КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 13 171
  • 547
  •   6
Отговори
# 540
Фшо, честит да е Никито!
Здраве и успех желая!
Където и по света  да са
децатата ни да са живи и здрави!

# 541
  • в сърцата на любимите ми хора
Честита прекрасна възраст на Никола младши. Жив, здрав, успешен и благословен да е.

# 542
Фло, честито да е момчето ви, здраве и много късмет в живота!
Скапвам се от работа, затова съм и толкова телеграфна.
Прегръдка за всички!

# 543
Честит рожден ден на бабин Убавец Ники! Нека животът му да бъде изпълнен с радост, усмивки и много прекрасни моменти. Пожелавам му здраве, късмет и безкрайно щастие! Да е гордост за тези, които обича и го обичат!

# 544
  • София
Този път минавам набързо.
Огромно благодаря за сърдечните пожелания към Бабин Убавец, с трите еднакви имена като на деди. GrinningОт ранни зори е на лекции, предстои да се обадя и да го поздравя. Ще предам и вашите поздрави! Hug
Преди 19 години все се молех - бабино момченце, почакай да ми свалят гипса и тогава ела на белия свят. Чу ме внучето и търпеливо ме изчака. GrinningСвалиха ми гипса на 22.септември. Роди се призори на 24. Вечерта събрахме у дома дузина приятели и яко почерпихме за първородния. Та физиотерапия ли, лечебна физкултура ли и разни други тем подобни? Нищо такова! Баба не ходеше, а летеше! Само след няколко дни се издокарах в бял костюм и с балетна стъпка и чупка в кръста посрещнахме внучето! Еееех, спомени, спомени. Все едно, че беше вчера...
РАНЕЛА, начинаещата група ще започне на 6 или на 13. октомври. Имам още нещо да уточня. Темите са съобразени с хората на 60+ - Стрес и стратегии за справяне, Сън и здраве, Емоционална интелигентност, Психосоматика, Оптимизъм и благополучие, Деменция, Алцхаймер, Упражнениян за подобряване на паметта,Здравословен егоизъм, Депресия, Взаимоотношения в късна зряла възраст - секс и любов. и още, и още, да не изброявам целия репертуар. Денят, часът и мястото на срещата са:  всеки понеделник от 14.00 до 16.00 в студентските общежития до Хотел Плиска - блока на Философския факултет. Извоювах зала на първия етаж, за да избегнем стълбите. Мястото е много комуникативно - всички превозни средства, които спират на Плиска, а там спират всички рейсове и тролейбуси. Пропуснах да кажа, че за начинаещата група лекциите са безплатни. Всички са добре дошли!  И пак се развихрих, и пак много говорих. Grinning
Изчезвам. После пак ще намина! Hug

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 17:18 от Flo 51

# 545
  • София
Честит рожден ден на Бабиния Хубавец Ники!
Да му е лесно следването, да успява във всичко.
Фло,  чета за бързото оправяне на счупения крак, но няма кой и как да връчи на Пл. поредното внуче.
Пастърма съм правила с осоляване като Фрау Дана и после я окачвах на балкона. На 12 ет. си е студено и ветровито. Но от 2 г. има нашествие от гълъби и я кълват. Съответно я изхвърлям - няма как да я ядем. А и в Лидл редовно има прИмоции на пастърми и филе Елена. Реших, че е по-добре да си хапна свинското/пилешко/ филе прясно с гъби и други благинки.
Преди години мах ЛС с рецепти за зимни благинки от Тутулина. Ще го потърся и ще го сложа.

# 546
  • София
Фло,честит рожден ден на Никола! Да е здрав и успешен,да му върви в учението и младежкия живот!
 Аз бързам да се обадя,за да не се чудите къде съм. Вчера много ходих,а бях със затворени обувки и се прибрах като пребита.Сутрин ми е студено със сандали,а през деня обувките ми тежат.макар и леки балеринки.Имам съмнение,че и някакъв вирус ме беше полазил,защото ме побиваха тръпки и заспах като пияница на дивана.По някое време се събудих и едва се добрах до леглото.Днес си останах да се лекувам.Снощи се прибрах с червени чушки и домати,та сега се занимавам с тях.Правя разядка със сирене и кетчуп за буркани.Бързам да приключа,че утре пак ще излизам.
  За Луковит аз и Мая ще сме в двойна стая.
  Нещо мислех да напиша,но сега не се сещам.
  Хубава вечер на всички!

# 547
Фло,  поздрави за порасналото ви момче - да е жив и здрав, да успява във всичко, да е щастлив и много радост и поводи за гордост да ви носи Flowers Four Leaf Clover

Справихме се успешно с днешните задачки - чушките са изпечени и прибрани, спретнах един разкошен сладкиш със смокини.
Скрит текст:

След процедурите се наложи да ходим до село, че виното много силно вряло и съборило тубите, с които беше затиснато. Бабата уж искаше 5 кг чушки да си ги пече. Купихме един кашон с идеята да й оставим колкото иска и другите да си ги обработим. Е, познайте - каза "Ами изпечете ми ги и ми ги донесете". Поупражнявахме се в носене напред-назад. Иначе сме "Майче, много те обичам" ...
За пастърмата - ММ я приготвя като прави разтвор от вода и сол ( на 1 л вода слага 90 г сол), в който накисва нарязаното на ленти месо (дебели около 2 см). Това престоява в хладилник 24 часа, изважда го, подсушава месото, овалва в подправки и закача за сушене на проветриво място - обикновено остъкления балкон. Трябва времето да е студено, за да няма мухи. Ще опитаме сушене в сушилката по метода на Фрау Данна.

Спокойна вечер и лека нощ от мен!

Общи условия

Активация на акаунт