Как да преодолея отношението на приятелката ми към бившия ѝ

• 3 643
  • 76
  •   1
Отговори
Здравейте на аудиторията, аз съм мъж на 41г разведен с дете, от около година съм с жена нс 37г също разведена с дете. Бих казал че се разбираме доста добре, като понякога имаме леки дразги, както във всяка една връзка предполагам че ги има. Проблема е следния, понякога по стечение на обстоятелствата става въпрос за бившия мъж на жената с която съм. Искам само да поясня, че те са били заедно 3 години преди да се срещнем с нея, той е бил женен с деца, т.е. тя му е била любовница. Въпроса е че когато стане въпрос за него, тя ми казва, че той е мъжа който тя най много е обичала, с който са имали много дълбока връзка и че емоционално все още може да е привързана. Като говори за него все едно мед й капе от устата и ми говори колко много си допадали, колко силна е била любовта им и т.н. И честно казано мен това ме убива... Просто като я гледам и слушам как говори за него и стомаха ми се свива на топка и се чувствам много зле. Аз наистина я обичам много и смея да твърдя, че никоя жена не съм обичал толкова много. Въпроса ми е как да преодолея това, понякога като сме заедно аз спонтанно се сещам за думите й.... Наистина не знам какво да направя и как да реагирам...

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 11:29 от Moderator (Nikol)

# 1
На следващия светофар тя ако даде ляв мигач, ти даваш десен и никога не поглеждаш в огледалото.
Всеки път като си затвори очите, когато сте интимни теб ще те яде нещо отвътре. Ако искаше да е трайно с теб, щеше да запази подобни копнежи и сърбежи само за себе си. Всеки може да е бил с някого някога и да се е чувствал на седмото небе, но няма нужда да се споменават подобни трепети с човека, с когото си в момента. Самия факт, че го прави означава, че едното й око е все още навън. И че ти не си достатъчно високо в нейната листа като мъж. Подобни откровения са по-скоро за пред най-най-най-близка нейна приятелка.
Направи си услуга, за да не отлагаш за по-нататък това което така или иначе ще се случи.

# 2
  • Paris, France
Ясно е, че за нея никога няма да станете нумеро уно, а и имате дрязги. Колкото и да я обичате, едва ли ще се стигне до трайна връзка, а и имате и двамата деца, които винаги трябва да поставяте на първо място.

Няма да я бъде. Съвет не мога да дам, защото не Ви познавам. В такава ситуация (силно влюбена, а човекът възхвалява бивша), аз бих изчакала да се отвратя съвсем и любовта ми да се поизпари и бих си тръгнала. Друг би си тръгнал веднага щом осъзнае, че не е особено любим.

Ако нямате особен успех с противоположния пол, може да продължавате да се срещате с нея докато изскочи някоя по-интересна и навита за връзка, но с ясното съзнание, че няма да я бъде, без да си правите илюзии и проекти за общо бъдеще и без да влагате особено във връзката.

# 3
На твое място, в първия момент, в който започне да ми говори за бившия си женен любовник и да го възхвалява, бих я изритала с все патакешите й навън и повече никога не бих говорила с нея.
Направи си услуга и разкарай тази жена преди да ти е загубила години от времето. На 41 си, не си на 18, че да имаш време за губене.

Тя не само, че не те обича, но което е по-лошо за мен - не те уважава и направо те прави на глупак. Аз мога да си затворя очите и да правя секс, дори и да не съм влюбена или в мен да не са влюбени. Никога обаче не бих общувала с хора, които не ме уважават.

# 4
Преди да тръгнеш с голямата секира вземи ѝ обясни следващия път като ти заговори така как те кара да се чувстваш това. Казваш, че се разбирате добре, жената може да не е от най-емоционално досетливите и да не се замисля, че те наранява говорейки за бившия. Възможно е така да вентилира все още затихващите си емоции към него без грам подмолен контекст спрямо теб, един вид по-близък си и от най-близка приятелка и се отпуска напълно в твое присъствие. А, че са затихващи чувствата ѝ - очи, които не се виждат се забравят, още 15тина години с теб и току виж го е преодоляла напълно онзи. Както ти казаха вече раздялата е най-кардиналното и сигурно излизане от ситуацията, но не е като да няма какво да направиш преди такива крайности.

# 5
Той може да й говори, докато го заболи устата. Реално тя му е казала, че все още има чувства към женения любовник. Не знам как се преглъща такова познание. Аз не бих могла.
По принцип смятам, че човек, независимо дали мъж или жена не бива да влиза в нова връзка, докато има чувства към бившия. Доста е подло спрямо новия човек, който може би влиза в тези отношения с надежди и чисти намерения. А тази точно направо се подиграва с автора тъй като дори не й стига акъла малко да се прикрие. Ако онзи й свирне, тя ще хукне и ще забрави и името на автора. Не знам дали такава връзка устройва когото и да било дори и само за секс.

