КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 12 608
  • 520
  •   3
Отговори
# 495
Добро утро, баболини!
Починах три дни и днес отново на работа.
Снощи гледах до късно филм. Познайте как станах днес Simple Smile

Тану,
Голяма терапия е подготовката на стадидите Simple Smile

Merian,
Защо вече не пишеш от метрото Simple Smile

Хубав, слънчев и спокоен ден пожелавам.
Днес е първия есенен ден Simple Smile

# 496
  • София
Добро утро от метрото!
Хайде ставайте, прекрасен ден ни чака!
Имахме страхотни 3 дни в Русе! Единия ден направих към 20000 крачки.
Отново благодаря на Касс и съпруг, че ни отделиха време, а мен ме качиха на телевизионната кула, за да разгледам града от високо!
Хареса ми реката, Екомузея, децата бяха във възторг от него. На връщане си напазарувахме край пътя плодове и зеленчуци, та си създадохме работа снощи. Днес ще почивам от физическа дейност.
Виждам, че и другите пътешественици са изкарали чудесно. Едно земетресение не може да ни стресне, нали?
Тони, оздравя ли щерката? Ениса, внука оправя ли се?
Айше, ученика не е много ентусиазиран, а?
Радвам се, че сте имали хубава среща у Жана, другия път ще се постарая да присъствам.
Желая ви слънчев ден!

# 497
  • Вила Великула
Добро утро, момичета. Вече е есен, но синоптиците ни обещават още няколко хубави дни.
Моята програма за днес е ясна - отивам в офиса. В къщи също ме чака страшно много работа. Трябва да се стегна и да подредя доста вещи - като цяло лято докато си бях тук съм чистила само като лисицата с опашката - шкафове и гардероби имат нужда също от внимание. Имам да изхвърлям доста неща, особено от стаята на Вики. Но....кога ли ще намеря време и за това. Градината ми плаче за почистване-тревата е завзела двора. Моркови и лук не съм извадила още - не се и виждат от трева.
Но....сега ще се наглася като градска мацка и отивам да работя.
Много усмивки на всички.

# 498
Честита есен!
Много усмивки, здраве и
добро настроение през
новия сезон.
Тръгвам на кафе с приятелка,
с която не сме се виждали
тази година. Битовизмите за
лошото време.Все още е лято!

# 499

"Обичайте живота, защото е единственият подарък, който не можете да получите два пъти!"

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Ето го и първото есенно кафе. Да е топла, плодородна, спокойна и красива за всеки от нас започващата есен Flowers Maple LeafFlowers HerbFlowers MushroomFlowers Jack O LanternFlowers ChiliFlowers AppleFlowers EggplantFlowers GrapesFlowers Tangerine
Пътешественичките благополучно се завърнаха, изпълнени и заредени с хубави емоции.
Мериан, имаш късмет, че са те качили на телевизионната кула. Отдавна затвориха сладкарницата, защото нямало авариен изход. Наистина няма стълби за слизане, а само асансьор. Но как се слиза по стълби от 120 м, където е сладкарницата. Гледката е наистина невероятна, имала съм възможност да пия кафе и др. там в доброто старо време. А ММ е участвал в строителството й в началото на трудовия си път.
Ранелла, много красиви терлички си изплела. Да не би да очакваш принцеса?
Тану, ние също имаме безсеменно грозде - суша цели зърна без проблем. Изискват малко повече време за сушене, но си стават страхотни стафиди. Самите зърна не са едри и добре се изсушават. Когато са готови пак са леко мекички. Съхранявам ги в стъклени буркани, задължително със салфетка под капачката - тя обира влагата и не позволява да мухлясат. Имам още от миналото лято.
Тони, Ениса, как са младежите - оздравяват ли? Това лято вирусите нямат край - непрекъснато се модифицират и щъкат за радост на фармацевтите.
Айша, наистина е голям помощник Роби - откакто го имаме почти забравих голямата прахосмукачка. Ползвам я за трудно достъпни места и  паяджини.
Ние приключихме и с ябълките. Днес имаме да обработваме пипер, който купихме заедно с доматите. Ще накълцам за готвене във фризера и другия ще изпека на чушкопек пак за фризера. Следобед съм на физиотерапия.

Хубав и спокоен ден баболинки Heart

П.П. Пипи, Белла, бързописки - изпреварихте ме докато се приготвя.

# 500
  • София
Макавели, грешно съм се изразила, качиха ме не горе на кулата, а на високото пред нея. Хубаво се виждаше чак до Румъния. И да не забравя да ви похваля, че нито един комар не ни ухапа, а в София ме направиха на решето комарите. Явно кмета е взел сериозни мерки за овладяване на популацията им! Приятно бях изненадана.

# 501
  • някъде другаде
Добро утро!
Снощи се прибрах много късно , но станах , че ходих до Луковит да си пусна изследвания. Сега ще съм до обяд на работа и след обяд ще почивам. Довечера съм на Тетевен на концерт.
Екскурзията беше много хубава.Видяхме много красиви места.
Теди вече е добре , но все още кашля.
Мамси , ходим с Витоша транс. Те тръгват от Ботевград и София.
Хубав ден , баболини.

