"Далечен град" - в очакване на ВТОРИ 🎥сезон🎥

• 22 924
  • 263
  •   4
Отговори
# 210
Това което ще напиша е взето от рускините, не знам от къде и как получават информация за сериалите, но на 90% нещата се случват.( важи и за други сериали) Според тях, Боран няма да се събуди. И ще умре точно след два епизода. До тогава ще се разкрие истината за наркотиците, партньорството му с Еджмел, всичко ще се разнищи. Вероятно ще умре на същата дата 6/10 което ще бъде в понеделник. Това е взаимствано от долната снимка. И донякъде се препокрива с това, че Боран ще участва като гост-актьор. Дано да е така!

# 211
Как при жива майка и все още жив баща, дядовството  ще надделее в правен спор? Че и дядото бил в затвор! Що се отнася до силите на Еджмел, аз не ги виждам - нито финансови, нито семейни. Шахин набързо отмени заповедта на баща си за анулиране увеличението на капитала на фирмите на Джихан. И самият Еджмел призна, че са на загуба. За компрометирането на Садакат и семейството... не знам, засега не може да се добере до читави доказателства за убийството на Мине. Ама и там вина носи Садакат, не родителите.
Ами много лесно и съвсем законно- майката Алия е в "двумъжство"- при жив баща е встъпила във втори брак. (ерго- лош морален облик, допустимо е тя да е знаела, че съпругът и е жив). Боран към момента е недееспособен. Бабата Садакат е лъгала с години за произхода на Боран. За което вероятно съществуват и други доказателства освен документите, които Садакат не доизгори докрай, преди да се качи в колата и е възможно някой да намери. На Изток не всичко опира до пари, а най-вече до влияние и връзки, а Еджмел доказа, че ги има. Тук дори не е важна практическата заплаха да им отнемат Джихан, а потенциалната опасност. А и доста хора не долюбват Садакат и синовете и, така че и помощ може да получи- само и само да ги бутнат от  "властта" им...

# 212
  • София
Скрит текст:
Това което ще напиша е взето от рускините, не знам от къде и как получават информация за сериалите, но на 90% нещата се случват.( важи и за други сериали) Според тях, Боран няма да се събуди. И ще умре точно след два епизода. До тогава ще се разкрие истината за наркотиците, партньорството му с Еджмел, всичко ще се разнищи. Вероятно ще умре на същата дата 6/10 което ще бъде в понеделник. Това е взаимствано от долната снимка. И донякъде се препокрива с това, че Боран ще участва като гост-актьор. Дано да е така!

[/spoiler]
Рускините имат сериозна фен маса и да не забравяме, че част от републиките във федерацията говорят на езици, близки до турските. Миналата година в Инстаграм докато попадна на Събина гледах онлайн превод на една грузинка, кoято после си продаде доста успешно канала. Разбира се и платформи като Иви работят с турски телевизионни канали и за са държат вниманието на зрителя от време на време пускат такива изтичания на информация . 🙂
А по повод 30 епизод. Вчера с пропускания изгледах двете последни серии.  И си мисля, че има още един аспект и той е страха на Джихан  да загуби Алия ( както загубва Мерием). За са преодолее това болезнено състояние ще гледаме няколко серии катарзис. И от тази буря ще изплуват истинските лица на много от замесените герои. Боран в кома(може и да го събудят 🙂) ще е тригера необходим на сценаристката. Мерием след лудата Мине не би могла да предизвика такъв взрив. 🙂 Но пък играта на Озан и Синем е просто наслада за всички сетива и не бих се отказала от това удоволствие.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 11:27 от titinabg

# 213
Цитат
Ами много лесно и съвсем законно- майката Алия е в "двумъжство"- при жив баща е встъпила във втори брак. (ерго- лош морален облик, допустимо е тя да е знаела, че съпругът и е жив). Боран към момента е недееспособен. Бабата Садакат е лъгала с години за произхода на Боран. За което вероятно съществуват и други доказателства освен документите, които Садакат не доизгори докрай, преди да се качи в колата и е възможно някой да намери. На Изток не всичко опира до пари, а най-вече до влияние и връзки, а Еджмел доказа, че ги има. Тук дори не е важна практическата заплаха да им отнемат Джихан, а потенциалната опасност. А и доста хора не долюбват Садакат и синовете и, така че и помощ може да получи- само и само да ги бутнат от  "властта" им...
За двумъжството на Алия разбираме  едва сега (тя ще разбира в следващия епизод!) , а страхът не е от сега. А и не е трудно доказуемо, че не е знаела. Що се отнася до лъжите на Садакат, детето нe е на рода и по законите на Турция, то има родители. А потенциалната опасност аз продължавам да мисля, че е преекспонирана и упорито внушавана от Садакат. Тук проблемът е, че нейната лъжа ще лъсне. Еджмел може да претендира само за още земи на основание Дениз/Джихан е и негов внук и евентуално да му бъде опекун по някакви си техни традиции. Но страхът на Алия за мен до тук не е обяснен, само е показван.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 17:06 от Katya_I

