Колко пари харчите на месец за храна? - 2

  • 7 256
  • 151
  •   1
Отговори
# 75
  • гр.Пловдив
  • Мнения: 4 212
teddynm Не да реват, ако искат да скачат, няма да им бъдат купени. Това едно дете да манипулира родителите си никога не съм го разбирала. Като ми ревне така, после една седмица няма да яде сладко, да видим следващия път как ще се държи.

Всеки си знае ,има и по-страшни неща от кренвирш с кашкавал или македонска наденица на скара ...аз не купувам често и гледам да са все Тандем и Попов ..
По темата -на седмица около 500лв не мърдат с джобните -правим един голям пазар събота/неделя за около 250лв ,после през седмицата в бакалията за дреболии плод/зеленчук ,готви се почти всеки ден,по ресторанти не ходим с ММ караме до 15лв таван на човек на ден обяд+ кафе/вода  в стола ,ученика е с 40лв/седмица .

Едната заплата заминава за изхранването на 4 човека

# 76
  • Мнения: 1 669
И на мен ми е правило впечатление, че масово на лентата пред мен се трупат колбаси, тестени неща от витрината, евтино безалкохолно и бира. Най-много някой домат или краставица за салата. Рядко виждам някой да купува ориз, леща или брашно, например. Масово се живее на бързи въглехидрати и мазнини, затова и са толкова разпространени диабета и сърдечно-съдовите заболявания.

Ние хапваме кренвирш с кашкавал понякога, харесва ни, но определено не е за всеки ден. Алкохол не консумираме в ежедневието (само като дойдат гости и пак не пием много), а той е голямо перо според мен.

# 77
  • Out of the Mix
  • Мнения: 2 846
E, айде сега, преди 30 г. и аз, като ученик, дете хапвах кремвирш "от месо" с кашкавал на тостерчето запеченко, любимо ни беше на всички деца. Сигура и всички тук във форума са хапвали такова.

Сега не стават, и котките, и кучетата не ги искат.

На Тандем единствено Via Natura серията става, без консерванти.
Свинското филе е хубаво мезе.
И пак, рядко се консурмира, нещо ако ми трябва мезе за вино, или е така да мушна допълнително протеин.

Иначе любим деликатес ми е Филе Елена Резерва на KФН, но на Доня суджуците гаранция са по-хубави. Smirk

# 78
  • Мнения: 9 233
Не сме изключили колбасите, правя си сандвич от шунка и кашкавал доста често, правя и домашно филе. Безалкохолни дълги години не купувахме, но откакто съм стриктна с калорийния дефицит пия кола без захар, насища ме.

# 79
  • София
  • Мнения: 22 282
И аз си взимам една пуешка шунка, много ми е вкусна.

# 80
  • Мнения: 1 669
В Лидъл съм попадала на някои много вкусни шунки и бекон. Като цяло рядко купувам колбаси, особено вакуумирани, защото са или много захарни, или киселеят от консервантите. Правим си вкъщи, но в малки количества и нямаме постоянно подръка.

# 81
  • Мнения: 334
Около 1200 - 1300 на месец за трима човека. Месо почти не купуваме.

# 82
  • Мнения: 27 284
Revoker, есента почиствам основно кокошарника и всичко отива в градината. Преди това е било насипано с дървени трици и всичко става на тор. Това е най- силната тор. И пепел от камината. Всичко расте и пука, само вода да има! А сме с глинеста , планинска почва. На лични мога да пратя снимки, да не спамя тук.


Покажи тук, аз винаги чета постовете ти с огромно удоволствие. Flowers Cherry Blossom


По темата не мога да кажа, защото не сме в България, но и тук инфлацията е в зловещи размери. Месото и преди беше скъпо, сега направо прекалено. Културата на хранене тук е, да се яде основно полуфабрикати и бързи храни, те са по евтини отколкото да си купиш отделно продуктите и сам да сготвиш. В България готвим, и за мен това е незаменимо. Една леща да свариш е по добре от замразена пица примерно.

# 83
  • Мнения: 3 152
За храна даваме около 1800-2000 лв месечно, нямаме помощ от никъде за съжаление!
Месо, кайма , наденички, субпродукти купуваме от спец.магазинчета, млечни продукти (сирене, кашкавал, моцарела, пр. и кис. мляко и др.) също от млекарници. За плодове и зеленчуци събота ходим до пазари, и без това храната е много скъпа и искам като си даваме парите поне да се храним с вкусни неща. Като чета темата се чудя на споменатите суми от 400-500лв. В Бургас всичко е доста скъпо, това лято и плодове и зеленчуци са с доста високи цени, праскови 6-8лв, доматите 6-8.50лв, краставици - 5лв.
Зелени чушки няколко пъти купувам 2.50лв, чевените са 3.50лв, шарен патладжан 2лв от една борсичка, направо евтини ми се струват. Ние сме 3 членно семейство, никой от нас не пуши, но от време на време си купуваме с ММ хубави питиета от безмитният магазин на Морска гара.

