Местене на стена в тухлен апартамент

• 803
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Да, дори да е едно детето, то има повече нужда от място.
Приятели с едно дете взеха по-голямата спалня, след няма и 5 г. се наложи цялостно преобзавеждане,
Скоро обзавеждах малка спалня в "къщата на детето".
С внимателно планиране си има всичко - двойно легло (в този случай ширината е точно 140, с дължината е само +2см.), малък и висок гардероб, ще и възможност за работно място и ракла пейка, всичко това в на 8.45м2 (3.45*2.45m)

# 16
Не разбрах - защо 1 дете да има по-голямата стая, повече място, гардероби и по-голяма стая от 2-ма възрастни с техния багаж и нужди?
Родителите вземат по-голямата стая!

Защото родителите обикновено влизат в спалнята само да спят. Докато детето играе в стаята си и като цяло прекарва там много повече време. След време ще тръгне на училище, ще му трябва място за бюро и т.н., ще си кани гости...
А и ако станат някой ден две децата...

Ами аз изкарвам много време в спалнята си! Къде да съм? В кухнята ли?
Е, не си каня гости в спалнята Simple Smile

Като станат 2 деца ще се търсят 2 стаи.

Хайде де!  Още малко в пристройката ще се натикам, че "да има място за децата и да не преча"! Таман да имат мотивация да разперват крила и летят! 

# 17
Стената няма проблем да се махне. Според мен вратата трябва да се премести повече от 50см - примерно така - близо до вратата на тази стая, че да няма минаване през цялото помещение.  В зоната при двете врати е подходящи да се сложи масата за хранене, защото на нея не се седи непрекъснато и е подходящо за проходно  пространство. В ъгъла, където е сегашната врата е добре за диван - реално само там ще има място.
саморедактирам се, че не може да е съвсем в ъгъла, че колоната пречи, но след колоната е ок. Не е лошо да е плъзгаща въпросната врата, че докато деттео е малко ще стои доста отворена и така няма да пречи в никое помещение.

# 18
  • There I was on a July morning
Вратата не може да се направи там, тъй като пред нея има носеща колона, която ще я препречва.
Може да се махне стената и да се направи нова от гипсокартон, но носещата колона трябва да остане.
Трябва ви консултация с инженер - конструктор.
Аз бих разпределила по-голямата спалня за родителите - те са двама и им трябва повече въздух и пространство. Ако се появи второ дете, тогава могат евентуално да се разменят спалните.

Общи условия

Активация на акаунт