"Далечен град" - в очакване на ВТОРИ 🎥сезон🎥

• 23 477
  • 263
  •   4
Отговори
# 195
Ами сега да си плеснат ръце и да се прегърнат с Еджмел щото видиш ли не е убиеца на Боран. Мисля го, мисля го и недоумявам. Дори да са били в съдружие Боран и Еджмел излиза, че Садакат е най - голямото зло, стреля наред без да ѝ мигне окото и безнаказано.

# 196
Рейтинга е паднал

# 197
  • София
Защото се появи новия проект Деца от рая, който също стартира с приличен рейтинг. Другата седмица ще си проличи до колко възкръсването на Боран ще се отрази на цифрите за Далечен град.

# 198
Никой от Албора, никога не са виждали трупа на Боран, без задължителното покривало.
По време на инцидента Алия сигурно е  загубила съзнание и вероятно по-късно се буди и научава за смъртта на Боран. Тогава евентуално са разменили телата  на Боран с Омер. За това и жената със забрадката се е върнала от Торонто, и твърди, че това е мъжът и. След това ни показват Боран, лежащ вероятно в кома, в апартамент на непознат, който се грижи за него. Мъжът, който се грижи за него, по някакъв начин е свързан с инсценираната смърт, тъй като той е този, който е поддържал контакт със съпругата на починалия Омер. Много, много въпросителни. Според мен Садакат е била в течение, и онзи канадският адвокат е намесен. В първата серия, още в началото, когато полицая искаше да види дали има мъртвец, адвокатчето доста се притисни.
Но от друга страна, нека го съживят Боран, и след това малко по малко ще се разкриват мръсните му дела, по този начин Алия и Джихан няма да се чувстват виновни, и ще бъдат щастливи ако въобще бъдат. Може и да е в последната серия на сезона,  независимо колко сезона ще има

# 199
  • София
Хм... поне Алия е трябвало да види трупа в Канада и да потвърди, че това е Боран. Ако си спомняте от самолета в първия епизод слязоха още адвоката, Ерол и Кадир.   Единадесет месеца ли е бил в кома Боран? А може и да е попаднал в инцидент след като е пристигнал в Истамбул. Доста заплетена история се очертава.

# 200
На който му е интересно- приятно гледане!

# 201
Камея63  Flowers Hibiscus

"Всичко се случва както трябва! Не разбирам възмущението на хората. Разбирам, че всички искат да гледат на нещата през розови очила: любов, филми, ресторанти, Халвет и всичко останало. Но историята им не биваше да зав
ършва така. Това не е Канада, това е Мардин; тези земи далеч не са романтични! И наистина очаквам с нетърпение пристигането на Мерием, независимо дали ви харесва или не! Едно е да живееш и обичаш, когато си мислиш, че всичко е свършило в главата ти, така да се каже, но съвсем друго е да приемаш и да вървиш срещу целия свят един за друг пред погледа на Боран и Мерием!  Да разберат истински, че миналите чувства вече ги няма и никога няма да ги има. Че изпитват и наистина живеят истинската любов едва сега! Да се ​​обърнат срещу брат си и съпруга си без угризения на съвестта. Същото важи и за Мерием, иска ми се да се появи 🙏🏿 Да преживеем всичко това, да се сближат още повече, да се доверят, да се обичат да преживяват, да плачат, да се паникьосват, но да стигнат до прекрасен край) И да се омъжат красиво 😂 и да имат деца (Но имам подозрение, Алия мълчи за нещо за бившия си 😎) Разговорът на летището е един вид спойлер за събитията, които се случват и ще се случват този сезон) А как ще се държат Кая и Наре, Дениз към ДжихАл сега)
Като цяло е много интересно 😎"

# 202
И аз не вирея в облаците че Джихан и Алия ще са вечно щастливи и само това ще гледаме във втория сезон. Това вчера си беше бомба от всякъде , но това е Турция и почти всички сериали са с такъв сценарии. Тая сценаристка можеше да е различна, но направи това което почти другите го правят. Да видим как ще си оправи кашата която забърка. Затова много уважавам Сема, тя не се влияе от фенското мнение и разчита на това което тя сама пише.

# 203
E, и тук не вярвам сценаристката да се повлияе от публиката и нейната изненада. И даже мисля, че идеята за Боран не е кърпеж от втори сезон. Всичко с неговия случай беше неестествено и тайнствено. Друг е въпросът, че сценарият първия сезон се концентрира върху бушуващите страсти на Садакат - Еджмел, Садакат - Алия, Наре - Шахин и т.н. И ... ни накара да забравим за Боран. Определено мисля, че въвеждането на Мерием щеше да е излишно повторение на триъгълника Мине-Джихан-Алия. Нищо ново нямаше да ни разкрие нито в Джихан, нито в Алия. Алия спокойно преживя Мине, та една минала и несъстояла се любов няма да преживее.
Пак ще кажа, аз си чакам обяснението за Боран и то трябва да е естествено и логично. Щото такова нямаше до сега.