# 84
  • Мнения: 597
За храна даваме около 1800-2000 лв месечно, нямаме помощ от никъде за съжаление!
Месо, кайма , наденички, субпродукти купуваме от спец.магазинчета, млечни продукти (сирене, кашкавал, моцарела, пр. и кис. мляко и др.) също от млекарници. За плодове и зеленчуци събота ходим до пазари, и без това храната е много скъпа и искам като си даваме парите поне да се храним с вкусни неща. Като чета темата се чудя на споменатите суми от 400-500лв. В Бургас всичко е доста скъпо, това лято и плодове и зеленчуци са с доста високи цени, праскови 6-8лв, доматите 6-8.50лв, краставици - 5лв.
Зелени чушки няколко пъти купувам 2.50лв, чевените са 3.50лв, шарен патладжан 2лв от една борсичка, направо евтини ми се струват. Ние сме 3 членно семейство, никой от нас не пуши, но от време на време си купуваме с ММ хубави питиета от безмитният магазин на Морска гара.
Готвите ли?

# 85
  • София
  • Мнения: 22 282
Ами, в Бургас си е по- скъпа храната. Не знам заплатите какви са ви, но винаги като някой сподели какви пари дава, направо се хващам за главата. Прасковите тук са 5-6лв, краставици - към 3-4. Домати има и на 3-4.

# 86
  • Out of the Mix
  • Мнения: 2 846
Не само, че са 3-4 лв. доматите, а са най-хубавият сорт - градинският.

Прасковите тук в София са 4-5 лв.
Разбира се има и за 10 лв. на Докторски паметник в бакалиите квартални, но живущите там да му мислят.

Купувам само подбрани най-хубави сортове от всичко на адекватни цени.

Вчера във Фантастико пътьом ми хванаха око едни праскови, взех две да пробвам.
Оказаха се гръцки, твърди, хрупкави, сладки и много вкусни, утре ще заредя повече.

В Бургас всичко е по-скъпо, може би заради транспорта, и не само.

Юли месец бях за седмица и там, от Морска гара нищо не взех, нищо не харесах, цените не ми се сториха кой знае колко по-евтини от бакалиите ми в София, примерно от Аванти, където вината са 5-10-15 лв. надолу от навсякъде другаде. В близост до мен на пешеходно имам тамън 3, 2 от които мега наблъскани и богати с кво ли не.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 23:35 от Revoker

# 87
  • Между гори и планини
  • Мнения: 11 783
Revoker, есента почиствам основно кокошарника и всичко отива в градината. Преди това е било насипано с дървени трици и всичко става на тор. Това е най- силната тор. И пепел от камината. Всичко расте и пука, само вода да има! А сме с глинеста , планинска почва. На лични мога да пратя снимки, да не спамя тук.


Покажи тук, аз винаги чета постовете ти с огромно удоволствие. Flowers Cherry Blossom


По темата не мога да кажа, защото не сме в България, но и тук инфлацията е в зловещи размери. Месото и преди беше скъпо, сега направо прекалено. Културата на хранене тук е, да се яде основно полуфабрикати и бързи храни, те са по евтини отколкото да си купиш отделно продуктите и сам да сготвиш. В България готвим, и за мен това е незаменимо. Една леща да свариш е по добре от замразена пица примерно.
Специално за теб и Ravoker 😊





https://youtu.be/MzGTr8IHrlU

# 88
  • Out of the Mix
  • Мнения: 2 846
О, благодаря, Доня! Coffee

Чудно!

Много мил и топъл човек изглеждаш. Blush

Тези зелените чушки си плачат да грабнеш една и да я напълниш сурова със сиренце. Yum

Сега видях това "между гори и планини" и те разбрах. Wink

# 89
  • Между гори и планини
  • Мнения: 11 783
О, благодаря, Доня! Coffee

Чудно!

Много мил и топъл човек изглеждаш. Blush

Тези зелените чушки си плачат да грабнеш една и да я напълниш сурова със сиренце. Yum

Сега видях това "между гори и планини" и те разбрах. Wink
Тези чушки пълня с крема сирене, панирам и пържа. Няма такава друга вкусотия!

Общи условия

Активация на акаунт