Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 7 032
  • 150
  •   2
Отговори
# 60
  • Out of the Mix
А, има го и това с "gimmick" продукти, твърдо не всичко "био" е био.

Но не съм съгласен, че няма хубави такива, както и че това купуват само "пилещи нокти" женички, а мъжчетата бухат квот им се сложи, обикновено жената квот купила, но масата е така, мхм, много не подбира.

Също, особено в София съм сигурен, че не е до имане/нямане на пари, а до култура. Simple Smile

Около мен поне всичките ми приятели и познати внимават какво купуват и не се хранят с боклуци. Simple Smile

На Олимпус взимам от време на време студеният чай Мурсалския, като съм в движение.

Доня, ти си си най-добре, както ми вика един познат. Simple Smile

Почвите обаче вече не са същите, оттам суровината.
Ториш ли с компост?

Всичко купувам аз, искам, не искам, но поне има избор от всичко вече, пари да имаш.

За готвене за вкъщи пилешки гърди взимаме Росо, или някакви други, въртя ги, френски породи, жълти, в зависимост в кой супермаркет се влиза. Има избор, 3-4 марки, производителя. Но е по-скъпо от на витрината.
"Градус" и другите масовки не ги коментираме, пълни боклуци са, но им искат пак цифра.

# 61
  • София
Понякога се заглеждам в кошниците на хората. Взимат съвсем прозаични неща. Само тук във форума чета друго, та ще помоля да не обръщаме темата на готварска с претенции.

Не са само жените, пилещи си ноктите. И мъжете си ги пилят. Онзи ден излизах в компания и единият живее до техните, работи посредствена работа, на която скатава, взима си парфюмчета и обяснява от коя месарница точно си купил по- хубаво месо, пък как го врял, готвил и надълго и нашироко.

Я с по 2 деца на главата, младите да си плащат покрива над главата, а родителите им да си ползват имуществото за старините, някакво хронично заболяване за цвят и да видим дали няма и те да ядат свинско със сланина.

# 62
Ние харчим 500- 700 евро за двама. Тук влиза качествен алкохол и сметките от ресторант.

# 63
  • София
Ох, в Германия всичко хранително е толкова евтино, липсва ми.

# 64
  • Melmak
Аз като чакам на опашка и гледам какво купуват хората виждам много колбаси и безалкохолни. Те колбасите масово са некачествени, а цените са много високи! Ние не консумираме нито колбаси, нито ко̀ла и подобни. Предпочитам 1 кило нормално месо, отколкото салам.

# 65
Има едно сирене на Пастир, то не е лошо. Намирам го в супермаркета.

Маджаров е мега зле, според мен занижиха качеството.
Аз не съм фен на био и подобни, купувам си моркови от моравско село ли бяха, нещо такова. Май може био да се водят, по-вкусни са от турските, които продават навсякъде.
Доня дафина е права, че домашното няма аналог. Обаче нямам мераци да се махам от града и се примирявам с каквото има в магазина.

Какво пилешко купувате? Това обикновеното вече грам не ми харесва.

Пилешко купуваме на Coco Rico, не е лошо по мое мнение.

# 66
  • Между гори и планини
Revoker, есента почиствам основно кокошарника и всичко отива в градината. Преди това е било насипано с дървени трици и всичко става на тор. Това е най- силната тор. И пепел от камината. Всичко расте и пука, само вода да има! А сме с глинеста , планинска почва. На лични мога да пратя снимки, да не спамя тук.

Колбас и у дома не влиза, влиза само сушено свинско бон филе и телешки суджук, но по празниците или ако имаме гости.

# 67
  • Out of the Mix
Точно тези с децата и хроничните заболявания трябва още повече да внимават с какво се хранят, някои имат алергии, непоносимости, глутени и кво ли не, Кечко.

Аз не съм от тях, лигондзя се, защото съм си изкарал парите, и си живея живота, както преценя, ако ме разбираш. Wink

А, Бейби, точно Coco Rico, мерси че добави ( щях да напиша Куку Руку, или нещо такова Joy )
Става и то, да.

Ех, тази Доня. Relieved
Бравос на теб.
Имам един познат в Северозапада трупа в ъгъла на двора всичко, каквото се сещаш остатъци от храна, обелки от банани, покрива с найлони, там той си знае, и това му е компоста, от 2-3 г. не ползва никакви друго наторяване.
Да, добре, че си къде беше, Еленския балкан?
Че гледай в Плевенско кво става, кризата с водата, мани.
Добре, с удоволствие, би ми било интересно, но друг път, че сега ставам. Simple Smile

# 68
Ние харчим 500- 700 евро за двама. Тук влиза качествен алкохол и сметките от ресторант.
сметка за ресторант няма как. 😀 две основни и някакъв рандъм алкохол са 100 лв.

# 69
Ние имаме кланници наблизо, от там взимаме пилешко и свинско. Телешко…не знам, не че не мога да го ям, ама никога няма да се сетя да купя или да го готвя, просто не ми се дояжда.

Зеленчуци - гледам да са български, не ме интересува много дали са био. Също и гледам да са в сезон, когато е възможно де.

Млечни - не съм голям фен, взимам главно скир, синьо сирене и подобно. Е, лятото обикновено сирене за салата с хубави домати също.

# 70
  • гр.Пловдив
Аз като чакам на опашка и гледам какво купуват хората виждам много колбаси и безалкохолни. Те колбасите масово са некачествени, а цените са много високи! Ние не консумираме нито колбаси, нито ко̀ла и подобни. Предпочитам 1 кило нормално месо, отколкото салам.

Мхм,да точно така,но искам да те чета след години като ти ревнат 2 в магазина за кренвирши и македонска наденица...😈

# 71
teddynm Не да реват, ако искат да скачат, няма да им бъдат купени. Това едно дете да манипулира родителите си никога не съм го разбирала. Като ми ревне така, после една седмица няма да яде сладко, да видим следващия път как ще се държи.

# 72
  • Melmak
Аз съм от кулинарно семейство. Боклуци не са ни давали да ядем. Безалкохолно се е купувало като идват гости. Така и не се научих да пия такива неща. Както са ме отгледали без кренвирши и макендонска наденица, така мисля и аз да пробвам за напред.

# 73
  • София
Точно тези с децата и хроничните заболявания трябва още повече да внимават с какво се хранят, някои имат алергии, непоносимости, глутени и кво ли не, Кечко.

Много добре ме разбра. Хора, на които мама носи и тате меси, но на всичкото отгоре не щат да го признаят, няма как да имат същата потребителска кошница като хората, които си плащат за всичко като възрастни. Така, както тези с разсада и родителите, пращащи буркани, изкривяват подобна статистика, така и тези, живеещи в труда на родителите си.

# 74
  • Между гори и планини
Вероятно и всички които имаме градина и си гледаме по нещо, също изкривяваме статистиката. А по селата и малките градове е пълно с такива като нас.

Общи условия

Активация на акаунт