# 204
Аз също съм на мнение, че за живият Боран трябва да има логично обяснение. Но мисля, че няма да се събуди. Казаха, че ще е гост-актьор и силно се надявам да е така. Джихан няма да остави работата така, и ще стигне до края, докато не разбере истината. Доста хора ще пострадат. Еджмел и Садакат със сигурност. Другото което ми направи впечатление снощи- детето на Мине. Забелязахте ли как гледаше Джихан? Един втренчен поглед. Чак потръпнах. Ако вкарат и Мерием, за мен тя е безобидна като персонаж. Най много едно дете да доведе на Джихан. Алия ще го приеме, вече го е играла с Мине. Другото което се коментира по форумите, че този който се грижи за Боран е баща на Алия. Ще видим.

# 205
Седнах да напиша нещо и нямам желание. Поеха по най- тъпата линия. Жалко…

# 206
Здравейте момичета! Извинявам се, че нахлувам така в темата. Аз гледам мнооого сериали, но коментирам рядко, ако нещо особено ме впечатли. Или само тези с любимците ми, а те са малко. В "Далечен град" нямах любимци, но сериала е супер, Озан Акбаба е ново откритие за мен.. Та, да не се отплесвам, коментирам, защото снощния епизод ме ошашави. случи се нещо, което никой не очакваше. Макар, че за мен си е логично. Мислех си го в началото, когато полицаите искаха да погледнат в ковчега, но срещнаха такъв отпор. От тогава очаквах Боран да се появи някой ден жив, или поне оставиха вратичка по тая линия. Не съм разочарована, за мен това е по добре от завръщането на Мерием. Ако ще има пречки, трябва да има баланс. Пък като разнищят Боран после Мерием да връщат. Между всичко това да изясняват полека, полека връзката Еджмел-Садакат и какво точно се е случило тогава преди много години, че рефлектира сега. За Шахин Наре и Кая-Зерин, опитвам се да забравя, че са първи братовчеди, щото това си е кръвосмешение отвсякъде(генетично  доказано -недопустимо) независимо от техните порядки.

# 207
Привет! Simple Smile
Изгледах снощи епизода с бг субтитри. От показаното до тук аз все още не мога да си обясня страха на Алия от това, че Еджмел ще отнеме сина й. Законово това не може да стане, освен да го отвлекат, ама Еджмел след затвора е много внимателен. А и да тръгне да признава връзката си със Садакат на младини... не ми се струва логично.  Не са ми ясни тези страхове... Тези на Садакт мога да си ги обясня. Thinking
Във фрага за следващата серия има две изречения, които са емблематични. Садакат в разговор с Джихан: "Сянката на миналото е велика (от руския превод, не е просто голяма!) Не можеш така просто да се избавиш от нея". "Сянката на миналото" е силна метафора за зависимости от предразсъдъци и страхове, когато миналото не е разбрано и преодоляно. Тя е като звяр (по Г. Господинов, Времеубежище"), който те разкъсва и поглъща. Тя затова живее с бесовете си.
Сянката на нейното минало закрива светлината на настоящето на децата й и това е неприемливото. Те трябва да живеят под сянката на нейните грехове и страхове. Сега я прехвърля и върху Джихан, а той грях към брат си няма.

# 208
От показаното до тук аз все още не мога да си обясня страха на Алия от това, че Еджмел ще отнеме сина й. Законово това не може да стане, освен да го отвлекат, ама Еджмел след затвора е много внимателен. А и да тръгне да признава връзката си със Садакат на младини... не ми се струва логично.  Не са ми ясни тези страхове... Тези на Садакт мога да си ги обясня.
Еджмел може законно да вземе Джихан, ако докаже, че му е дядо. Което ще е малко трудно чрез ДНК експертиза, заради родството с "официалния дядо"- съпруга на Садакат. Но в Турция има положение, че при такива спорове Съдът винаги решава в интерес на детето („çocuğun üstün yararı“ - това е принципът в турското право, а Еджмел има сили да получи такова решение в съда, още повече, ако компрометира Садакат и семейството и. Отделно законодателството е едно, а традициите съвсем друго...

# 209
Как при жива майка и все още жив баща, дядовството  ще надделее в правен спор? Че и дядото бил в затвор! Що се отнася до силите на Еджмел, аз не ги виждам - нито финансови, нито семейни. Шахин набързо отмени заповедта на баща си за анулиране увеличението на капитала на фирмите на Джихан. И самият Еджмел призна, че са на загуба. За компрометирането на Садакат и семейството... не знам, засега не може да се добере до читави доказателства за убийството на Мине. Ама и там вина носи Садакат, не родителите.

Общи условия

Активация на акаунт