КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 17 151
  • 687
  •   6
Отговори
# 675
Да е честит и да расте здрав, силен, умен и щастлив Алекс!
Дидия, честит рожден ден и на твоето другарче! Да се сбъднат пожеланията ти!

# 676
  • София
Прекрасно начало на днешния ден! В къщичката ни пак е празнично!

ЧЕСТИТ 13-ТИ РОЖДЕН ДЕН, АЛЕКС! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА СЕМЕЙСТВОТО! БЪДИ ЗДРАВ И МЕЧТАЙ! ЗНАМ МЕЧТАТА ТИ И СИЛНО ПОЖЕЛАВАМ ДА Я СБЪДНЕШ, КОГАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕТО! УСПЕХИ В УЧЕНИЕТО И В СПОРТА! ХУБАВ ПРАЗНИК!

ДИДИА, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И У ВАС! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ТВОЕТО МОМЧЕ. ДА СТЕ ЗАЕДНО ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ, ДА СТЕ СИ ПОДКРЕПА, ДА СА СПОКОЙНИ БЪДНИТЕ ГОДИНИ! НАЛИВАЙ ЧАШИТЕ И НАЗДРАВЕ!

# 677
  • някъде другаде
Мамси , честит рожден ден на Алекс. Здрав и щастлив да расте.  Пожелавам му много успехи в училище и спорта.
Дидия , здрав и щастлив да е и ТМ. Дълги години да се подкрепяте.

# 678
  • София
Честит рожден на Алекс! С лекота да сбъдва мечтите си и да е здрав!
Да е честит Дидиния мъж! Здраве и късмет да го съпровождат!
Ранела, дано вземеш най-доброто решение относно работата ти!
Навремето баба ми правеше сладко от зелени смокини. Помня, че се слагаше варова вода и беше сложно, много пъти се сменяше водата. Но после ставаше уникално вкусно!
С Тони се побутнахме на входа, но давам път на младите!

# 679

Честито на големия рожденик, здраве и дълголетие, споделени хубави моменти!

# 680
Добър ден, добутах се до вас най-после.
Дана, честито християнче, здраве и Божия закрила,  много да ви радва!
Мамси, поздравления за Алекс, да е здрав и успешен във всичко, с което се захване!
Дидия, здраве, дълголетие и спокойствие пожелавам на ТМ. Радвайте се един на друг и на всички около вас, прекрасно семейството сте. И наздраве довечера!
Май ви хванах всички празнуващи, ако има и други, да се чувстват поздравени!
Аз след два часа съм на козметик, утре доработвам, в четвъртък след маникюра и фризьора вече ще съм красавица неземна и  готова за набиване на канчета. Ще пренебрегна съвета на Флото за каската, за да не си развалям фризурата, главата ми е дебела, след 40 и кусур години в градО на ..., закалката ми е жеУезна.
Хубав ден на всички, а за неспоменатите и  голям гуш!

# 681
Дидиа, да е честит рожденния ден на твоето другарче - да е здрав, да имате дълги и  щастливи години пред себе си, да се радвате заедно на деца и внуци, да гушкате и правнуци и да предадете на всички бойния си дух и закалка! Наздраве от нас Wine Glass

# 682
  • София
Фрау Дана,честито ви християнче! Да му е силно и грижовно ангелчето! Да го води към успехи и щастие!
Дидиа,честит РД на Драго! Да е здрав,подвижен,жизнен и оптимистично настроен!Да сте заедно на екскурзии,срещи,сватби на внуци и кръщенета на правнуци!
Мамси,честит РД на Алекс!Нека да е здрав,отличен ученик и спортист!

Вече имам интернрт.Да видиме до кога.Аз също съм на Виваком.До сега не съм била на друг оператор,защото бях изключително доволна.Но всичко се промени.Нямат персонал,защото предлагат много ниски заплати.Това е в основата.С трици маймуни не се ловят.
Та,докато тествах връзката открих много полезни мисли.Споделям ги.
Скрит текст:
"Много отдавна, когато бях на 20 се запознах с една умна, независима, креативна и силна жена, тя беше малко над 70-годишна и ми предложи парченце мъдрост.
Тя ми каза: "Ние прекарваме 20-те и 30-те години от живота си в опити да сме перфектни, защото се тревожим какво ще си помислят хората за нас. След това ставаме на 40-50 и започваме да се освобождаваме от това, защото решаваме, че не ни пука какво си мислят другите за нас. Но няма да си истински свободен, докато не навършиш поне 60-70 и не осъзнаеш болезнената истина, че на никой не му пука за теб." Не им пука, не им е пукало и няма да им пука. Хората най-вече мислят само за себе си. Хората нямат време да се тревожат какво правиш, колко добре го правиш, защото всичките са обсебени от личните си драми. Хорското внимание може да бъде насочено към теб за момент (когато успяваш или когато се проваляш зрелищно и публично), но това внимание много скоро ще се върне там, където винаги е било - ще се насочи към тях самите. Докато в началото това може да ви се струва самотно и ужасно, че не сте на първо място в заниманията на някого, в същото време в тази идея има и голямо успокоение. Вие сте свободни, защото всички останали са прекалено заети и са затрупани със себе си, че да се тревожат за вас.
Ето защо, бъдете такива каквито искате да сте. Правете това, което искате да правите.
Следвайте това, което ви вдъхновява и радва в живота.
Създавайте това, което искате - нека е несъвършено и глупаво, защото е безкрайно вероятно никой да не забележи. И това е страхотно."
Елизабет Гилбърт

# 683
Следобеден привет от мен! Flowers Rose
Дана, честито ви християнче! Да расте здраво, безгрижно и обградено с много обич! Heart Eyes
Мамси, честит рожден ден на  Алекс! Здрав, щастлив, успешен и да сбъдва мечти! Kissing Heart
Диди, честита да ти е половинката! Здраве, спокойствие и много щастливи моменти с любими хора! Kissing Heart
Стана ли сладкото?
Ениса, аз мислех, че миналата седмица е било набиването на канчетата. Даже питах кой  най-много и от какво се е напил Laughing Нищо де, ще чакам тази седмица Simple Smile  А приказките на Пиятеля и унас се чатат на глас и групово Simple Smile Много да го намачкаш от една далечна баба Heart Eyes
Макавели, крайно време е да пием по едно кафе, я софиянки колко често се виждат и то в този голям град, а ние тука на един хвърлей място и да не се видим Simple Smile
Тетка, Айша, как са първолаците?
Яжка, благодаря за полезните мисли! Ще се опитам да ги спазвам, а дали ще се получи не се знае, здраве да е, но си е точно така.
Аз продължавам с чистенето. Трапезарията е въведена в ред. Днес се вихря в хола. Не мога вече като едно време за един ден цялата къща да ошетам, затова бавно и славно.

# 684
Водя по точки, изпрано , почистено ,подредено и пак се замърсява вече  у нас. Чакам да навали да мина последно площи по тревата, дето фреза не стига, няма как от грудки,   тесни площи. Дърва прибрани, ако имам късмет - дават климатик за печка, от две-три години кандидатствам, сега са питали дали сме се отказали - не сме, аз де. Няма да мъкна гюмчета ако стане. Дървата - има печка за страшно време ,за нея  ще са ,че знае  ли човек какво го чака.
 За насилието - имаше и преди, синът ми    една седмица бе на чай, първи дни в средното, за пари го набили яко, уста не може да отвори да яде, той  нямаше, дребни  у него , или цигари - не пушеше. После пропуши ,накрая се отказа. Жена му не дава и не мен се кара , ама  закъсняла да ме променя.
 Баща му готов да го прибира от града, аз намерих решение, не го пипнаха повече.
 Сега от бебета са с екраните, копират,  има и тема тук за такава зависимост.   Даже две теми видях. Нямаше тези екстри и седях с децата , общувах. Мъже не се занимаваха едно време с деца.
 Сега споменават филми от някога , само съм ги чувала, свекърва ми гледаше и  споменаваше. Селесте ,Изаура,  Брук.
  Също се чудя , като насилие във всякаква форма се отрича вече, не дават да се скараш на дете и им ходят по гайдите,  от къде тази   привързаност,  желание ,да унижаваш другия. тупвала съм ги като малки по веднъж - от безсилие, то беше екстремно, не са бити ,не  им е крещяно, аз дори нямам спомени от бита толкова , помня реакции на околните - например колежка ме пита ,как съм емоционална и за работа се тревожа,  реагирам силно ,  а като идват, то рядко е било у телефони няма , без  причина не са ме посещавали на работа, та как съм спокойна с тях  и мъдра , добра.
 От там съдя.
   Който крещи го прави и с големи хора, потиска ги.
 Другата страна на не насилието , от учители,  делегираните бюджети да вървят с бройката ученици и  да ги бутат и неграмотни за четене на текст напред, даде резултат.
 Харесвам нашето време. Някъде по средата на драмата.
 И се видя , че насилието  е вградено в индивида. И децата искат внимание, присъствие ,доверие с възрастните роднини, родители и  около тях.-
 Ами  те религия вкарват, за сметка на нещо друго, дано не стане,  ходят по църковните мераци, да им съберат стадо  и  да носят разноските по процеса, добре че за нас нямаше и  това.
 И то няма да оправи нещата. Станахме инкубатори , ражда , бута екрана да възпитава. Машините да се грижат.
 Не пресилвам, дето има дух, разбиране ,време за децата - личи. Насилниците избиват комплекси.
 Ей колко много писах.
 Мързи ме нещо. Спах доста дни в повече, явно отпочинах.
 За мен е минало, аз се затварям за света отдавна и не ми е приятно да общувам ,че ми се напомня неудобното. Остава екрана ,но отдавна съм узряла и презряла да ми влияе негативно.  Не отварям   съобщения  и линкове  от банки ,нахалници, нямам банкиране и данни да ми вземат и все пак се пазя. Не искам насилие, в никаква посока.

# 685
  • в сърцата на любимите ми хора
Благодаря за хубавите пожелания към внука. Дано се сбъднат и детето да е щастливо с това, което има и му предложи животът.
ДИДИА, да е жив и здрав съпругът, много да се слушате и заедно до дълбока старост да стигнете. НАЗДРАВЕ!
По традиция хапнахме първо тортата, направена от тате Свен. Този път се беше престарал - много вкусна и богата торта. Как няма да е, като кремът е направен от около 1200 г шоколад - бял и черен. Калорийна бомба, но пък толкова вкусна... мммммм. Младежът си получи подаръка и довечера ще ходим в Хепи да се допочерпим за негово здраве. Преди малко замина на урок по математика - няма почивка. В неделя с няколко приятелчета ще ходят на боулинг и да се почерпят за РД.
А аз отново съм Пантелей пътник - в събота потеглям към мама, мой ред е. До края на октомври ще съм при нея, после отново в София.

# 686
  • София
Мамси, да е жив и здрав Алекс!
Да успява във всичко, да са му лесни изпитите напролет и да го приемат където иска.
Дидиа, ЧРД на ТМ с пожелания за здраве!
Да гледате правнуци заедно двамата.
КАГ, ако имате Лидл в града - в момента има фраери като нашите  с Фло - фурничка, имат и функция сушене + разните шишове за грил, кошница за картофки.  Но са по 170 лв. Поне в Лидл ако не ти хареса  уреда може да го върнеш до 30 дни. А ако си го купила с приложението - до 60 дни.
За първолака - още не се е осъзнал. Вчера се прибрал по гуменки, забравил да си обуе обувките. Ама то детето не е виновно - защо който го взема не е погледнал. Вече половината клас са си загубили някакви помощни тетрадки.
Фло, аз съм ЗА китайския.

# 687
И от мен пожелание за здраве и хубави неща за дъщерята на Тони, за внука на Мамси и за съпруга на Диди!

Аз с двама сина нямам сведения дали са бити или са се били. Ако е имало, не е стигало до мен. В училище не се е случвало със сигурност, защото и двамата учеха в моето училище и щях да знам. В ЕГ в Пазарджик на големия и на негов съученик им   се бяха нахвърлили някакви  от спортното. Въпросът се реши моменталически, но тогава имаше реакции на такива сигнали, за разлика от днешно време.
 До сега  с внуците не  е имало случка и дано да няма.
Аз няма с какво да се похваля.  Тук днес е студено и не съм излизала навън.

Пожелавам на всички хубава спокойна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт