго, което би им било интересно освен Термите, Парламента, коледния базар, солната мина и евентуално музея на автомобилите?
Ако се сещате за някое уютно ресторантче с традиционна храна или интересен бар.
Ще съм благодарна за всякакви препоръки.

# 190
  • In transit
Ulia, за уютен ресторант препоръчвам City Grill Covaci https://share.google/BKGSa19QKg5TgcSKj Вече два пъти хапваме там, вкусно и на прилични цени. Вътре може да гледате как майстор грила върти скарата. Намира се в стария град. От същата верига са още няколко известни ресторанта, този е единия: Restaurant Hanu' lui Manuc и се намира по диагонал на Сити грила. https://share.google/QZuUu3eeTJHKZMs9c

# 191
Дайте ми идеи за тридневен престой в Букурещ с вече пораснали вече деца (на 19 и 15 години).
Нещо друго, което би им било интересно освен Термите, Парламента, коледния базар, солната мина и евентуално музея на автомобилите?
Ако се сещате за някое уютно ресторантче с традиционна храна или интересен бар.
Ще съм благодарна за всякакви препоръки.

Има музей на рекордите (Muzeul Recordurilor Românești, Strada Parfumilui 25), Румънското село, тур в библиотеката в делничен ден, зоологическата.

Моята дъщеря също е на 19 г. и много й хареса в дворец Cotroceni, но все пак е индивидуално.

Сега в събота в уличката с цветните чадъри имаше дневно техно парти със свободен вход.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 19:40 от SamoDiva

# 192
Природонаучният музей също е много интересен.

# 193
Като идея Hard Rock Cafe Bucharest - не сме ходили там.
В google maps може да разгледате снимки, както и работното време, че е малко странно.
https://cafe.hardrock.com/

Linea (rooftop restaurant) Strada Lipscani 17

За сладкарница Casa Capșa Calea Victoriei 36 съм писала, мисля, лични впечатления.

Задължително гевреци с пълнеж - LUCA kovrigi Strada Gabroveni 61

# 194
  • Варна
Терме  са си страхотни , но да се акцентира токова много и да си причиняваме неудобства не си струва и то при наличие у нас на прекрасни СПА комплекси със страхотни горещи мин.води . Сещам се за Аквахаус в СвСв. Константин и Елена с поне 15 басейна , джакузита , сауни , храна и напитки и още СПА комплекси в Кранево , Хисар , Велинград .....................много от тях зимата пълни с румънци , ама нали все пак и  '' г__ път да види''

Общи условия

Активация на акаунт