# 214
Ако сега признаят, че Боран е жив, то брака им е все още законен, и автоматично ще се прекрати брака с Джихан.( мое мнение) Но, тя пристигна с легални документи от друга държава, че мъжът и е мъртъв. Законово ги признаха и в Мардин, т.е в Турция. Нали я разпитваха на летището, Ерол беше ходил в Канада, лично да оправи документите. Така, че за турските власти би следвало Боран да е мъртъв.

# 215
Ако сега признаят, че Боран е жив, то брака им е все още законен, и автоматично ще се прекрати брака с Джихан.( мое мнение) Но, тя пристигна с легални документи от друга държава, че мъжът и е мъртъв. Законово ги признаха и в Мардин, т.е в Турция. Нали я разпитваха на летището, Ерол беше ходил в Канада, лично да оправи документите. Така, че за турските власти би следвало Боран да е мъртъв.
Тук ще спра с обясненията. Джихан докарва Боран в Мардин. Явно засега около това ще е драмата. Изведнъж за властите и за Алия Боран става жив, макар недееспособен фактор. За мен можеше много по- интересни неща да измислят.

# 216
"Нощите отново ще болят, ще болят повече 💔
Дишането ще боли, разстоянието ще боли...
Как да го понеса?

Добри бъдещи дни 🌙 "

https://x.com/Sanem7277215672/status/1970621967016525916

# 217
  • София
Фраг към 31 епизод с автоматичен превод.
https://www.youtube.com/watch?v=s10FnIQ1idw

# 218
Много надълбоко и реално го мислите, как никой не е проверил ковчега, как не са махнали покривалото, как и по какъв начун Еджмел ще вземе Дениз..  
Като на филм всичко може да се случи, това не е истинска история, че да се нищи така в дълбоко как и какво се е случило и ще се случи. Алиа като помогна на Мине да избяга как не знаеше никой , а и Джихан я намери и Садакат и я уби. Така , че всичко е възможно

# 219

"Когато сърдечната болка спре да боли:

случаят с #HudutsuzSevda и предупреждение към #UzakŞehir

Има разлика между това да накараш хората да плачат и да ги накараш да чувстват.

Hudutsuz Sevda забрави това.
А Uzak Şehir е опасно близо до същото.

В началото и двете предавания знаеха точно къде да ударят: пукнатините в сърцето, раните от детството, любовта, която боли повече от куршум. Но когато трагедията се превърне в шум, когато сърдечната болка се поднася без емоционално осмисляне — връзката се къса. И понякога не се връща.

-Синдромът на емоционалното откъсване

Hudutsuz Sevda имаше всички елементи на класика: прогонен главен герой, жаден за отмъщение, героиня, хваната в капана на корумпирана система, разбити семейства, невъзможни избори.

Но нещо съществено се провали: емоционалната връзка с публиката.
Проблемът не беше в драмата — беше в свръхдозата.

Всеки епизод искаше повече сълзи, повече травми, повече хаос. Но без време за дишане, за усещане, за осмисляне — дори най-дълбоката трагедия става празна.

И резултатът?
Зрителите си тръгнаха. Не защото не страдаха — а защото вече не вярваха на историята.
Чувстваха се използвани. Не разбрани.

А в разказването на истории?
Това е смъртна присъда. Повярвайте ми, знам лудостта, аз съм журналист.

-Uzak Şehir: Върви по същото въже…

Досега Uzak Şehir постигна това, което малко предавания успяват — изгради дълбока емоционална близост с публиката си.
Чакахме. Страдахме. Подкрепяхме Джихан и Аля с всяка неизречена дума, всяка мълчалива жертва.

Но тогава дойде епизод 30.
И не беше само събуждането на Боран, което разтърси публиката — беше сценарият, който счупи емоционалното огледало, което полира 29 епизода.

Когато историята ти е изградена върху скръб — смъртта на брат, тежестта на вдовството, вината за оцеляването — и после кажеш „само се шегувах, той е жив“… не просто сменяш посоката. Изгаряш картата.

Това направи Hudutsuz, докато не остана никой да го следва. И това е, което Uzak Şehir трябва да избегне на всяка цена.

-Завой в сюжета срещу емоционално предателство?

• Завой в сюжета те кара да ахнеш — и после ти помага да видиш как историята те е довела дотам.

• Емоционалното предателство те кара да се откъснеш — защото всичко, което си почувствал, изведнъж става без значение.

Uzak Şehir все още има време да се възстанови.
Но за да го направи, трябва отново да третира героите си като хора — не като устройства за шок.

-Зрителите са приключили с празната трагедия

Не искаме просто драма. Искаме да чувстваме.

Искаме болка, която остава.
Любов, която струва.
Загуба, която отеква.
Тишина, която говори по-силно от монолог.

Искаме да плачем, защото ни е грижа.
Не защото сценарият ни е казал да го направим.

-Червеният флаг се вее

Hudutsuz Sevda се срина, защото искаше да впечатли повече, отколкото да свърже.
Uzak Şehir все още има шанс да избере различно.

Защото когато зрителите си тръгнат, не е заради липса на сюжет. А заради липса на доверие.

И когато го загубиш?
Няма пренаписване, което да те спаси."

# 220
Хора успокойте се. Първо не се знае какво ще става с Боран дали ще е в кома до края на престоя му или ще се събуди и след това да се реши. Има два варианта или сценариската си е сметнала добре нещата или ще е пълен провал. Затова почти винаги вторите сезони решават дали ще има продължение или не. Никой не вярва че Джихан и Алия ще са разделени, но това е вид изпитание за тях дали наистина ще бъдат заедно завинаги.

# 221
Хора успокойте се. Първо не се знае какво ще става с Боран дали ще е в кома до края на престоя му или ще се събуди и след това да се реши. Има два варианта или сценариската си е сметнала добре нещата или ще е пълен провал. Затова почти винаги вторите сезони решават дали ще има продължение или не. Никой не вярва че Джихан и Алия ще са разделени, но това е вид изпитание за тях дали наистина ще бъдат заедно завинаги.

Hands Thumbsup

Аз също вярвам на екипа, който пише и заснема сериала.
Озан сподели в интервю, че много е харесал сценария на втори сезон.

https://x.com/i/status/1970629685835882765

# 222
Нормално Озан да казва че сценария е страхотен, иначе ако каже "да не ми харесва" ще стане хаус. Много добре знаят какво да казват без да се издават нищо или така завървяват нещата да привлекат вниманието на феновете към тях без да знаят какво ще става. Отделно не знаем колко епизода са написани при положение че се пише епизод за епизод. Така че и самите актьори не знаят какво ще става в бъдеще.

# 223
Аз, доколкото разбрах текста на знаещия какво е лудост, защото е журналист, емоционалното откъсване от публиката все пак се дължи на неочаквания обрат в сюжета, оживелия Боран в нашия случай (не знам какъв е случая с "Безгранична любов"). Ами шокиращо е за част от публиката, ясно се вижда и при нас. Ама не бива да се прибързва и с изводите, и с епитетите. Публиката хем иска все по-силни и неприживени страсти, хем истинска история. Те, истинските истории са скучновати и сме им обръгнали май. Аз си мисля, че съживяването на Боран (колко е жив и до кога е въпрос) си има определена функция в сценария - Алия и Джихан да преминат през ада тук на земята по пътя към любовта си. Това обгрижване и подстригване на брадата на Боран от Джихан във втория откъс е знак, че ще пази мъжкото му достойнство.

# 224

Според турското законодателство , двойката Джихан и Аля, след възкресението на Боран,
остават съпруг и съпруга 🥳 Завръщането от мъртвите трябва да премине през бюрокрацията.

За да бъде обявен бракът за невалиден, трябва да е вярно следното:

A) Боран трябва да докаже в съда, че той е Боран, а не Боран 🐏
B) Вторият брак остава законно валиден, докато не бъде анулиран от съда по искане на съпруг 1.

Общи условия

Активация на акаунт