# 6
Не се трови с тая глупачка. Човек дори и да има силни чувства към бивш, не ги навира в лицето на партньор, с когото има връзка. Естествено, че ще се чувстваш зле. Каквото и да й обясняваш  след такива думи, казала ти го е в прав текс и няма какво да се тълкува. Както си я намерил нея, ще намериш друга.

# 7
  • Пловдив
Отговори си на един въпрос ....
Колко трябва да обичаш един човек ,че да родиш дете докато си любовница и да знаеш ,че винаги ще си такава?

Съжалявам, че ще ти кажа ....
Ама теб те няма никъде е картинката , няма и да те има .
Обичаш,  но .....

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 09:12 от Sun2000

# 8
Тази наистина е за ЧЕРВЕН картон, но ако чак толкова я обичаш,  покажи ѝ веднъж жълт.

Обясни ѝ, че не те вълнува с кого е била преди това, но ако продължи да развява старата си връзка пред теб да стяга куфарите и да заминава там където е сърцето ѝ. Ако ще е с теб, да е сто процента с теб. Иначе да не си губите времето.

Казва се само веднъж. Който разбрал -  разбрал.
Ако главицата ѝ не го побира, колкото и да ти е трудно, прекрати този цирк. Това е адски неуважително отношение.

Много точно са ти разтълкували ситуацията, по-горе.

# 9
В крайна сметка тя е била честна с теб и те предупредила. Въпросът е ти ще бъдеш ли честен със себе си. Аз не бих споделила на партньора ми подобно нещо, но явно тази мацка е такава. Дали го прави за да си знаеш, че ако онзи се появи тя е готова да е с него отново или пък просто иска да те държи под напрежение, тя си знае, аз представа нямам, но пък от тук нататък картите са в твоите ръце и ти сам решаваш дали те устройва подобно нещо и ще търпиш ли.

# 10
Може да не е предупреждение, може да ѝ е толкова умственият багаж.

Има жени, които обожават драмата и изобщо не съзнават, че се прострелват в крака. Когато я зарежат ПАК, последния мъж става новата драма и голяма любов.

А ако е нарочно, ако е предупреждение, тогава наистина е лошо. Партньорът отсреща, не постави ли граници - ще си изпати.

Зависи каква е играта.

# 11
Щом си писал тук, предполагам че търсиш честен съвет. Не си губи времето и живота с човек, когото обича някого друг повече от теб, а на всичкото отгоре си ти го казва. Ти сам пишеш, че те убива, това е адски гаден начин да живееш живота си, да се чудиш какво би станало, ако той й каже да се върне при нея например?
За това е по-добре да приключваш нещата докато е време, според мен. Със сигурност има друга жена, която е по-подходяща и няма да те кара да се съмняваш в любовта й към теб.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 08:47 от MissBabyJane

# 12
Здравейте, искам да попитам какво е това стечение на обстоятелствата? Предполагам вие,я питате и тя просто отговаря..Спрете да ръчкате,към такива теми. Самата аз едно време,питах мъжа ми за бившите му и като ми отговаряше,се чувствах гадно. Не мисля,че това е основание за раздяла и се учудвам на отговорите...Не сте написал,какво казва за чувствата си към вас? Със сигурност сте обсъждали и това. Има жени,които трудно забравят старите си любови ,но тава може изобщо на не означава,че ще се върнат при тях. Подробностите,които са ключови си ги знаете само вие. Седнете и се изяснете с нея,да няма недоизказани неща,кажете и ,че ви е много неприятно да говорите за това и приключете темата завинаги!

# 13
От ден на ден все повече се убеждавам колко права беше една позната, когато твърдеше, че мъжете са мазохисти. Колкото по-гадно се държи една жена с тях, колкото повече ги тормози, толкова повече бягат след нея.
Поредният пример. Обичал я... Обича драмата май и ролята на многострадален Геновев.

# 14
Здравейте, искам да попитам какво е това стечение на обстоятелствата? Предполагам вие,я питате и тя просто отговаря..Спрете да ръчкате,към такива теми. Самата аз едно време,питах мъжа ми за бившите му и като ми отговаряше,се чувствах гадно. Не мисля,че това е основание за раздяла и се учудвам на отговорите...Не сте написал,какво казва за чувствата си към вас? Със сигурност сте обсъждали и това. Има жени,които трудно забравят старите си любови ,но тава може изобщо на не означава,че ще се върнат при тях. Подробностите,които са ключови си ги знаете само вие. Седнете и се изяснете с нея,да няма недоизказани неща,кажете и ,че ви е много неприятно да говорите за това и приключете темата завинаги!
Здравейте. Ами не, не я питам аз или разпитвам, тя ми сподели (без да я питам), че е видяла техен общ познат, с когото са излизали тогава в обща компания и той й бил казал какво се случвало с бившия й, как се развивал живота му и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт