Градинарство - моето хоби 37

• 2 376
  • 70
  •   1
Отговори
# 30
Моите зимуват в саксиите навън на открито - дъжд, сняг, никога не изсъхват напълно. Не им пречи малко влага. Но и не е добре да прогизват. Ако са в мазе, бих ги извадила на открито още в края на зимата, след като минат големите студове.

# 31
  • На морето!
Ооо, знам точно какво искам, след толкова години експерименти вече всичко ми се изясни. Знам кои растения харесвам и виреят добре при мен, знам как да ги подредя, за да се развиват добре, знам как да направя градината лесна за поддръжка. И също знам колко много работа се иска, за да го направя Grinning
А моята градинка още от началото е предимно в розово, бяло и синьо. Но не съм си го поставяла за цел, явно това харесвам - това садя.
Ако не ти е жал и си сигурна, че ще съхраниш любимите растения- действай смело, не вярвам тази муха изобщо да излезе от главата ти, ще те мъчи всяка есен и ранна пролет.

# 32
Показвам една гръцка градинка, в центъра на едно село, която много ми хареса.

Много хубави олеандри имат. Струват ми се различни от нашите. Мисля да си купя. Дали ще издържат навън на нашия климат, според вас? Аз съм на 14 км от Стара Загора. Ако не, дали ще вирее в някоя голяма саксия и зимата да си ги прибирам вкъщи?

# 33
  • Пловдив
Олеандрите успешно виреят в Бг. По морето и в Пловдивско дори навън директно посяти. Моите не ги прибирам и са си целогодишно на терасата в саксии.

# 34
Благодаря, sunflower. А гръцките дали са различни от нашите? Тук, които видях са огромни, като храсти или дървета. Могат да скрият двор. Видях и по 3-4 метра високи и гъсти. Разбира се, може и да са същите, просто климата тук да им понася по-добре.

# 35
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В Гърция,Турция, Италия, Египет... Живеят направо в градинките, целогодишно  навън и стават дървета.
Баща ми ги гледаше в големи саксии и ги прибираше в коридора преди първите студове. Не ставаха големи, саксиите ги ограничават. Веднъж измръзнаха зимата, но корените бяха живи и избиха наново.
Северозападна България.

# 36
Вчера в Созопол снежно бял олеандър)

# 37
Ами ще си купя от тук, пък дано оцелеят. Grinning

La_Valleta, този е доста голям и плътен. Явно до сега не съм обръщала такова внимание на цветя, храсти и дървета.

# 38
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Редовното подстригване сгъстява короната.

# 39
Имах веднъж в саксия. След първия ми опит за подкастряне, умря.

# 40
Мини, вземай спокойно. Същите са като у нас, просто условията там са оптимални и растенията избуяват. Първата зима бих го позавила в големия студ, докато свикне, все пак досега е раснал на топло.
Аз моите до миналата зима ги прибирах, но тази година ще останат навън, да видим. Само ще ги преместя на завет.

# 41
Благодаря, Phloxx. Взех два. Нямам още идея къде да ги посадя, но ще измисля Joy Мисля някъде около оградата да ги сложа, за да са на завет. Ще последвам съвета да ги позавия тази зима. Това лилаво също исках да взема, ама беше свършило, а забравих да попитам какво е. Според ChatGPT е Руелия.

# 42
Тази вечер в градината)

# 43
Аngel_Dust
Смолата по ствола на черешата може би е от външно нараняване на дървото или болест. Понякога се получава  от вредители или пресушаване.

# 44
Това цвете с лилавите фунийки си го бях захванала от стръкче, първата година оцеля, но тази пролет не поникна. На топлолюбивите растения правя купчинка с пръст за зимата, смокините избиха от долу, райската ябълка и тя измръзнала и изби от корена.

Общи условия

Активация на акаунт