Колко пари харчите на месец за храна? - 2

  • 7 305
  • 151
  •   2
Отговори
# 45
  • Melmak
  • Мнения: 8 790
Телешкото е наистина скъпо, дори за стандартите на София и върви трудно. Понякога си взимам ирландско на промоция в Кауфланд, въпреки че знам, че е размразено.




60 лв за нищо…

# 46
  • София
  • Мнения: 22 282
По месарниците има телешко на нормални цени.

На Хармоника са силно надценени продуктите, на мен изобщо не са ми вкусни.

# 47
  • Melmak
  • Мнения: 8 790
В месарницата до нас телешкото е 26,50, това е 28. Почти същата цена, но това е по-читаво. Другото можеш да го готвиш 5 часа и е като ластик.

# 48
  • София
  • Мнения: 22 282
При нас върви по 20, но аз така или иначе не обичам телешко особено, та не стъпвам, че ми призлява от вида и всичко висящо.

# 49
  • Мнения: 783
Между 1200-1600 за трима през 2024 и 2025 г. и очакавам 2026 да е още повече. Също така се надявам, до март 2026 нещата да тръгнат надолу с цените - защото то просто няма да има кой да ги купува тези  х2 поскъпнали продукти. Ние купуваме много плодове и зеленчуци; сирене; кашкавал и месо;
Ето един да си признае реално колко харчи за храна. Тези с 300-600 лв на месец  - просто няма как да стане, ако нямат баба с тенджери и манджа да им носи.
И ние сме на 2000 минимум 4 човека, като вече всичко е по- списък и доста от луксозните храни отказахме.

# 50
  • София
  • Мнения: 22 282
Дамата с ниските разходи за храна си каза, че родителите им дават и те самите имали разсад.
Месото, както се вижда от скриншота на Хечи също много качва сметката. Но аз познавам немалко хора, които ядат в пъти по- малко месо и респективно не харчат чак толкова. На мен ми е трудно без месо, чувствам се отпаднала, но ям само определени видове.

# 51
  • Melmak
  • Мнения: 8 790
Да, реално ако взема свинско, сметката ще е наполовина. Обаче не може само свинско. Рибите и те са си скъпи.
В случая съм взела хляб с квас, който си е 5 лв. Обаче не мога да ям бял или добруджа за 2,70.

# 52
  • Мнения: 3 276
Със сигурност вече минава 500 само за мен. Ако почна да готвя редовно, мисля че ще си сваля този разход с поне 100 лева. Тъй като пазарувам за майка ми и там сумите минават 500 лева месечно.

# 53
  • София
  • Мнения: 22 282
Вие с Фрагранса сте изключение, но и по- средните продукти също са скъпи вече и домакинствата не смогват.

# 54
  • Мнения: 3 166
5лв за хляб 500гр няма никакъв шанс да дам. Този хляб няма да ни стигне за 2 хранения колкото приблизително ядем у дома. Освен, ако на Хеч мъжа й не яде като врабче. С мъж като моя, ще трябва поне 2хляба като този за ден да има. Определено бих си пекла сама на хлебопекарната,отколкото да давам по 10лв за хляб на ден....

# 55
  • Melmak
  • Мнения: 8 790
О, не мъжът ми си яде много. Просто ядем малко хляб. Иначе имаме и картофи, ориз, киноа, които не смесваме с хляб.
Този хляб е с квас, аз не умея да го правя. Не мога да ям много от обикновените хлябове.

# 56
  • Out of the Mix
  • Мнения: 2 846
Кечко, кашкавалът примерно не ми харесва, а и не консумирам, че много мазнини, евентуално нещо ако се купува, поръчва, хапва навън, но рядко, че много мазнини.
Също не им купувам яйцата, има и други органик, или от "свободни, щастливи кокошки", които са си пак ок.

Не знам какво е надценено, не е чак толкова, на фона на другите.
Но киселото мляко и сиренето за мен са си супер, сякаш всеки с вкусовете си.

Преди години от "Добрев" взимах кашкавала и ми харесваше.

А какво ще кажеш за продуктите на "Маджаров"?
Това са вече силно надценени, и колабаси (каквито не ям), и сирена, кашкавали, които дори не ми и харесват.

Хляб не ям.
Изключително рядко.
Абсурд да се тъпча с бяло брашно и да набивам филии, като гламав, които само те пълнят, дебелееш и не ти дават нищо освен въглехидрат.

Има невероятни хлябове, но дори и по пекарните не са толкова хубави.
Дори на "Bread Land" не са кой знае какви, пак ги бухват и слагат мая.
Има един 100% ръж, става, но рядко го купувам и него вече.

В "Зоя" на "Сан Стефано" един път взех един белгийски май беше, та немски ли, около 6-7 лв. струваше, 10-15 тънки филийки, и беше без мая, ръжен, пълнозърнест, с квас, семена, леко влажен, не сух, не обичам сух хляб.
Ей облизах си пръстите, но рядко да го намеря вече.

Телешко не обичам, жилаво ми е и тежко.
От дъжд на вятър телешко варено (супа) може да хапна, но не отвсякъде.

Виж, пуешкото ми е фаворит.

# 57
  • София
  • Мнения: 22 282
Аз харесвам на Олимпус нещата, както и някои на Саяна. На Маджаров развалиха. За мен био- то, мио- то са изгъзици с малки изключения и са за хора, които се чудят какво да правят. Нямат реални разходи и остава само да си пилят ноктите и да си угаждат с храна. Купешките био- та имам предвид. Много малко неща "био" взимам.

Скрит текст:
Имах една луда колежка, която харчеше заплатата си само за био "нетоксично" вино, каквото и да значи това и Хармоника, възмущаваше се на други яйца "Как така" и за маски за лице, да остане вечно млада. Беше от някакво затънтено село и техните бяха ѝ взели тука един апартамент и тая само оглеждаше яйцата дали са еднакви.

# 58
  • Между гори и планини
  • Мнения: 11 785
Аз хляб правя, много рядко влиза купен у дома. Правя два пъти седмично по 2 хляба. И то зимата. Лятото сме предимно на скара и зеленчуци от градината и много кисело мляко и сирене. В нашия град има мандра, синът ми работеше там една година, така че знам какво е качеството. Яйца не купувам - имаме кокошки. До скоро си правех и кисело мляко и масло, но вече няма кравар наблизо.
От Лидъл нищо не ми хваща окото. От Кауфланд вземам само стекове олио, захар, брашно.
Ние рядко ядем пилешко, никакво телешко, предимно свинско. В града ни има месарски магазин с прясно месо, мелят на място и каймата пред теб. Туристически град е и туристите пазаруват от там, нищо не се застоява. Ако трябваше да купувам и зеленчуците.... Веднъж когато си ял домашни, трудно преглъщаш нещо от магазина, дори от фермерски пазар. Не знам как сме живели в града с тая кофти храна в магазина.

# 59
  • Melmak
  • Мнения: 8 790
Има едно сирене на Пастир, то не е лошо. Намирам го в супермаркета.

Маджаров е мега зле, според мен занижиха качеството.
Аз не съм фен на био и подобни, купувам си моркови от моравско село ли бяха, нещо такова. Май може био да се водят, по-вкусни са от турските, които продават навсякъде.
Доня дафина е права, че домашното няма аналог. Обаче нямам мераци да се махам от града и се примирявам с каквото има в магазина.

Какво пилешко купувате? Това обикновеното вече грам не ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт