Имам нужда от съвет и малко кураж 🙏
Студентка съм в пети семестър, редовно обучение. Наскоро получих оферта за стажантска позиция в Nestlé – утвърден бранд на пазара.
Условията:
• Стажът е 5 месеца, пълен работен ден (8 часа).
• Хибридна работа – стандартно е 3 дни в офис и 2 хоум офис, но заради това, че съм студентка, са готови на преговори, каквото и да значи това.
• Притеснява ме, че ще пътувам по 1 час в посока, т.е. 2 часа общо за деня.
• Работата вероятно ще е основно с Excel, PowerPoint, справки и данни за продажби. Накратко, изцяло административна.
Сега ме тревожи:
1. Дали ще мога да съчетая лекциите (имам общо 6-7 седмично) със стажа – графикът на университета ми ще стане ясен чак октомври, а започването е още този месец.
2. На стажовете повече се гледа да си свършвам задачите, или ще ме държат „на линия“ 8 часа без реална гъвкавост?
3. Възможно ли е реално натоварването да е 3–4 часа „същинска работа“, а останалото по-лежерни задачи/срещи? Според вас дните, в които ще бъда хоум офис ще мога ли да си ходя на лекции и да си свърша задачите от библиотеката или кафенето на универистета?
4. Колко ценен би бил такъв стаж за бъдеща кариера в бизнес/маркетинг?
Ще се радвам, ако някой е бил стажант в голяма компания (още повече в Nestlé) и може да сподели реални впечатления 🙏
Вие кое бихте избрали - да се загърбите с двете наведнъж и да жонглирате 5-месеца в името на доброто CV или бихте се фокусирали върху обучението.
Благодаря предварително!