# 502
  • в сърцата на любимите ми хора
След две перални да поседна да допия кафето и да видя какви сте ги свършили.
ТОНИ, да не питам дали си доволна от тази агенция - щом толкова често я ползваш. А довечера какво ще слушате?
МАКАВЕЛИ, в сушилня ли правиш стафидите? Нямам сушилня и се чудя дали ще станат във фурната?
АИША, горкото първолаче ☹️. Като знам какво го чака, наистина не е за завиждане. С Алекс също беше голяма мъка, още повече, че той и българския все още не беше научил добре. А най-голямата мъка беше за майка му, защото учеше непрекъснато заедно с него. Че и досега 🤔. За самата система - дори не ми се коментира🥱.
Болничките оздравяха ли? Еми завъди малко хрема покрай морето, ама то не може да се киснеш по цял ден във водата, после малко ветрец и хоп - сополите са налице.
Днес Най-после трябва да сготвя нещо, но не
мога да измисля какво. Хладилникът и той изпразнен и трябва да ходя да пазарувам. Задачки-закачки. Оставям ви с пожелание за хубаво време и спокойствие.

# 503
И от мен добър ден и пожелания за красива есен в пряк и преносен смисъл!
Минаха и тези празници. Чета, че  някои са били на пътешествия, други берат ябълки и грозде, сушат стафиди, трети въртят перални, прахосмукачки и черпаци, а някои са с болни около себе си.  Като цяло не ви е било скучно. А аз си пролежах и проспах последните 2 дни. Но сега започва моята стара песен, на нов глас.
Айша, много добре знам защо се случва това с частните уроци.
Скрит текст:
Някои деца не смогват да научат в училище. Пример миналогодишната ми първолачка и сегашна второкласничка не смогва на темпото на госпожата. Тя за 35 мин. иска да направят безумен обем работа. Отделно безумно големи домашни. Ако детето  не беше идвало, нямаше да се научи да чете и пише. Други родители нямат време да се занимават, трети искат, но не са компетентни и така за такива като мен има много работа. Учебната програма е много натоварена. Материалът не е лек, няма часове за затвърдяване и се препуска през него.  Кой разбрал, разбрал , кой не е - да е разбрал. Отделно има и доста учители, които не стават за тази работа.   Това се случва. Да не мислите, че много искам всеки ден от 13, 30 до 18, 00 да работя?! Ами не, но пък смятам, че съм полезна и на тези деца, и на себе си. 
Все пак, не се стряскайте! Нашите внучета са умнички и ще се справят.
На всички вас пожелавам хубав ден!

# 504
  • София
За съжаление е така, но когато аз бях ученичка не помня да са ходели на уроци мои съученици. Справяхме се сами, чак за университета се записах някакви курсове, но не бяха частни уроци.
Много са натоварени децата и със странични занимания. Тази година внучката ми ще посещава 2 пъти седмично плуване, английски и киск бокс и веднъж катерене. Правилно четете, всеки ден от седмицата ще бъде на допълнителни занимания плюс девет часовия ден в училище. Накрая ще заспива права.

# 505
Мамси, суша в сушилня стафидите. Не съм опитвала във фурна.
Сушилнята обаче е нещо много удобно, а не е скъпа. Нашата е Мулинекс, но понякога пускат на Кауфланд в промоции. Първо я купихме за да си сушим червен пипер. Докато мама беше жива, тя ми даваше готов. Гледаше си чушки в градината и ги оползотворяваше до последно. След това аз исках да продължа да ползвам истински червен пипер за подправка и си взехме сушилнята. Само за сведение от моя опит - 1 кг млян червен пипер става от 14-15 кг пресни червени чушки. Ние сушим толкова на сезон, защото даваме и на снахите - да знаят с какво готвят.
Освен пипер в сушилката сушим стафиди, праскови, кайсии (когато има), ябълки, смокини, сини сливи. Опитах с подправки - става, но тях предпочитам да накълцам и замразя във фризера.
За вечеря съм намислила да изпека смесено кисело и прясно зеле с мръвка - като се върна от процедурата.

# 506
  • в сърцата на любимите ми хора
Благодаря, МАКАВЕЛИ, за подробната информация. Явно ще трябва да се купува сушилня. Ще върши добра работа.

# 507
Аз в сушилнята си правя пастърма. Много съм доволна, много по- добра ми се получава от купената. А и знам какво ям. Ние не сме по плодовете. Идеята за червен пипер много ми хареса, не съм се сещала, признавам си. Благодаря, Макавели!

# 508
За червен пипер чушките се режат на лентички по около 1-2 милиметра по дължината на чушката. Като изсъхнат се натрошават и се мелят в кафемашинка или чопър. Аз съхранявам готовия червен пипер в хладилника.
При сушенето разменям периодично местата на тавите, за да стане равномерно сушене едновременно за всички тави.

# 509
Макавели,
Аз станах баба преди 3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт