Търся съвет относно стаж при редовно обучение пети курс

• 608
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, дами,

Имам нужда от съвет и малко кураж 🙏

Студентка съм в пети семестър, редовно обучение. Наскоро получих оферта за стажантска позиция в Nestlé – утвърден бранд на пазара.

Условията:
   •   Стажът е 5 месеца, пълен работен ден (8 часа).
   •   Хибридна работа – стандартно е 3 дни в офис и 2 хоум офис, но заради това, че съм студентка, са готови на преговори, каквото и да значи това.
   •   Притеснява ме, че ще пътувам по 1 час в посока, т.е. 2 часа общо за деня.
   •   Работата вероятно ще е основно с Excel, PowerPoint, справки и данни за продажби. Накратко, изцяло административна.

Сега ме тревожи:
   1.   Дали ще мога да съчетая лекциите (имам общо 6-7 седмично) със стажа – графикът на университета ми ще стане ясен чак октомври, а започването е още този месец.
   2.   На стажовете повече се гледа да си свършвам задачите, или ще ме държат „на линия“ 8 часа без реална гъвкавост?
   3.   Възможно ли е реално натоварването да е 3–4 часа „същинска работа“, а останалото по-лежерни задачи/срещи? Според вас дните, в които ще бъда хоум офис ще мога ли да си ходя на лекции и да си свърша задачите от библиотеката или кафенето на универистета?
   4.   Колко ценен би бил такъв стаж за бъдеща кариера в бизнес/маркетинг?

Ще се радвам, ако някой е бил стажант в голяма компания (още повече в Nestlé) и може да сподели реални впечатления 🙏
Вие кое бихте избрали - да се загърбите с двете наведнъж и да жонглирате 5-месеца в името на доброто CV или бихте се фокусирали върху обучението.

Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 17:56 от Moderator1

# 1
Със сигурност стажът ти е по-важен за маркетинг и бизнес, отколкото това дали ще ходиш на всяка лекция. Не бих пропуснала такава възможност. Щом знаят, че си студентка, значи са съгласни на гъвкавост, предполагам си и м казала, че трябва да ходиш на лекции.

# 2
  • София
Със сигурност стажът ти е по-важен за маркетинг и бизнес, отколкото това дали ще ходиш на всяка лекция. Не бих пропуснала такава възможност. Щом знаят, че си студентка, значи са съгласни на гъвкавост, предполагам си и м казала, че трябва да ходиш на лекции.
Винаги след завършване гледат освен знания, да има и опит дадения кадър.

По време на моето обучение работех и учех, успявах да съчетая и двете.

Пожелавам много професионални успехи.

# 3

Да, знаят, че съм в редовна форма на обучение. Споменах го няколко пъти по време на интервюто. Въпреки това избраха да ми предложат позицията, което ме навежда на мисълта, че няма да практикуват микромениджмънт. Настояват за осемчасов работен ден, но са отворени да ми предоставят бонус ден за работа от вкъщи.
Влизането и излизането от територията на офиса се следи електронно чрез чекиране на входа.
Чудя се как ще отчитат моето присъствие, тъй като по политика на компанията са позволени само два дни хоум офис. Следователно в договора ми няма да бъде упоменат допълнителният бонус ден.
Дали това няма да се окаже проблем? Да настоявам ли за корекция на договора? Все още предстои да го подписвам.

Винаги след завършване гледат освен знания, да има и опит дадения кадър.

По време на моето обучение работех и учех, успявах да съчетая и двете.

Пожелавам много професионални успехи.

Много благодаря за отговора! Надявам се и аз да се справя. Знам, че ще се чувствам много по-зле, ако изпусна възможността без дори да съм опитала, отколкото ако опитам и се проваля.

# 4
Здравейте, задължително приемете стажа. Ще научите много, ще видите много, ще разберете на практика, как стават нещата.
С останалото може да се справите, успех !

# 5
Тези въпроси трябва да го зададеш на работодателя, не знам как не е обсъдено. Имай предвид, че работата от вкъщи не означава свободен ход, най-вероятно и там имат системи за следене на активността.

# 6
Тези въпроси трябва да го зададеш на работодателя, не знам как не е обсъдено. Имай предвид, че работата от вкъщи не означава свободен ход, най-вероятно и там имат системи за следене на активността.

Да, наясно съм.
Казаха ми, че тези неща ще бъдат уточнени, когато се срещнем на живо – тоест в деня, който сме отделили за подписване, защото през цялото време кореспондирах с HR, а единствено мениджърът можел да дава категорични отговори.
Относно работата от вкъщи – затова ми се иска да се включи някой, който е работил във въпросната компания. За мен е важно да мога да осъществявам баланс - да си влизам на лекциите, след което да си довършвам задачите. Тъй като работата е административна, не ми се вярва да следят всяка секунда, както при кол центровете, но знам ли…

# 7
Здравейте, дами,

Имам нужда от съвет и малко кураж 🙏

Студентка съм в пети семестър, редовно обучение. Наскоро получих оферта за стажантска позиция в Nestlé – утвърден бранд на пазара.

Условията:
   •   Стажът е 5 месеца, пълен работен ден (8 часа).
   •   Хибридна работа – стандартно е 3 дни в офис и 2 хоум офис, но заради това, че съм студентка, са готови на преговори, каквото и да значи това.
   •   Притеснява ме, че ще пътувам по 1 час в посока, т.е. 2 часа общо за деня.
   •   Работата вероятно ще е основно с Excel, PowerPoint, справки и данни за продажби. Накратко, изцяло административна.

Сега ме тревожи:
   1.   Дали ще мога да съчетая лекциите (имам общо 6-7 седмично) със стажа – графикът на университета ми ще стане ясен чак октомври, а започването е още този месец.
   2.   На стажовете повече се гледа да си свършвам задачите, или ще ме държат „на линия“ 8 часа без реална гъвкавост?
   3.   Възможно ли е реално натоварването да е 3–4 часа „същинска работа“, а останалото по-лежерни задачи/срещи? Според вас дните, в които ще бъда хоум офис ще мога ли да си ходя на лекции и да си свърша задачите от библиотеката или кафенето на универистета?
   4.   Колко ценен би бил такъв стаж за бъдеща кариера в бизнес/маркетинг?

Ще се радвам, ако някой е бил стажант в голяма компания (още повече в Nestlé) и може да сподели реални впечатления 🙏
Вие кое бихте избрали - да се загърбите с двете наведнъж и да жонглирате 5-месеца в името на доброто CV или бихте се фокусирали върху обучението.

Благодаря предварително!
Изключително добра възможност,  не я пропускайте. Всичко ще се нареди откъм организация.

# 8
  • София
Да вървят по дяволите лекциите, има конспекти, цял интернет с информация, колеги с лекции и записки, ще се наваксат по един или друг начин. А, и да си кажем честно, от лекциите много много не помним след завършване. Стажа и практиката са нещата, които изграждат. Приемай.

# 9
Да вървят по дяволите лекциите, има конспекти, цял интернет с информация, колеги с лекции и записки, ще се наваксат по един или друг начин. А, и да си кажем честно, от лекциите много много не помним след завършване. Стажа и практиката са нещата, които изграждат. Приемай.

Благодаря Ви. Дадох окончателен отговор, че приемам позицията. Ще видим как ще си развият нещата.

# 10
Добре звучи стажа и е хубаво, че са готови на компромис. Предполагам, че ще си на гъвкаво работно време и ще можеш да ходиш и на лекциите. Ще е трудно, но са само 5 месеца, а и ще стои добре в СВ-то. И така или иначе си към края на следването.

Общи условия

Активация на акаунт