КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 17 668
  • 704
  •   1
Отговори
# 690
  • някъде другаде
Да се обадя.
Студено ми е и съм пуснала климатика.
Кас , добре се справяш , нищо , че не чистиш цялата къща за един ден. Сега имаш време , не се преуморявай.
Яжка , харесаха ми полезните мисли.
Хубава вечер , баболини.

# 691
  • Вила Великула
Честит рожден ден на Алекс. Да е здрав, да балансира с успех между спорта и училището.
Дидия, честит да е Драго. Да е много здрав и дълги години да вървите рамо до рамо.
Аз се прибрах преди малко от работа. Набързо направих яйца на очи, нарязах градински домат,  малко сирене и готова бързата вечеря.

# 692
ФрауДанна, честито хриситянче!

Мамси, честит рожден ден на Алекс!

Диди, честит рожден ден на твоето другарче!

# 693
  • София
Добър вечер, дружки!
Ние с АЙША сме готови за китайския, а другите какво ще кажете? За кой ден? За 6. понеделник или за 7.вторник? Може би работещите да се изкажат в кой ден и от колко часа. Ние, степендиантките, ще се съобразим с тях.
ФРАУ ДАНА, пожелавам ти успешен първи работен ден на новото място! По стар обичай ти поливам вода, та да ти е леко на работата! Ще чакам да споделиш първите впечатления. Дано имаш късмет да попаднеш в добър колекти, с разбрани шефове.
БОРЯНЧИЦЕ, днес счупи всички рекорди. забърка две чудесни торти и написа километричен пост. Браво на теб! Много, ама много  ти се радвам, като зачервиш гребена. Знам, че не си падаш по похвалите, но на мен така ми се искаше. Напираше ми отвътре! Grinning
РАНЕЛА, не съм чула да са устроили посрещане на Ружди. А би трябвало... Взе ли решението или още го обмисляш?
КРАСИВА БЕЛЛА, приемаш ли комсомолското поръчение да си наш кОлтурномасовик? Нищо не каза.
МАМСИ, поздравления за татко Свен! У нас Елиа се заформя като сладкаря на семейството - прави опити - торти и мъфини. За сега толкова. Получават й се.
ЯЖКА, добри съвети, стига да се прилагат!
Днес отново имам две случки, които ми се иска да споделя с вас. Е как пък все на мен ми се случват такива неща? Те ли ме търсят или аз си ги намирам??? Май аз си ги намирам. Днес ми беше ден за агитация - мотото беше: Да увеличим населението на България! Преди обяд чаках на опашка пред Спиди. Дойде майка с много красива бебешка количка. Вътре, отметнало ръчички , спеше ангелче - красота. Подхванах разговор с майчето. Похвалих количката и направих прогноза, че поне три бебета може да изгледа с нея. Тя първоначално се дърпаше, стара била ( на 29 ), нямало кой да помага - бабите все още работели. Аз не се отказвах, реших да не се предам без бой. Привеждах примери, носих вода от девет кладенци, обясних, че следващите се гледат с по-малко средства. В един момент полека лека започна да се съгласява. Финалните думи бяха - мъжът ми е готов. И той същото ми говори. Сега остава аз да се съглася. Обещах й подарък - вълшебните кремчета. Много ми се иска да съм успяла с агитацията. А щом и с мъжът й сме в един отбор, може след време да я видя с ново бебе в количката. Живее в близост до нас.
Другия случай беше по-труден. Жена на 42, с поотраснало дете, на 11 и едно мъртвородено дете, преди няколко месеца. В осмия месец. Отидох до бензиностанция да заредя бензин. Нямаше хора. И започнахме разговор за зъби, за венци, за бременност. И така разбрах какво я е сполетяло. Интересно, че ме попита директно - мислите ли, че съм стара и не бива да правя повече опити? Само едно изречение й казах - навремето свекърви и снахи са раждали едновременно. Само да знаете как се усмихна и каза - и майка ми така ми казва. Ще ви послушам. Поиска ми телефона. Дадох й визитка. Обеща да ми се обади, когато чудото се случи. Едно съвсем непознато момиче. Запалих свещичка пред иконата на Богородица и се помолих за нея. Да бъде!
Все още не ми се спи. Ще почета книжка. Днес поработих, после с приятелка бяхме в сладкарница Неделя. Е хубави са им тортичките. Напоследък изневерих на Плодовата пита и се пристрастих към Френската целувка.

# 694
  • София
Днес е починал един от колегите ми.По-млад от мен,смени си тазобедрена става,после пребори рака.Беше добре и изведнъж рухна.За два дни си отиде.Добре,че ми доведоха малката внучка,та вечерта ми мина по-лесно.Решавахме задачи,че се притеснявах дали е изостанала,в Германия напредват по-бавно.И понеже се забавиха да си я вземат,редихме пъзели,рисувахме и чак сега се явявам тук.
   За срещата,не знам.Дано не съвпадне с погребението.
   Лека нощ!

# 695
Я да ви изненадам с втора публикация днес ....
Заспах рано, събудих се и ви изчетох, но пак ми се замрежиха очичките, та да видим до къде ще съм с писането...

Поздрав за рождениците -
Честит рожден ден на чаровника Алекс!
Да покорява върховете в науката и спорта, а защо не - и сърцата на девойките около него !
С лекота да постига мечтите си за радост на близките му хора!

Честит рожден ден на Дидиния съпруг!
Да е жив и здрав и да се радва на успехите на  деца и внуци, а Дидиа да се гордее с него!

Относно предложението за среща -
и този път котка ми мина пътя... няма да съм в София другата седмица.

Яжка, съжалявам за колегата...
Да е светъл пътя.н душата му...

И на мен ми е студено, Тони.
Особено вечер и когато няма слънце.
Тази вечер официално, както казваше Гъбчето ,  още преди осем бях в леглото. Като се постоплих и се отпуснах и съм отмъркала.
Не остана, стягам багажа да понагрея старите кокали...

Иначе с Чарли сме добре, кой питаше за него. Голяма сме комбина - той се съобразява с мен, аз - с него и си живуркаме в мир и сговор.

Пак съм пред заспиване...
Да публикувам, докато още е днес.
Лека нощ и сладки сънища!

# 696
  • някъде другаде
Добро утро!
Яжке , да почива в мир колегата ти. Да е светлина на душата му.
Ей , Фло , та ти си една истинска кръстница - вълшебница. Ти си родена да твориш добрини. За това си станала и лекар за да помагаш на хората.
Ранела , вчера в обедните новини дадоха , че се прибира Ружди. Имаше някакви хора на летището  , но грандиозно посрещане нямаше.
Фрау Дана , успех на новата работа. Да попаднеш на добри колеги.
Пипи , защо си е причинила това Радостина? Снощи като я гледах , видях , как и се е съсипала кожата на лицето. Отслабнала е , как да се справя с тези тежки игри? Калина е момичето от нашето село , но тя отпадна.
Днес обикновен работен ден. Хубав да ви е.

# 697
Добро утро, баболини!

Аз съм ЗА градска среща, ама ако може след 12ти. На 06ти не мога, на 8ми пътувам. Но както решите.

Фло, не съм решила за работата. Предстои ми сериозен разговор и от него ще зависи решението ми. Ще ти разкажа като се видим. Или ще ти пиша, ако може.

За Ружди... Да е здрав и да има още много успехи. Силен е.

Слушам за единствените двама корумпирани служители у нас Simple Smile и Роби Уилямс.

А колко бързо застудя... От летните дрехи извадих зимни. Преходните останаха прибрани.

Хубав ден пожелавам!
Да го изпълним с положителни емоции!

Светъл път на колегата, Яжка...

# 698
  • София
Добро утро от метрото!
Яжке, лек му път на твоя колега! Много хора си отиват последните години, почти всеки месец ми се налага да изтривам имена от телефонния указател на починали приятели, съученици, бивши колеги. Потискащо е!
Фло, добър човек си ти! Дори на непознат ще подадеш ръка за помощ, гордея се, че те познавам!
Клечке, ще ни липсваш на срещата.
За датата нямам претенции, само за часа, аз мога към 17:00 да се явя на сбор.
Дана, успех!
Да ви е хубав деня, засякохме се с Ранела!

# 699

Октомври е топлата въздишка на есента, която отваря сърцата на хризантемите.
Октомври е шепа кестени в джоба, сочна ябълка, тръпчива дюля, забравен кехлибарен гердан на лозницата...
Октомври е онзи кратък миг, в който отронилото се листо погалва почти без звук земята.

ОКТОМВРИ Е ВРЕМЕ ЗА ОЩЕ ЛЮБОВ
Бежови джинси нахлузва октомври.
В негова чест вън дъждецът ръми.
В този омайващо есенен вторник
искаме просто
да бъдем сами.
Нищо не трябва . И нищо не липсва.
Знае го цялото земно кълбо,
щом календарът септември отписва ,
октомври е време за още любов.
Добромир Банев

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

С тихи стъпки есента бавно и сигурно пристъпва - нека новия месец ни донесе само хубави емоции и преживявания Flowers HerbFlowers Maple LeafFlowers Fallen Leaf
На любителите на горещата и ароматна кафе-напитка (като мен) - приятно кафепиене, а останалите - направете си топло чайче, сок, фреш - кой каквото му е на сърце.
Фрау Данна,  успешно начало и удовлетвореност на новата работа!
Ениса, довършвай макиажа и утре смело напред - наслаждавай се на срещата и общуването с колегите. Началниците затова са такива - да мелят брашно и набиват канчета. Е, понякога има и похвали за добре свършена работа - силно се надявам, че това ще ти се случи.
Клечи, много се радвам, че те "виждам" - пиши така, по-честичко. Къде ще ползваш топлото слънчице?
Фло, ти си толкова отворен човек, че ставаш за фея - добра орисница си. И на мен често ми се случва докато чакам някъде да се заговарям с хората. Не ми харесва когато всеки мълчи, забил поглед в земята. Понякога в такива разговори научаваш полезни неща. Пък и като че ли така се затворихме в себе си, че отвикнахме да общуваме.
Яжка, светъл да е пътя на колегата ти! Никой не знае къде е "драсната" чертичката му - важното е докато сме тук да имаме смислен и достоен живот.
Ние вчера купихме камби, карфиол и целина. Днес са наред морковите и съм готова за царската трушия. С това ще приключим със зимнината. Остава само зелето - то е след 10 ноември.

Хубав и спокоен ден баболинки - обличайте топлите дрешки Heart и

П.П. Ако днес се постараем повече може и до края на деня да сме в нова къщичка Simple Smile

# 700
Приятно кафепиене, баболини!
Аз вече две кафета изпих, а още не съм измерила кръвното, но се чувствам добре след тях, дадоха ми тонус.
Фрау, успешно и ползотворно ново начало днес!
И друго ми се пише, но сега нямам повече време. Само мятам палци и така общувам. Да си знаете! Heart
Хубав ден на всички!

# 701
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро!
ЯЖКА, светъл път на колегата ти. Дано е на едно по-добро място.
МАКАВЕЛИ, днес и аз мисля да направя царската трушийка - много се тачи в нашето семейство. Зеле тази година няма да слагам. До нас има магазин, в който предлагат готово и е много хубаво. Ще се възползвам, то колко ли зеле ми трябва - 2-3 зелки най-много.
КЛЕЧИ, събирай последни слънчеви ласки, зареждай батериите за зимата и
да си изкараш много хубаво.
ФЛО, ти намираш винаги подходящите думи за всеки. Това го могат само добрите хора 🤗
РАНЕЛЛА, пожелавам ти да вземеш най-доброто решение за теб. Претегли плюсовете и минусите и стреляй смело!
ФРАУ ДАННА, късмет и
разбрани колеги на
новото работно място.
Снощи беше една весела и запомняща се
вечер. В ресторанта
имаше още 9 рожденика (в Хепи ги поздравяват с
песен). Алекс не пожела
поздрав - голям бил за
такива неща 🙂.
Сметнахме, че
рождениците са
зачевани покрай Коледа
и Нова година. Все празници за любов❤️
ТЕТКА, изпревари ме 🤗. Спокоен да е денят ти.

# 702
Добро да е утрото, хубав да ни е деня и новия месец!
Идвам и аз да ударя едно рамо,  да съборим старата къщичка и преди да съм заминала да се нанесем в нова.

Макавели, от много години, по много пъти в годината ходя в Турция, все по на юг. На сърце ми е Мармарис, но от  след коронавируса ходя в Анталия, в най - южната и част, в Алания - там е най - топло във времето, в което ходя - късна пролет и ранна есен, а и най по моя джоб. Да ми е още по по джоба пътувам 20 - тина часа с автобус, отсядам в най - евтини хотели, но пък за сметка на това ходя за по две седмици няколко пъти в годината . Имам нужда - солената вода, топлината и УВ лъчите много ми помагат на проблемните кокаляци.  Та вместо да мажа туй- онуй ходя на море и ходя на спорт...
От 2-3 години открих Египет, там е най - солената вода, целогодишно става за плаж, но не е съвсем моето,  Турция си ми е на сърце.

Много се разприказвах.
Я кое време стана, задачки - закачки си имам, макар, че не ви се вярва к'во толкова правя.

Едно местенце и за мен ще оставите в новата ни къщичка, нали ?

Тетка, прегръдка момиче.
Все добре да си, а кръвното да си гледа работата...

Мамси, и за теб и твоите дечица прегръдки!

Чета, че Фрау Данна ще почва нова работа - на късмет да и е и по вода да и върви!

А днес освен ден на кафето е и ден на възрастните хора, и ден на музиката,  и някакъв църковен празник, но по църковните дела не съм много компетентна.
Възрастни сме, но това не ни пречи да ни минават дните с музика и усмивка, аз поне така ги правя. Слагам слушалките и надувам Imagine Dragons, новите ми фаворити, които въртя от лятото. И знаете ли кой ме запали по тях, деветгодишния ми внук, до преди няколко месеца дори не ги бях чувала, а сега знам почти всичките им песни и като дойде Роско на гости двамата пеем с пълен глас - дует баба и внуче. Не само пеем ами и танцуваме двамата, шоу голямо сме, дори и кучето някой път включваме в танците.

Наистина много се разприказвах.
Хубав ден, дами
Да ви е хубав месеца, да ви е топло на сърцето и усмихнато лицето.

П.п Поздрави за вас от мен и Чарли
https://youtu.be/W0DM5lcj6mw?si=AeR8bOch3V512Eum

Голямо изкушение е да споделя с вас всичките си любими песни -
https://youtu.be/GtEvysh1654?si=iLCGHP10tQxBorP9

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 12:52 от Важна клечка

# 703
  • София
Привет, красавици! И на 30, и на повече по две - все красавици...Stuck Out Tongue Winking Eye
Освен Световен ден на кафето, днес е и Международен ден на възрастните хора. Живеем на най-застаряващия континент в света. Аз тук възрастни хора не виждам, все сме готини, с блясък в очите и все още с мечти в душите. GrinningМного важно е не толкова как изглеждаме, а как се чувстваме. За това трябва да се погрижим сами - срещи, купони, театри, екскурзии, общуване. На нашата възраст социалните контакти са от огромно значение за поддържане на тонуса и зареждане на батериите.
Отивам да уважа кафето, после пак ще пиша.

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 10:47 от Flo 51

# 704
  • Вила Великула
Вече станало Добър ден, докато стигна до вас. Днес дало защото е началото на месеца, но всички клиенти полудяха. Ос сутринта в 8,00 започнаха с исканията си. Направо изпуших от напрежение.
Дано да се кротнат вече, но не....продължават. Пииша вече доста време и не мога да завърша.
Клечи, чувала съм я групата, харесват ми песните им, но не знаех как се казват. Благодаря за пояснението. Ще си ги послушам с удоволствие.
Яжка, жалко за колегата ти. Съболезнования.
Този път съм кратка, че и това ще се загуби докато публикувам.

Общи условия

Активация на акаунт